Матюки лайном на стінах

Тётя Роза:
Я с детства не любила цирк. И никогда в него не ходила. А теперь так сложилось, что я в нём живу.



 

После того, как мародёр перестал мародёрить и закончилась "эпоха бедности", в Украине уменьшили субсидии, повысили плату за электроэнергию и ввели плату за транзит газа.
Спасибо, Вова!



 

Чумак: "Подозрения пятому президенту Петру Порошенко, которые подготовило ГБР, не были подписаны Русланом Рябошапкой из-за то, что они необоснованны и фактически «высосаны из пальца»."

ГБР надо было предъявить Пороху обвинения в том, что он палдюка специально ничего не крал, чтобы тем самым обвинить его в нанесении населению непоправимой психологической травмы, не оправдав всех надежд, что он вор и мародер.



 

Несмотря на неразборчивые половые связи, клоуну и его имбецильному окружению напоминают, чей он слуга.
"Инвестиционная компания Concordе Capital рекомендует избегать вложений в гособлигации до тех пор, пока не поступит положительное сообщение от МВФ.

Перестановки в украинском Кабмине и отказ президента Владимира Зеленского от услуг ряда реформаторов озадачивают, поскольку произошли на фоне подготовки соглашения о кредитной программе МВФ. Мы не видим возможности для нового кабинета сделать что-то лучше, чем предыдущий, Украина попадет в серьезный политический кризис уже в этом году",- пишет издание Financial Times.



 

Заказать статью в Guardian и быть высмеянным оплаченным журналистом - в этом весь Зеленский.


Зеленского так зацепила статья в "The New York Times" где его сравнивают с Януковичем, что он через своих PRщиков заказывает статью в рекламном приложении газеты "Guardian", что в свою очередь усиливает эффект дебилизма.

Это должна была быть статья, которая подымет имидж и перекроет негатив за последние несколько дней. Во истину Accidental president - случайный президент. Кстати, слово accidental в английском языке имеет преимущественно негативную окраску.

 

Oleksiy Goncharenko:
Спочатку інтерв'ю з Зеленським опублікували The Guardian, а потім на сайті президента з'явилась версія від Зе Guardian.

 

Hawthorn Healing:
Ни что так не привлекает инвестора, как заявление президента в международной прессе, что наша страна дырявый корабль.



 

Отже, Порошенко чітко висловив свою позицію. Єдиний з когорти колишніх кандидатів у президенти. Всі інші мовчать від дня обрання Зеленського. Коли наступного разу будете робити свій вибір, запам‘ятайте цей момент. Вони всі мовчать. Це за їхньої мовчазної згоди знищують державу.



 

Ivan Luti II:
Какая то сволочь рассказала клоуну, что его ждет после ухода с поста. Клоун передумал уходить.

 

Victor_Gorobets:
МВФ заявило: «при Зеленському почався справжній розгул корупції». Отже, Порох вже і МВФ купив. Уявляєте, скільки у нього бабла? Отож! А ви, дешевки зелені, Колимі за копійки продалися.
***
Порох – це золоті літери, вписані в історію України, а Зе – лише матюки лайном на стінах.


Дмитро Вовнянко

У нас – стрімке падіння цін на нафту. Найбільше з 1991 р.

В тому, що падіння цін на нафту викличе обвал ринків металу, харчів, відтак – хімії (три головні наші експортні галузі) – навіть не сумнівайтеся, просто згадайте як це було у 2008 р. коли Юлія світ-Володимирівна, нам солодко співала що криза нас не торкнеться, бо в нас немає фондового ринку. Результати того співу я пригадую добре – інфляцію, черги під банками та молоді сім’ї які розпадалися, бо обоє в кредитах, а робота в обох – тю-тю.

І от сиджу я – милуюся економічними досягненнями ЗЕкоманди… Станом на 5 березня 2020 р. надходження до бюджету склали аж 8,9% плану – 7,8 мільярдів грн. Водночас загальна сума заборгованості по зарплатнях 3034,1 мільйони грн. – 99,9% порівняно з 1 січня 2020 р. Серед них заборгованість працівникам економічно-активних підприємств (у першу чергу – шахтарям) на те саме 1 лютого – 1902,2 мільйони грн.. Чим платити?

