Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Чому українську розвідку віддають під контроль США

  • 13.09.21, 10:17

Підписаний президентом України Володимиром Зеленським " Закон про розвідку», прийнятий Верховною Радою 17 Вересня 2020 року, фактично робить з українських розвідувальних органів філію ЦРУ.

Законопроект був поданий на розгляд до парламенту як «пріоритетний для євроатлантичної інтеграції», так як розроблений з урахуванням досвіду регулювання діяльності розвідувальних органів в країнах ЄС і НАТО, в тому числі що стосується громадського контролю над розвідкою.

Закон визначає правові та організаційні засади функціонування розвідки та порядок здійснення контролю над розвідкою. Згідно з його положеннями, розвідувальними органами в Україні є розвідувальний орган Міністерства оборони України, Служба зовнішньої розвідки України та розвідувальний орган Державної прикордонної служби.

Основна відмінність від раніше діючого аналогічного Закону-перепідпорядкування Служби зовнішньої розвідки (СЗР). Якщо раніше вона була підпорядкована президенту і підконтрольна парламенту, то тепер парламент в законі не згадується, а прописаний якийсь "демократичний громадянський контроль". Такі зміни були внесені на наполегливі прохання західних партнерів, і по суті вони передбачають встановлення зовнішнього контролю над розвідувальними органами України.

Згідно з новим законом, СЗР є правонаступником розвідувального органу Служби безпеки України (СБУ), який ліквідується. Загальна чисельність СЗР, прописана в законі, - 4350 співробітників, у тому числі 4010 військовослужбовців. Однак, хоча Службу безпеки України виключили з переліку розвідувальних органів (у першому варіанті законопроекту вона була), її визначили як «суб'єкт розвідувального співтовариства». Оперативні підрозділи Центрального управління СБУ, які здійснюють контррозвідувальну діяльність, можуть проводити розвідувальні заходи з метою отримання інформації в інтересах контррозвідки. У свою чергу, Служба зовнішньої розвідки України може залучати до виконання розвідувальних завдань інші суб'єкти розвідувального співтовариства, в тому числі СБУ.

Колишній заступник начальника управління СБУ в Кіровоградській області, а зараз — один з активістів партії ОПЗЖ Анатолій Бурмич, коментуючи закон, стверджує, що він ставить розвідку України під зовнішнє управління і фактично підриває суверенітет країни.


0

Коментарі