хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Корупційні бойові дії на Закарпатті


На Далекому Заході України-Нова бійня. У Закарпатському Мукачеві, в районі, відомому як «Чикаго», вранці 7 лютого сталася перестрілка. Очевидці чули кілька автоматних черг і вибухів. Поранені місцевий "авторитетний" бізнесмен Артур Пашкуляк, якого пов'язують з екс-нардепом Михайлом Ланьо, і його охоронець. Пашкуляк - у реанімації з важким пораненням. За оперативними даними, саме на нього і робили замах.

"Хлопці в спортзал на тренування їхали. Кілер їх чекав, знав, коли і о котрій годині їхатимуть. Кілер знав, що жертва за кермом, і стріляв конкретно в нього», — говорить джерело в правоохоронних органах.

П'ять років тому, влітку 2015 року, Мукачево вже потрясла гучна перестрілка з тими ж персонажами — між людьми Ланьо і «Правим сектором».

Як розповіли джерела в спецслужбі Закарпаття, останні кілька місяців в області загострилася боротьба між місцевими кланами за контроль над потоками контрабанди і наркотрафіком.

"Тут задіяні люди Балоги і Ланьо. Пашкуляк-кум Олега Фірцака на прізвисько Тайсон, який значився помічником Ланьо, воює з Євгеном Дребітко на прізвисько Білий, якого називають «смотрящим» від криміналітету за Мукачево. Хлопці Дребитко десь півроку тому побили брата дружини Артура. Природно, Артур з хлопцями їх спіймали в спортзалі і побили жорстоко. З тих пір і почалася заруба. Артур і білий, як кажуть, їздили до Києва до злодіїв. І злодії нібито навіть змістили Євгена з позиції "смотрящего", і ситуація на час заспокоїлася. Так, принаймні, здавалося з боку. Але сьогодні стріляли в Пашкуляка... Дребитко-зять Василя Швардака, колишнього депутата Мукачівської міськради, який також є креатурою Балоги. Він, до речі, давав гроші на бізнес кондитера Ігоря Бондаренка, якого Зеленський перед Новим роком зняв з посади губернатора", - розповідає джерело.

Тайсон перебуває в розшуку за організацію лабораторії з виготовлення наркотиків під виглядом пельменного цеху в селі Ключарки під Мукачевим (після того як СБУ накрила наркофабрику, він позбувся статусу помічника Ланьо). До речі, саме Пашкуляк під час минулої перестрілки в липні 2015 року передавав запрошення від Ланьо на «стрілку» бійцям «Правого сектора» в спортивному клубі «Антарес», що належить його босові.

Після тієї "стрілки" були загиблі з боку ПС, поранено більше десятка людей, у тому числі мирні жителі. Влада тоді направила до Мукачева Нацгвардію на боротьбу з «Правим сектором», бійці якого відмовлялися скласти зброю і пішли в гори. Зараз Мукачівська влада знову просить ввести Нацгвардію.

Тоді однією з причин перестрілки стала боротьба за потоки контрабанди сигарет (і не тільки) через кордон з Угорщиною, які щомісяця приносять місцевим кланам мільярди гривень.

"Мукачево-вотчина Віктора Балоги та його родини. Балога фінансував місцевий "Правий сектор". Ланьо і Балога довгі роки приятелювали, але потім щось не поділили між собою»,-сказало джерело.

Про Ланьо у Мукачеві кажуть, що у 90-ті він нібито був відомий у кримінальних колах на прізвисько Блюк, підозрювався у вбивстві, але підозру було знято нібито за протекцією Балоги. Сам Ланьо заперечує свою причетність до криміналу, називаючи це підступами політичних опонентів.

У свою чергу Балога також відхрещується від своєї причетності до розбірок у Мукачеві. Боротьба кланів, за інформацією в ділових колах Закарпаття, загострилася після зміни губернатора.

Кондитер Бондаренко не зміг тримати баланс між кланами, замість нього Зеленський поставив виконуючим обов'язки Олексія Гетьманенка, колишнього "приватівця" (він був заступником керівника бізнесу Західного регіонального управління ПриватБанку). Як і Бондаренко, він-людина Балоги, свого часу був депутатом Ужгородської міської ради і входив до балогівської фракції «Єдиний центр». Користуючись безвременем, клани намагаються поділити потоки, витіснивши конкурентів. В даному випадку-клан Ланьо. Хоча в разі цієї конкретної перестрілки, де поранили Пашкуляка, мова, судячи з усього, йде про розбірки більш дрібного рівня. Але, тим не менш, це характеризує атмосферу, яка зараз в регіоні складається.



0

Коментарі