Милуюся я економічними досягненнями ЗЕкманди… На кінець січня 2020 р. лише за газ населення заборгувало 29,5 мільярдів грн., за постачання теплоенергії та гарячої води – 22 мільярди грн. та ще за електрику – 5,5 мільярдів грн. Які претензії до людей? Їм же у вуха вдували байки про необґрунтовані тарифи і про те що платню за комуналку «перерахують». Вже відставлений ЗЕпрем’єр кожен свій виступ починав з камлання про «зменшення комуналки». Що посіяли…

Милуюся я економічними досягненнями ЗЕкоманди… Виробництво чавуну за лютий бахнулося на 7,5% (1,6 млн т) проти січня – а там воно теж падало. Те саме – виробництво сталі: -8,3% (до 1,69 млн т), виробництво прокату: -12,8% (до 1,46 мільйонів т). Падає будівництво – у січні 2020 р. обсяги будівництва порівняно з минулим роком підросли на 3,6%, тоді як роком раніше – на 15%. Аграрії чекають меншого врожаю – Українська зернова асоціація вже очікує 92,6 мільйони тон у 2020-2021 маркетинговому роках, проти 98,3 мільйонів тон врожаю у нинішньому маркетинговому році. Так і кортить додати любиму фразу шанувальників ЗЕ – «зате не крадуть».

Милуюся я економічними досягненнями ЗЕкоманди… В Україні ще не було такого, аби в новостворений уряд не могли підібрати міністрів. В уряді нема міністра економіки і агропромислового комплексу, міністра освіти, міністра культури та міністра енергетики. Причина очевидна, саме в цих галузях ситуація найбільш критична і ніхто з професіоналів не хоче брати на себе відповідальність на тлі популістичних обіцянок ЗЕкоманди. Ніхто не хоче брати на себе відповідальність за впровадження «зеленого» закону про ринок земель.

Милуюся я на економічні досягнення ЗЕкоманди. Пригадую, що з МВФ стосунки – між нулем і нічим (на відміну від 2008 року). Пригадую, що інвестиційні банки США уже радять не інвестувати в Україну. А тут – обвал цін на нафту і подальший за ним обвал ринків по всьому світові. Як там казали на виборах шанувальники ЗЕ? «Гірше не буде»?

Перспективи наші – кислі. Все більш очевидно – цей процес не зупиниться. Значить – буде штормити нас всіх. Ми знову наближаємося до моменту, коли ітиметься про саме існування нашої держави. І мусимо всі робити свій вибір.

Або – або.



 

Я pешил жить вечно. Пока все идет хоpошо.



Детство заканчивается тогда, когда ты понимаешь, что день рождения раз в году - вообще не к сожалению.

 

- Вы можете пожалуйста не сверлить? Моя собака пугается и начинает лаять.
- Может ваша собака не лаять? Я пугаюсь и начинаю сверлить.

 

- Посмотри, какая красивая Луна! Дай-ка я ее сфотографирую.
- Подожди, давай чуть ближе подойдём.

 

- Если бы ты любил меня по-настоящему, то подарил бы мне на 14 февраля абонемент не в фитнес-клуб, а в кондитерскую!

 

В Одессе собрались авторитетные люди и раскороновали вирус.

 

Меня не пугает министр культуры, меня пугает культура министра.

 

Самые надежные пароли у безграмотных людей.

 

Секрет аномально теплой зимы раскрыт: в Европе мигранты обратились в суд по правам человека и потребовали вместо морозов включить тепло.

 

я так мечтаю вместе с папой
уехать в Шарм на весь июль
давай рванём из ватикана
папуль

 

Если дети вам давно не звонили, не расстраивайтесь: значит, с деньгами у них всё в порядке!

 

- Алё! Мама? Только не волнуйся, но я в больнице...
- Ты уже 8 лет работаешь врачом. Пожалуйста, прекрати начинать каждый звонок этой фразой!

 

Хватит жаловаться на жизнь. Вспомни, что некоторые люди прямо сейчас живут с твоими бывшими.

Вы зиму видели? А она была.

 

Тренд эпохи: жена ходит к очень дорогому психологу узнать, почему муж раздражается из-за нехватки денег.

 

Жена предложила разнообразить отношения и поиграть, будто она незнакомка. Муж согласился. Теперь она не готовит.

 

Жизнь показала, что после коррупции наибольший доход приносит борьба с ней.

 

В супермаркетах появились кассы самообслуживания, а это значит, что шансов найти работу после филфака стало еще меньше.

 

Я pешил жить вечно. Пока все идет хоpошо.

 

Мое финансовое положение: надежда только на Робин Гуда.

 

Хорошие сказки заканчиваются хорошо, а плохие – честно.

