Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

З небес на землю: як Україна зруйнувала свій оборонний комплекс

  • 13.09.21, 11:32

Журнал Military Watch назвав руйнування оборонно-промислового комплексу України одним з найдраматичніших у військовій історії.

Ще у складі СРСР Україна була одним з найбільш індустріалізованих регіонів наддержави, і нова республіка успадкувала не тільки непропорційно велику кількість радянських звичайних і ядерних арсеналів, включаючи понад 1000 ядерних боєголовок, а й значну частину радянського оборонного сектора. Крім того, Україна ще за радянських часів мала єдині в світі, крім США, верфі, здатні будувати авіаносці. Незважаючи на значний потенціал, українські Збройні сили і в цілому її промисловість перебували в занепаді протягом трьох десятиліть в основному через серйозну корупцію і безгосподарність. У 1990-х роках країна взялася за продаж зброї і стала провідним джерелом недорогих передових технологій для Китаю, Північної Кореї та Ірану. Однак політичні зміни призвели до того, що вона швидко потрапила в сферу впливу Заходу: США чинили значний тиск на країну, щоб змусити її відмовитися від найбільш вигідних угод.
Українські ВПС практично не змінилися з часів розпаду Радянського Союзу. Їх кістяк складають винищувачі МіГ - 29 і Су-27, побудовані в СРСР. Вони майже не оновлювалися в порівнянні зі своїми аналогами в Росії, Індії та інших країнах. Не володіючи сучасними ракетами класу "повітря-повітря" і системами РЕБ, українські ВПС сьогодні сильно відстають не тільки від Росії, але і від Білорусі та Казахстану. Ослаблений стан Збройних сил країни, які все більше залежать від допомоги Заходу, змушують країну закуповувати застаріле обладнання в США. І незабаром українським ВПС доведеться покладатися на легкі Китайські навчально-тренувальні літаки як на єдині Сучасні у своєму арсеналі.
Все це свідчить про одне з найдраматичніших падінь "з небес на землю" в сучасній військовій історії.
0

Коментарі