Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Білий ворон (4)

  • 05.01.24, 12:30
4
Події які відбулись під нас навчання в Черкасах. Групу людей відправили за кордон навчатися. Я не поїхав тому що не виїздний. Нам дали двох курсантів щоб ті з нами займалися. Ті що випивали нічого не запам'ятовували. Відмирання клітин мозга. Мабуть. Ком.взвода забрали командиром снайперів. За нього можу сказать, як командир він був ніякий.  В кімнаті якій він мешкав панував безлад. Все було в одній кучі. 
   Замком взвод йшов на ком. взвода. Хороший хлопець, одна вада, випити любив. Він купив собі ауді. Поїхав додому в село десь біля кордону з кацапньой, катався десь по бездоріжжя з батьком, підірвався на противотанковій міні. По слухам, мінна була наша. 
     Нам дали нового командира. Бойовий. Але слабкий. Він прогнувся під взвод. Нас прагнули навчити всього що нам було необхідне.. Я собі купив позашляховик. Нам на взвод видали ошкоша. Крім нісан і ошкоша всі авто були куплені за свої кошти. Солярку видавали. 
   В началі травня ми переїхали в село запорізької обл. Там пробули місяць. Містились, і по хатах і по лісосмугах. Наш взвод займався охороною штаба і патруль по селу щоб менше п'яних солдат лазило. Наші випивали ну тихо не привертаючи увагу. В штабі робили макет ділянки яку ми мали зайняти. Я возив ком.взвода, вивозив наряд. Їздив тихо і спокійно. В авто підтримував чистоту. Що викликало в колективі невдоволення і обурення в мій адрес. Далі нашого ком взвода переводять в начальника розвідки а нам дають нового ком взвода. Непющій. В цивільному житті програміст. Пройшов 5 місячні курси. Один його плюс це робота з документами. Другий, його знайомі що місяця донатили десь штуку баксів. Яка йшла на різні потреби взвода. В основному на ремонт авто. Бистра їзда по поганим дорогам. Автомобілі розсипались. Пробувши в цьому селі місяць ми переїхали ще ближе до лінії фронту. Теж саме. Охорона штаба. Підводили техніку. П'янки в зводі стали частіше. Штаб продовжував робити макет. 
    Якось я задав питання нашому новому ком.взводу. Що для нього важливіше: виконати завдання або зберегти життя особового складу. Його відповідь була така. Якби ми служили в ізраїльській армії то да, на першому місці було б зберегти життя особового складу. А так як ми в українській армії то в нас на першому місці виконання завдання. Це правильно? Що каже класика? Якщо у командира на першому місці не збереження життя особового складу а виконання завдання, то згодом не буде кому виконувати завдання. 
    Був випадок. В основному всю роботу брала на себе еліта взвода. Всі решта були на підхваті. Сиділи і нічого не робили. Прийшов наказ розвідати до вказаного населеного пункту дорогу. Це було написано в групі. Я підхожу до ком.взводу і пропоную зробити цю роботу. Сісти і прокласти на карті маршрут а потім поїхати цим маршрутом. На що він відповів з впевненістю, що треба проїхати а потім прокладати. Ми поїхали забрали двох хлопців з еліти, ті що таким вже займалися. Один з них накинув маршрут на карті і ми ним проїхали щоб бути впевненим що дорогою проїде важка техніка. Ком взводу не сподобалось що я був прав. Є даже такий вислів, що людину яку ви витягли з багна, ніколи вам цього не простить, тому що вона знає що ви бачили її в багні і безпорадну. Психологія. Хотя про це ніхто не знав.
    Пробули ми в цьому селі місяць і переїхали ближе до Запоріжжя. Тут і були наші перші спроби прорвати оборону противника.     Лобкове і Пятихатки. Наша еліта зайшла двома групами. Розвідати обстановку. Вийшовши через деякий час, вони спочатку напились а потім поїхали до комбата. Я ж привіз до комбата нач.розвідки. Такими я їх ніколи не бачів, вони були перелякані і свій страх питались заглушить горілкою. Вони казали що туда вести нікого не можно і хай що хочуть з ними - те і роблять, ну вони нікого заводить не будуть. Комбат їх заспокоїв і на те що будуть жертви, відповів. Значіть будуть. Я людей не заводив, приймав участь у виведені людей. 
    Їх ждали. Окопи які мали взяти, були пусті і замініруванні. Всюди були кацапські камери спостереження. Дрони літали по двоє. Арт підтримки з своєї сторони ніякої. Зв'язка не було, рації глушилися.Це був тір. Людей просто принесли в жертву. Їх заводили стежками, поміж мінними полями, по темному, щоб вони не мали можливості самостійно вийти. Як скот. Коли дали відбій штурма, людей почали виводити. І за час виведення людей, орудіє кацапні било на такій відстані від людей що не було даже контужених. Хотя до цього вони впускали в Лобкове ну орудія били на стільки точно що нікому не вдавалося вийти. Комбат розпорядився щоб розвідки видали м'яса в не черги, за успішне виведення людей.
5

Коментарі

15.01.24, 13:19

Про Пятихатки и "огневой котёл" только ленивый не знает. Так на карте и осталась там линия типа фронта. А как громко назвали "Мелитопольским направлением". И писал же я всяким радио и др. что направление Васильевское, но и туда ещё попробуй дойти.
Что поделаешь. Это требование "партнёров" - куда то продвигаться и что то "демонстрировать". Сейчас Крынки стали "болотным плацдармом" и ещё безнадёжней чем Малая земля Брежнева в Новороссийске. Что сообщают прямо сегодня оттуда бойцы, то я не могу тут писать. Пальцы сводит судорогой...