 

- Простите, сэр, но я не могу впустить вас в казино! Вы без галстука!
- Ну и что?! А вот этот вообще голый!
- Да, сэр! Но он выходит...

 

когда захлопнулась ловушка
я стал метаться и кричать
но в паспорте уже стояла
печать

 

Сегодня пришло сообщение с незнакомого номера: “Кто ты и почему твой номер написан ручкой на моём бедре???”.





Быть или казаться?



Serhii Marchenko

Быть или казаться?

Наверное, это было примерно так. Впервые за пять лет падает экономика. В офисе президента собирают совещание. Президент спрашывает, что будем делать?
– А может, все таки, МВФ?
– Та пошли они в жопу! Помните, как я это сыграл? Понравилось же людям! Наш избиратель хочет послать МВФ – значит шлем.
– А как насчет навести порядок на таможне? Живая ж копейка.
– Пусть Нефьодов наводит. Его все лайкают? Так пусть облажается и посмотрим, кого тогда лайкать будут!
– Еще можно было бы рынок земли открыть. Говорят, гарантировано рост 2-3% ВВП в год.
– Раньше надо было открывать. Когда рейтинги были. Сейчас только угробим тут все. Люди землю не хотят, а Юлька только на этом пиарится и забирает электорат. Спустим на тормозах.
– Я тут подумала...
– Шо ты подумала? Ты борщ сварила уже, вещи мужа по квартире собрала? Гггггг!!! Ладно, говори!
– Я тут подумала, а может давайте рекламу купим в Гардиан? А потом мы такие: смотрите, какая история! Найвелычнишого лидера современности напечатали в Англии!! И все такие: епта!!! А еще у меня прикольная пижамка есть в горошек, фоточку можно запилить. Ну такую, где я секси, а вы альфа-самец, Владимир Александрович. Лайки, шеры, порохоботский срач. Про экономику все забудут, а вы – красавчик!
– Юлька!! Золотая голова! Шо, правда так в Гардиан можно?
– Ну, не совсем в Гардиан, это в рекламном приложении. Но тут все равно никто разбираться не будет. Мадуро и Назарбаев публиковались и все было ок, никто слова не сказал.
– Все, на выход бараны тупые! МВФ, шмыгнеэф! Нафига я вам деньги плачу? Толку от вас в кризисной ситуации – ноль. Юлька, а тебе зачет. И найди фотографа толкового. Шоб фотка – агонь! Из Москвы, лучше, кого-нибудь привези, там умеют.

 

Президент Ассоциации адвокатов Украины Зоя Ярош:
"А вот и мастер, который делал все фото для фотосессии нашего президента в Гардиан. И знаменитое фото в горох тоже. В Москве живет. Родился в Кривом Роге. Красавчик. Обращайтесь, заказывайте фотосессию. Выбирайте отечественного производителя и все такое".

Текст новогоднего Зеобращения "Какая разница", напомню, тоже писали пиарщики из Москвы.

Теперь заголовок рекламного материала в Гардиан ”С такими друзьями...” заиграл новыми красками.

Мирон Драпак:
Купив сьогоднiй «The Guardian».. Позaглядaв по гaзeтi, погортaв, aлe нiякого Вовцi тaм нe побaчив.

Вчорa увeчeрi в мою стрiчку новин винeсло знимочку; Зeлeнський, поблaжливо посмiхaючись тa зaкинувши ногу нa ногу, «вaльяжно» сидить у крiслi, a зa ним, якогось милого, у шовковому хaлaтi в крупний горох, боввaнiє урочистa, бо, цитую, – «зaвтрa у Прeзидeнтa Володимир Зeлeнський обклaдинкa одного з нaйвiдомiших європeйських журнaлiв», Юльця Мeдeль, тa шо прєзовa прeс-сeкрeтaрeсa. Журнaлом тим виявився бритaнський «The Guardian».

Сьогоднi, рaзом iз своєю звичною «Daily Mail”, купив щe й «The Guardian» – бо ж нe кожний дeнь нa пeршiй сторiнцi тaкого солiдного видaння друкують iнтeрв’ю iз – Ги! – «прeзидeнтом» моєї Бaтькiвщини. Позaглядaв по гaзeтi, погортaв, aлe нiякого Вовцi тaм нe побaчив – «розводняк» якийсь чи що? Прийшов додому, тa й почaв пaтрaхaти дужe eкологiчну торбинку, що булa всeрeдинi тaблоїдa (її, ту торбинку, виявляється, можнa компостувaти, бо виготовлeнa iз кaртопляного крохмaлю) i нaрeштi у купi мукулaтури, яку, зaзвичaй, нiхто нe читaє, з-помiж рeклaмок винa, круїзiв, стрaхувaння тa всiляких пeрeписiв-рeцeптiв, нaрeштi вигулькнув «слугa нaроду».

