Держаудитслужба відновлює аудити місцевих бюджетів


Вперше за воєнних часів розпочався державний фінансовий аудит місцевого бюджету в Харківській області.

Офіс повідомляє, що розпочато проведення державного фінансового аудиту бюджету Височанської територіальної громади Харківської області. Адже нещодавно у державі було скасовано тимчасову заборону на перевірки виконання місцевих бюджетів. 

Під час проведення аудиту планується провести аналіз та перевірку обґрунтованості планування надходжень та витрат бюджету. Стану виконання бюджетних коштів, зокрема, шляхом проведення оцінки законності та ефективності управління бюджетними коштами, досягнення їх економії і цільового використання, правильності ведення бухгалтерського обліку, достовірності фінансової та бюджетної звітності.

Крім того, держаудитори дослідять законність, ефективність і результативність діяльності об’єкту аудиту на всіх стадіях бюджетного процесу, зокрема їх управлінських рішень.

Детальніше за посиланням:
https://khrk.dasu.gov.ua/ua/news/118

Держфінконтроль у Харківській області за 2022 рік


У 2022 році напрям роботи з проведення ревізій та аудитів у Харківській області маже зупинився, через початок масштабних бойових дій, які охопили понад 30% території області.
Проте, після стабілізації ситуації у регіоні, держаудитори продовжили проведення заходів державного фінансового контролю.
Кожен рік ми підсумовуємо результати діяльності. Тож, за 2022 рік нам теж є чим похизуватись:
✅Виявлено фінансових порушень на 181 млрд гривень;
✅Встановлено факти неефективних управлінських рішень, що призвели до втрат на 12 млрд гривень;
✅Проведено 10 ревізій, за результатами яких, правоохоронцями розпочато 3 кримінальних провадження та до 3 вже існуючих проваджень, долучено результати ще 3 ревізій.
✅Притягнуто до відповідальності 19 посадових осіб та 2х звільнено.

Сьогодні визначна дата в історії держфінконтролю

Вітаємо всіх з Днем працівника органу державного фінансового контролю. Нам 30 років!!🎉
Бажаємо, щоб з-під контролю не виходила жодна ситуація, жодна справа, щоб ревізії були швидкими, легкими та простими. Загалом, успіхів та удачі в діяльності, достатку і щастя в житті, великих перемог та результатів в роботі.💰
Детальніше про історію Харківського підрозділу державного фінансового контролю можливо почитати за посиланням👇 https://khrk.dasu.gov.ua/ua/news/114

Контроль у сфері закупівель на Харківщині


Попри початок війни та бойові дії на Харківщині, Держаудитори продовжили виконувати свої обов’язки щодо здійснення державного фінансового контролю.
Контроль у сфері закупівель є пріоритетним напрямом роботи Держаудитслужби України та незважаючи на прийняття Постанови № 169, держаудиторам Харківщини вдалось провести багато моніторингів та перевірок закупівель. 🛒
Коротко про наші досягнення за цей важкий рік:
🔴Моніторингом охоплено 707 закупівель загальною вартістю 9,2 млрд гривень;
🔴Виявлено порушення у сфері закупівель на 4,2 млрд гривень;
🔴Попереджено незаконні витрати бюджетних коштів у розмірі 700 млн гривень.
🔴Проведеними перевірками закупівель виявлено порушень на 16 млн грн, що на 831 % більше ніж у 2021 році;
🔴Усунуто порушень законодавства у сфері закупівель на суму майже 26 млн грн, що в 25 разів перевищує, показник 2021 року.
Детальніше результати контролю у сфері закупівель та приклади порушень, читайте на сайті Офісу 👉

З Днем Соборності України!

Понад 100 років тому відбулося велике об’єднання українських земель в самостійну державу. Цей день нагадує, що ми – єдині!
 
Усіх нас об’єднує бажання перемогти, а потім живим ланцюгом об’єднати Харків, Київ, Черкаси й Мелітополь, Львів і Донецьк, Вінницю й Севастополь.
 
З Днем Соборності України! 🇺🇦

Відновлено сторінку Офісу у Facebook

 
Ми відновили сторінку Північно-східного офісу Держаудитслужби у Facebook, яка була недоступна з березня 2022 року.🪖
 
Тож, якщо ви слідкуєте за станом державного фінансового контролю в Харківській області та загубили нас у Facebook, то підписуйтесь та ставте вподобайки сторінці.👍

 
Незабаром буде багато цікавого про аудити, ревізії та контроль у сфері закупівель.👀

Результати розгляду повідомлень, які надійшли на "гарячу лінію"




Результати розгляду повідомлень, які надійшли за телефоном "гарячої лінії"☎️.
У 2021 році телефон «гарячої лінії» був дещо холоднішим🥶 ніж у попередньому році, можливо тому, що громадяни обирали письмові звернення.
Можливістю звернутись до Офісу скористалися 12 громадян, які повідомили про різноманітні порушення фінансового законодавства та просили надати роз’яснення щодо повноважень Держаудитслужби.
Інформація, яку повідомили громадяни у 3 зверненнях, підтвердилась та держаудитори виявили фінансові порушення на загальну суму 468 тисяч гривень!💰
✔В управлінні освіти Харкова, зафіксовані факти недотримання законодавства при проведенні будівельних робіт на суму 337 тис. гривень.
✔В одній з територіальних громад Харківщіни виявлено факти не укладання договорів оренди землі, чим нанесено збитки на суму 131 тис гривень.
Дивись детальніше про виявлені порушення за посиланням: 👇

Держаудитслужба розпочала фінансову перевірку військових частин



❗️Держаудитслужба розпочала фінансову перевірку військових частин на Харківщині.
Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізій Військової частини А1352, Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (військова частина А-3306) та Квартирно-експлуатаційного відділу в м. Харків Міністерства оборони України.
Під час ревізій, планується:
✔️дослідити питання використання і збереження ресурсів, необоротних та інших активів, стан і достовірність бухгалтерського обліку, фінансової і бюджетної звітності, перевірятимуться видатки та дотримання законодавства про закупівлі;
✔️дослідити використання грошей на закупівлю, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки та обладнання;
✔️вивчити процеси щодо законності утилізація боєприпасів, озброєння, військової техніки та іншого військового майна;
✔️дослідити витрати на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних Сил України.
Детальніше за посиланням:👇

Чи можуть держаудитори приносити прибуток державі?




⚠️Цьогоріч держаудиторами Харківщини виявлено фінансових порушень та збитків на 924 млн гривень та забезпечено усунення виявлених порушень та збитків на загальну суму понад 398 млн гривень.

Витрати держави на утримання нашого регіонального підрозділу Держаудитслужби становили 48 млн гривень.

Таким чином, праця фахівців Північно-східного офісу Держаудитслужби окупилась на 825% та кожен аудитор заробив державі 4 млн гривень.🎉

Читайте детальніше про результати роботи офісу у 2021 році👇

29 років на захисті економічного добробуту України

  • 26.01.22, 10:11



26 січня 1993 року було закладено наріжний камінь до фундаменту фінансового контролю нашої Держави - створення Державної контрольно-ревізійної служби в Україні. 👍
За роки існування наша служба піддавалась неодноразовій реорганізації, змінювала назви, але незмінним залишається професіоналізм наших працівників, які стоять на сторожі державних інтересів та допомагають ефективно використовувати фінансові ресурси нашої країни. 🇺🇦

Все буде
#підконтролем !