Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Молдавські військові зібралися в похід: в Україні чергові навчан

  • 13.09.21, 16:22

Згідно з інформацією, збройні сили Молдови планують взяти участь у навчаннях "Об'єднані зусилля-2021", які пройдуть в Україні наприкінці вересня. Про це оголосили 10 вересня, в Києві, зазначивши, що дані спільні маневри носять мирний характер і спрямовані на розвиток оборонних можливостей.
Міжнародні масштабні навчання заплановані з 22 по 30 Вересня, для їх проведення задіють всі основні військові полігони України. В цілому в них візьмуть участь 12,5 тисячі військовослужбовців з 15 країн, у тому числі з США, Великобританії, Румунії, Польщі, Словаччини, Литви, Латвії, Канади та Грузії. При цьому планується задіяти понад 600 одиниць озброєння і військової техніки, включаючи вертольоти румунської та словацької армій, канадські літаки, бронемашини зі Словаччини, кораблі з Румунії, більше 80 танків і близько 50 важких артилерійських систем.
Наприкінці червня Молдавські військові вже побували в Україні. Військовослужбовці Національної армії РМ приєдналися до міжнародних військових навчань Sea Breeze 2021. Тоді вони відпрацьовували специфічні завдання, а умови їх виконання були максимально наближені до бойових. У Береговому компоненті навчань Sea Breeze активна фаза завершилася відпрацюванням спільних дій з ліквідації "незаконних збройних формувань".
У вересні 2021 року Збройні сили Республіки Молдова відзначили своє тридцятиріччя. Вітаючи колег, глава оборонного відомства РМ Анатолій носатий назвав серед короткострокових завдань-зміцнення відносин із зовнішніми партнерами і приведення національної армії у відповідність з невеликими, але сучасними арміями. В першу чергу в цьому питанні він орієнтується на Румунію. Міністр оборони Румунії Ніколае-Іонел Чуке висловив переконаність в тому, що його досвід у військовій галузі буде корисний в процесі перетворення Національної армії Молдови в сучасну структуру, професійно виконує свою місію.
Паралельно з цим, незважаючи на закріплений Конституцією нейтралітет, Молдова активно розвиває співпрацю з НАТО в рамках індивідуального плану партнерства.
Активне залучення збройного контингенту інших країн разом з гучними заяви президента України про готовність вести повномасштабну війну не можуть не викликати побоювань. Однак Заява українського президента Володимира Зеленського про можливість повномасштабної війни з Росією нічим не відрізняються від скандальних заяв його попередника Петра Порошенка, і спрямовані на те, щоб просто повернути Україну в поле зору світових держав, що відволіклися на Афганістан.
В даному випадку слова Зеленського вже не звучать чимось парадоксальним на тлі численних заяв, що звучали раніше від Порошенка, та й на тлі дій самого Зеленського. Заяви українського лідера можна розцінювати як крик про допомогу західним державам: "допоможіть нам грошима, допоможіть матеріально, дайте зброю". З іншого боку, це один з небагатьох напрямків, навколо якого можна мобілізувати і згуртувати електорат. По суті, Зеленський повернувся до доктрини Порошенка. Тобто "мілітаризація, українізація і церковний розкол". Крім того Зеленський не може похвалитися досягненнями в галузі економіки, зовнішньої політики, будівництва або культури, тому йому залишається спиратися на загрозу від агресора і збільшувати кількості подій в новинній стрічці, де якимось чином буде з'являтися Україна.
0

Коментарі