Зробив собi горнятко чaю, знaйшов у брошурцi iнтeрв’ю пiд, як нa мeнe, ну д-у-у-у-жe влучною нaзвою «Випaдковий прeзидeнт» i зaглибився у читaння. Гм… a знaєтe, я б, нa мiстi бубочки i його свити тaкiй публiкaцї нe рaдiв – бо стaття тa нaскрiзь просякнутa iронiєю й сaркaзмом i тонко висмiює «нaйвeличнiшого лiдeрa сучaсностi», aлe, звичним до квaртaльного гумору, буфонaди тa примiтивщини зeiзбiрaторaм того нe зрозумiти – їм пофiк про ЩО тaм йдeться, вони торжeствують, бо про їх обрaнця нe просто пiмнув, a нaписaв «лонгрiд» aж цiлий «The Gardian» – то повaжний привiд посвяткувaти, прa‘ж?

ЗеЦитата:
«Ми не можемо вішати людей. Хоча! Іноді дуже хочеться. А знаєте, чому? Бо було б швидше. Набагато швидше»,

Ante Gotovina:
І зауважте вішати він мріє не путіна, ківу, бужанського, коломойшу чи медведчука ,а ветеранів, воїнів ЗСУ, українців, патріотів, волонтерів та особливо Порошенка.

Ігор Круглій:
Он считал себя великим президентом, был юристом по образованию, боролся с Джо Байденом, преследовал политических оппонентов, был сторонником сближения с РФ, развалил экономику страны.
В конце концов его повесили.
Это я о Саддаме Хуссейне, а вы о ком подумали?

Aндрій Карпов:
"Весна прийде вішати будемо"

Ante Gotovina:
Зеленський в інтерв'ю російському пропагандону заявив,що дуже хоче вішати людей.
І зауважте вішати він мріє не путіна, ківу, бужанського , коломойшу чи медведчука, а ветеранів, воїнів ЗСУ, українців, патріотів, волонтерів та особливо Порошенка.

"Порноактриса", "дырявый корабль".
Черт возьми, этот парень любит свою страну.

dmitriypaut:
Интервью Зеленскага для The Guardian и Bloomberg,одна огромная катастрофа для Украины.Не известно,что думало ZelenskyyUa ,но Европа и Гамерика увидели низкое,тупое,закомплексованное Чмо с наклонностями маньяка,готовый вешать граждан Украины.Эдакий недофюррер.Последствия будут

Angelica ThisThornyRose:
Deliberately or not, some truly insightful moments were shown.
And the REAL face, the man in the clown's mask is scary. He has an overgrown ego. He is vindictive, he craves praises and cheap influence. He lies as freely as he breathes.
Zelenskyy is a mini-Putin.

Morgan Stanley радить продавати укр. цінні папери, критика з боку The Guardian, Financial Times, Atlantic Council, G7. Захід нарешті зрозумів що за фрукт Нелох.

Кто помнит,что говорили про Порошенко,когда на фронте гибли воины? При том,что ПАП там бывал часто,и давал много денег и оружия? УЗеленскага за 8 дней марта 4 погибших и 3 десятка раненых.Ни разу в госпитале, мир в глазах Пу, воду в Крым, мир на условиях Мацковии,и всё нормально!

Нардеп #слуганароду Олекскндр Качура досі значиться керівником Солом'янської районної організації "Український вибір" кума путіна - медведчука. Хоча нардеп, котрий є постійним учасником ток-шоу на мертведчуківських каналах переконував, що немає жодного стосунку до них.

Коломойський викинув 5 канал poroshenko з пакетів свого супутникового оператора ViasatUA. Канали Медведчука всі на місці.

Голобородько:
З ностальгією згадую події майже річної давнини, коли я знімав відосики і нашіптував погрози супротивникам. Зараз відосики вже не працюють, бо люди хочуть бабосиків, а їх то якраз і нема де брати...

