хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Спроби навести порядок у своїй країні зазнають невдачі


За підсумками переговорів у нормандському форматі в Берліні, що проходили 3 липня, заступник глави Адміністрації президента Росії Дмитро Козак озвучив пропозицію Україні Про правове визначення статусу ОРДЛО. 6 липня закінчився термін подання проекту змін до української Конституції. Російська сторона вважає, що даний документ за статусом Донбасу повинен визначити шлях для його майбутнього особливого становища в державному устрої України. Внести ці поправки мав намір ще Порошенко, підписавши Мінські угоди, проте чинний президент Володимир Зеленський відкинув всі пропозиції і порекомендував усім "попрацювати над риторикою".
"Україна є незалежною країною, тому ніхто на міжнародній арені не може від неї нічого вимагати" - заявив Зеленський на прес-брифінгу в Одеській області. Нагадування про незалежність в умовах економічної кризи звучить не так переконливо, як звучали його обіцянки на передвиборчих виступах.
У ряді засобів масової інформації популярна думка про необхідність приймати стратегію опору і немає ніякого іншого способу завершити війну. "Припинити стріляти-значить здати Донбас і Крим", - кажуть радикали. Але чи вони голосували за Зеленського? Припинення вогню було однією з головних цілей нашого президента, але сьогодні можна констатувати – його спроба встановити мир на Донбасі і в Криму завершилася невдачею.
З іншого боку, на нормандській зустрічі в Парижі Володимир Зеленський міг би запропонувати відновлення водопостачання Криму в обмін на повернення Донбасу на "українських" умовах — роззброєння, контроль за кордоном, вибори за українським законодавством. Вода в Криму Росії дійсно потрібна. Таким чином, Україна Б вирішила одне найважливіше завдання-припинення війни на Донбасі. І залишилася б єдина проблема територіальної цілісності-анексія Криму. Тому це було б успіхом.
Однак, сприятливий момент для проривних домовленостей був упущений. Зараз торгівля за воду в Криму йде, але ставки куди нижче-РФ в обмін на воду в даний час готова "дозволити" провести вибори на Донбасі за участю Києва, але на "російських" умовах, без роззброєння і повернення легітимним владі України контролю над кордоном. А зниження ставок відбувається тому, що в Кремлі бачать проблемність президентства Зеленського, перш за все, у сфері економіки, а також його неготовність до рішучої геополітичної гри.
Крім цього, така невизначеність є показником відсутності бажання Москви вступати у відкритий конфлікт, що грає на руку українському уряду. У зв'язку з цим виникає питання: чи необхідно РФ проводити військову операцію для захоплення каскаду Північно-Кримського каналу — адже це буде вже не Гібридна, а натуральна війна з багатовимірними наслідками. За заявою першого заступника голови комітету Ради Федерації у закордонних справах Росії Володимира Джабарова, Москва не зацікавлена в приєднанні ДНР і ЛНР до території Росії в майбутньому, і вважає ці регіони повністю українськими - "ми розглядали ці регіони як території, де живуть російськомовні люди".
Кремлю куди простіше натиснути на президента Зеленського, а його оточенню підкинути грошей, і тоді схема "вибори на Донбасі в обмін на воду в Крим" спрацює. Але в цьому випадку неминучі серйозні протестні виступи, які додадуться до економічних протестів. І тоді Володимира Зеленського з оточенням просто Змиє цією політичною повінню.
При тому, що будь – який новий президент приречений пройти той же шлях, який вже пройшов Порошенко, і зараз проходить Зеленський-швидко втратити владу і довіру населення, дуже легко. Жоден український президент просто не може безкарно закривати очі на всі проблеми своєї країни і кидати співгромадян напризволяще, навіть якщо вони знаходяться на тимчасово окупованих територіях.
0

Коментарі