хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Чим небезпечний транзит нелегалів через Україну

Іноземці з країн третього світу полюбили Україну за те, що через її кордони можна легко і недорого потрапити в Європу. За даними Держприкордонслужби, потік мігрантів за останній час збільшився на 22%. А наші співвітчизники з радістю надають послуги з переправлення нелегалів за демпінговими цінами.

Україна стала трампліном для нелегальних мігрантів на шляху до Європи, насамперед, через досить легкий, відносно безпечний, а, головне, недорогий шлях прямування. Для жителів прикордонних міст і селищ це прибутковий бізнес, оскільки, відправляючи нелегалів через кордон, вони практично нічим не ризикують. Прикордонники підтверджують: провідників дуже рідко затримують, на відміну від їхніх «клієнтів».

Останніх же стає все більше. Адміністрацією ДПС України відзначається в період з грудня 2019 р.по Січень 2020 р. на ділянці Західного регіонального управління різке збільшення активності нелегальних мігрантів, громадян Туреччини і вихідців з курдського регіону, які прибувають в Україну рейсами комерційних авіакомпаній.

Так, у зазначений період Державною прикордонною службою України затримано дев'ять громадян Туреччини, ще 15 турецьких громадян – прикордонними структурами суміжних країн. Всі затримані силами ДПСУ громадяни Туреччини прибули в країну легально через пункти пропуску «Одеса» Одеського пого і «Старокозаче» Білгород-Дністровського пого, передає прес-служба відомства.

У ДПСУ вказали, що збільшення потоків нелегальної міграції спостерігається через канали легального в'їзду в Україну - аеропорти, автомобільні пункти пропуску.

Іноземці цієї категорії прибувають до нашої країни нібито не маючи намірів їхати до ЄС, а згодом прикордонні підрозділи затримують їх на західних ділянках кордону - у Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях.

Для нелегалів Україна служить транзитною зоною в ЄС через західні регіони країни. Після посилення міграційної політики Євросоюзу і посилення контролю Середземноморського напрямку, біженці стали шукати обхідні шляхи, в тому числі за допомогою української території.  Так бачить ситуацію з напливом незаконних переселенців в основному з Африки та Близького Сходу голова Державної прикордонної служби України:

"Сьогодні ми вже спостерігаємо збільшення їх кількості на каналах легального в'їзду. Потенційні незаконні мігранти, спираючись на підтримку діаспор, офіційно видані документи та інші умовно законні шляхи, намагаються потрапити в Україну, щоб потім тут залишитися на нелегальному становищі або далі незаконно переходити кордон в ЄС».

Проблема полягає в тому, що навіть при успішному перетині кордонів України, ці люди можуть бути спіймані в ЄС і депортовані назад. Між нашою країною та Європейським Союзом підписано угоду про реадмісію, яка передбачає зворотне повернення всіх спійманих нелегалів, які прибули до ЄС з української території. Підписання Києвом цієї Угоди було однією з умов візової лібералізації.

Ризик для країни в тому, що вона може накопичувати такі потоки людей і це безпосередньо буде пов'язано з ефективністю міграційної політики Європи.

Чим ефективніше буде працювати система з повернення нелегальних мігрантів в країнах Європейського Союзу, тим більше людей, які потрапили з України туди, будуть повертатися до нас. Виходить Україна буде перетворюватися в країну, в якій будуть, по суті, концентруватися ось ці нелегальні мігранти.


0

Коментарі