Helgi Sharp:
Дубинский написал, что в мае Украину ожидает дефолт. Об этом сразу доложили Коломойскому. Тот позвонил Дубинскому и вставил пистон за то, что рано раскрывает планы хозяина.
О том, что Украина входит в состояние дефолта, по задумке ИВК, должно быть объявлено только после провала переговоров правительства с МВФ.
Именно это является целью олигарха в его многоходовке по развороту на российские рынки, сворачиванию сотрудничества с международными финансовыми организациями и возврату под свой контроль не только Привата, но и некоторых других системных ресурсов страны. Пост Дубинского естессно исчез, остался только в аналитике телеграм-канала. Какие ещё нужны триггеры? По сравнению с этим, поставка воды в Крым (которая, кстати, была условием Путина по нормализации ситуации на Донбассе, озвученном им на Парижской встрече) покажется цветочками. А вы говорите, клоун...

Карл Волох:
Заміщення Гончарука, Маркарової, Милованова і Рябошапки є цілком логічним результатом боротьби з «соросятами» (читай - співробітництва з МВФ). Це давня мрія Медведчука і Коломойського, котра означатиме розрив із Заходом і дефолт.
Не знаю, чи прийняте таке рішення остаточно (можливо, Зеленський і розуміє, наскільки це небезпечно для нього особисто), але шлях до цього за останні дні відкритий

Хроники Хунты:
73% думают, что дефолт - это как джекпот сорвать. Что все их долги за коммуналку, просроченные кредиты на телевизор и чайник, тысячи процентов по микрозаймам, всё это обнулится. Меньшинство, вы только тихо. Игорь Валерьевич хочет сделать этим дефективным сюрприз.





Випадковий президент

  • 08.03.20, 20:11
  • зе

І не інтерв’ю, і не перша шпальта, і не журнал

Тамара Горіха Зерня

Тобто і не інтерв’ю, і не перша шпальта, і не журнал… У рекламному додатку до газети «Гардіан» вийшла стаття про Зеленського під назвою «Випадковий президент».
Перше враження після прочитання – це іміджева катастрофа. Як його прес-служба могла допустити вихід такого матеріалу? Там же Зеленського не просто розбирають на частини, його розмазують на атоми.
Стаття відверто знущальна. Авторських коментарів у ній значно більше, ніж прямої мови Зе, вони дошкульні і гидливі. Вчитайтесь: «Зеленський робить паузу і сміється. Він набирає повітря, перш ніж дати довгу, заплутану і великою мірою беззмістовну відповідь щодо потужної підтримки США, яку він відчуває, зокрема, з боку президента.»

Дуже детально, з садистською насолодою, описується кар’єра Зеленського-коміка. Потім вивалюються не менш неприємні подробиці виборчої кампанії, зокрема проведення дебатів за сценарієм Зеленського. Журналіст не забув відзначити, що Порошенку на сцені вимкнули мікрофон.

Скандал з американською допомогою та принизливі подробиці взаємодії Трампа і Зеленського. Вжито саме це слово, humiliation. Кумівство і призначення друзів на вищі державні посади.

Екскурс в історію російсько-української війни. Натяк на те, що Зеленський готовий вести переговори з Путіним попри 14 тисяч убитих українців. Короткі цитати Зеленського супроводжуються нищівними коментарями. («Його запальність нівелюється браком конкретики. У таких випадках Зеленський звучить майже як Трамп»).

Перепадає і прес-секретарці, яка постійно втручається у розмову, підказує, подає мімічні сигнали своєму візаві, але це не допомагає. На багато питань Зеленський відповідає «я не знаю» або просто сміється.

А от там, де дійсно було б краще відморозитися, Зеленський раптом починає активно просторікувати, вганяючи присутніх у стан паніки. Так, даючи інтерв’ю британському журналісту і британському виданню, він примудрився обхамити Великобританію, критикуючи Брекзіт і законне та формально оформлене волевиявлення британських громадян. Щось там порівняв їх із п’яним гостем, який залишає вечірку, а потім шкребеться під дверима і проситься назад. Рівень метафори відчуваєте?

А Україну він порівнює із дірявим човном. А себе – із моряком, який затикає дірки руками, ногами, головою… Ну і так далі, ви зрозуміли.

Стаття побудована так, що Зеленський не виглядає милим або смішним. Під кінець притомному читачеві робиться страшно: послухайте, він же маніяк. Неадекватний, некерований чоловік, якому остаточно знесло дах від посади, що у рази перевищує його природні можливості. Перед нами постає небезпечний психопат, який відверто шкодує про те, що у нього нема повноважень вішати людей.

Ми не знаємо, хто оплатив цей матеріал.
Якщо це зробив Офіс президента, це політичне самогубство. Якщо це зробив хтось із суперників Зе, то це політичне кілерство.

Ясно одне. З живими політиками такого не роблять. Так готують до утилізації списаний матеріал.

 

 “С такими друзьями”...

«От чим відрізняється добрий фотограф від звичайного. Добрий може передати одним фото без реквізиту, фотостудій та фотошопу образ шута, для якого влада - це розвага, а держава - об'єкт насмішок. Ще й так, що "модель" при цьому нічого не зрозуміє...»

Дмитрий Анопченко
“С такими друзьями”... Что опубликовала Guardian помимо фото, которое все постят?

В ленте Фейсбука целый день постят кадры президента Зеленского из фотосессии для Guardian. С Мендель в новом платьице - и без неё, непосредственно из издания. Ну и комментарии тут как тут. Вот, например, под тем же постом президентского пресс-секретаря - “оригінально, сучасно...” или “какой же он крутой!”... Фото действительно хорошие, живые, фотографу респект. И Зеленский не забронзовел, сумел открыться. Но только не могу понять - а пресс-служба АП чем тут гордится? Фоточками? Луками? Сам текст статьи хоть кто-нибудь читал?

Начнем с заголовков. “С такими друзьями...” - ну с прозрачным намёком, что, мол «и врагов не надо» - и “Случайный президент”. Миленько, да? Но ладно, не суть важно, все ведь знают, что заголовок пишет редакция, что любому СМИ нужно что-то громкое и жёлтое - чтоб читали. Отлично, ну а в тексте-то что?
Разбирают историю с телефонным разговором Трампа и Зеленского, комментируя её - “one of several passages it is hard to read without cringing” - “один из нескольких отрывков, которые трудно читать без отвращения”. Ну еще как “раболепство” и “угодничество” можно cringing перевести, но в этом контексте смысл как раз такой, про “отвращение”.
И вот еще из этой же части статьи:
he was even dubbed “Monica Zelenskiy” - его даже прозвали «Моника Зеленски»
Zelenskiy pauses and laughs. He draws another breath before giving a long, convoluted and largely meaningless answer about the overwhelming US support he feels... - Зеленский делает паузу и смеется. Он делает еще один вздох, прежде чем дать длинный, запутанный и в значительной степени бессмысленный ответ о впечатляющей поддержке США, которую он чувствует...
Или вот эпизод, где президент жалуется репортерам Guardian, что на него давит помпезная обстановка Банковой. Живой, интересный эпизод. Но в итоге журналист суммирует - “it is noticeable he has not made even small changes, such as replacing the furniture or removing the kitsch bronze figurines. Maybe he needs something to complain about. Or maybe the trappings of power are proving seductive” - “заметно, что он не сделал даже небольших изменений, не заменил мебель, не убрал китчевые бронзовые статуэтки. Может быть, ему нужно что-то, на что можно жаловаться? Или, возможно, атрибуты власти оказались соблазнительными?”...
Дальше - действительно хорошо расписана история Зеленского и его победы. И завершающий вывод - о последних увольнениях, которые “has been interpreted as a blow for genuine reform efforts” - “были восприняты как удар по усилиям в проведении реальных реформ”.
Фразу, которая стала в Украине новостью и попала в заголовки, - о том, что тянуть больше некуда и конфликт на Донбасе должен быть урегулирован за год, иронично комментируют: “at times like this, Zelenskiy sounds rather Trumpian” - “в такие моменты Зеленский звучит скорее по-Трамповски”
и тут же (какой недоразумендель, даже в этот раз не обошлось) - рассказывают, что “when his press secretary jumps in to clarify that the one-year deadline dates from the December summit ... he replies with a laugh: “I don’t know any more” . Мол, “когда его пресс-секретарь вмешивается (это я “jumps in” из статьи - “впрыгивает”, так аккуратно еще перевожу), чтобы уточнить, что срок в один год датируется от декабрьского саммита ... он отвечает со смехом: “Я знаю не больше вашего”/”я больше ничего не знаю” - тут уже сложности перевода, тяжело понять, как было по-русски. И, кстати, да, говорили они по-русски.
Не буду цитировать дальше, наверняка в Украине статью кто-то переведёт и опубликует, прочитаете сами. Меня другое смутило. Статья хорошая - детальная, острая, даст западному читателю представление о первом лице Украины. Оставался бы Владимир Зеленский актером или даже был бы известным политиком, главой партии - лучшего пиара не придумаешь. Но мы говорим об интервью с президентом. Вот как вам кажется - для него как для главы государства, которому вести переговоры в Европе, просить о поддержке для Киева, такая публикация в плюс? Для страны это в плюс? Каким он предстаёт перед западным читателем, когда репортёры откровенно смакуют, например, ситуацию, когда прозвучала реплика Мендель (да-да, прямо во время интервью, когда президент неудачно выразился) - “ну это мы так шутим”... О чём это всё скажет внимательному читателю? Каким политиком, каким человеком Владимир Зеленский выглядит?
Вы возразите - ну где там статья в Guardian, а где большая политика... Вот не соглашусь! Простой пример. Об этом мало кто знает, но когда Зеленский только победил и информации о нём у западных дипломатов не было вообще, канадский МИД (а эта страна - самый искренний друг Украины) - чтобы понять, чего ждать от нового президента, на полном серьезе сделал расшифровку серий «Слуги народа», выписав и сгруппировав заявления Голобородько (!) по ключевым вопросам - пытались позицию самого Зеленского хоть так определить. Целый отдел работал, совещание потом созвали... Так что читают такие интервью в больших столицах, читают. И то, что сказано, и как сказано, и - особенно - что там между строк... Пусть не первые лица, но их советники точно, - читают и анализируют.
И этот пост на самом деле вообще не о Зеленском. А о том, как легко мы принимает желаемое за действительное. Как просто раздувать щёки, создавая видимость эффективности, и как мало людей, запостивших красивые фоточки (и не важно, с какими комментариями) не поленились прочитать саму статью. Как легко сейчас распиарить фоточку шефа для статьи в большом издании (и себя-любимую заодно), и как сложно, но необходимо (да, не имея контроля над статьей и формулировками) аккуратно повлиять на тональность материала. Время такое, мы все увлекаемся только внешней стороной - и мало обращаем внимание на суть. Это тоже да, тоже правда. Но когда в коммуникациях первого лица страны такое происходит, а мы тут активно фоточками гордимся... Ну тогда действительно - заголовок в тему, “с такими друзьями”...








Ви зауважили як змінився Зеля?

  • 07.03.20, 20:12
  • зе

Ви зауважили як змінився Зеля?

Mason Lemberg

 

Ви зауважили як змінився Зеля?
Як змінилися його дії, його поведінка?

Ні, я зараз не про "коаліцію з ригами", не про "реванш", не про мир в очах путіна, не про спільні з бойовиками патрулі на кордоні і не про воду в окупований Крим.
Бо ті, хто зауважили реванш тільки тепер, це якісь не надто інтелектуальні слоупоки. Беню, ригів в країну повертали, доручали їм керувати процесами, беркут випускали, майданівців, атовців садили в тюрму, а реванш вони раптом зауважили аж після звільнення подільника рябошапки.

Я зараз про інше.
Я зараз про те, що Зеля в 2019 і Зеля в 2020 - це абсолютно два різних персонажа.
Той персонаж родом з 2019 - це переможець, який гордо крокував вперед, нагинав Конституційний суд, Верховну раду, добивався звільнення великої кількості полонених на хороших умовах (публічно так виглядало)
І є персонаж родом з 2020 - істеричний, дьорганий, нервовий, в якого ніхера не виходить, який обсирається і його обсирає його оточення.
Не можна сказати, що він загнаний в кут, але кожним своїм рішенням він стає все ближче до глухого кута звідки йому вже не вибратися.

І коли в 2019 призначення Авакова для нього особисто було результатом власних поступок, то всього через півроку - це бачиться йому як необхідна умова його власної безпеки.

І коли в 2019 він принципово брав в команду нові обличчя, то тепер в команду бере старого рига, міністра Януковича. І не тому, що це договорняк з янеком чи ригами, а тому, що більше нема кого... Бере навіть зовсім випадкових персонажів типу Немчінова, який його до того обсирав. Тобто, вони навіть не перевірили кого вони призначають...
Та що там призначають, коли п'ятеро чи шестеро майбутніх міністрів відмовилися. А це пздц який сигнал. Це не сигнал - це серена.
А як буде працювати уряд, як буде працювати прем'єр, як буде працювати "команда", в яку зігнали такий різношерстний зброд? Тобто, навіть чисто з точки зору управління, Шмигалю, як відповідальному за результат, або прийдеться сваритися, порушуючи олігархічні договорняки на верху, або його чекає доля Гончарука, але набагато швидше.

Ось така от ситуація в Зелі. Де немає хорошого виходу, де кожен крок - це крок в темноті до прірви, якої не видно, але вона відчувається в повітрі, відчувається по судорожним діям і нервуванню.
А будуть кроки, які його наблизять до прірви космічно. Наприклад, посадка того ж Порошенка. І не тому, що народ повстане, це міф. А тому, що хороших варіантів виходу з цього кейсу просто нема. Посадили і що? В бюджет почнуть надходити гроші? Твої дебіли і ти почнеш менше шкваритися? Нє, навпаки. А до цього додати тиск, з усіх сторін...

Іншими словами: сцарь голий. Це надувний шар, оточений плюшевими свинками, всередині якого віртуальні рейтинги. І на цю конструкцію вони з кожним днем накидують зверху все більше і більше. А шар то зношується і вже має мікротріщини. А може й не мікро.

 

Тамара Горіха Зерня

Колись ми казали «щастить як утопленику», і це був сарказм. Наступні покоління казатимуть «щастить як Зеленському», і це буде прокляття таке.
Ми ж свічку не тримали, тому не можемо точно знати, куди подівся фарт 42-річного не-лоха. А фарт був, іще який - судячи з тяги, яка винесла його з Кривого Рогу на Банкову.
А потім все здулося, як пошептали. Ось так клац пальцями, і від «кларнета твого пофарбована дудка зосталась».
Двадцятий рік сам по собі тяжкий за рекордними виплатами зовнішнього боргу. Іще при Петру Олексійовичу, дай боже йому імунітету хорошого, ми стурбовано кривилися в очікуванні 2020. Була надія, що країна вигребе, не злетить у штопор дефолту, але ми розуміли, яких зусиль це потребуватиме, і що це буде на чесному слові і на одному крилі.
А потім прийшла епоха народної мудрості. І всього за півроку ми опинилися у ситуації потопельника, який не знайшов нічого кращого, ніж топитися у вигрібній ямі.
Тобто війни з росією нам виявилося мало, Коломойського з його апетитами мало, Зеленського на посаді Главкома нам мало, рекордної посухи та неврожаю, який прогнозують усі синоптики, нам мало. З Вовиним щастям у нас тепер і коронавірус.
Як здравомисляча редакція, що бачила на своєму короткому віку майже все, ми не панікуємо через хворобу. Ми панікуємо через паніку.
Що таке місячна «пауза» для глобальної економіки? Що таке карантин на масові заходи у Європі, і, здавалося б, яка нам різниця, де і у кого там карантин?
Воно то так, тільки Україна вже пролетіла повз Лондонський і Паризький книжковий ярмарок, а це мільйони гривень на підготовку, виділені з державного бюджету. Це скасований «європейський тиждень» у Європарламенті, разом із 130 іншими конференціями, виставками та міжнародними заходами у Брюсселі. Це поставлений під питання саміт Східного партнерства, який такими темпами просто не встигнуть підготувати до червня. Це закрита найбільша у світі туристична виставка у Берліні, куди Україна теж не потрапляє, це закритий Женевський автосалон, це скасована гігантська сільгоспвиставка у Парижі, де теж мали бути наші виробники зі своєю курятиною, молочкою і не тільки.
Це цілком реальна загроза перекриття європейських кордонів. Більше того, ідея закриття України вже не виглядає такою божевільною, як іще місяць тому. Користуючись нагодою, переказуємо вітання нашим громадянам, які сидять із путівками раннього бронювання на руках. Це мільйони контактів і ділових поїздок, які просто не відбудуться. Це живі незароблені гроші, які нам ніхто не поверне.
Здавалося б, до чого тут Вова? Це ж глобальна проблема, хіба ні?
А невезучка він, от і все. Він нещастя притягує.
Треба свіжих доказів?
День відсидів на засіданнях Ради, і от вам – уже першого потенційного носія вірусу серед депутатів засікли. Олег Волошин, личинка ОПЗЖ, обнімався і ручкався з депутатом французького парламенту, який зараз лежить у реанімації. А після цього приїхав у ВР, і чхав там на всіх, і ручки дверей мацав, і плював на підлогу, і сякався у шторки.
По суті, вони там усі тепер заразні, їх треба замкнути всередині і годувати через віконечко з лопати.
Крім фракціє ЄС, звичайно. Вони так загартувалися у цьому серпентарії, що до них ніяка зараза не пристане.