хочу сюди!
 

Марина

36 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-45 років

У центрі Нюрнберга стоїть епічний пам'ятник...





...під назвою «Корабель дурнів». Він поставлений за мотивами поеми Себастьяна Бранта «Корабель дурнів» і є алегоричний твір, в якому досліджується моральне та соціальне розкладання людства. У вірші, написаному на початку 16 століття, описується корабель, на борту якого знаходиться група дурнів, що прямують до Наррагонії, країну, створену ними самими, де вони вірять, що знайдуть щастя та процвітання. Однак у міру того, як корабель рухається вперед, дурість пасажирів стає все більш очевидною, і зрештою вони зазнають аварії корабля і губляться в морі.
Один із ключових висновків поеми - небезпека довіряти некомпетентним чи дурним лідерам. Це повідомлення особливо актуальне Слуг народу, де багато людей довіряють політичним діячам, у яких відсутні загальноприйняті людські якості, поняття добра і зла викривлені.
Ще одна важлива тема «Корабля дурнів» – небезпека невігластва та відсутності критичного мислення. У вірші пасажири корабля зображуються вкрай непідготовленими до випробувань, з якими стикаються як під час подорожі до Наррагонії, і після аварії корабля. Так само багатьом людям з Слуги народу не вистачає освіти та навичок критичного мислення, необхідних для того, щоб орієнтуватися у складному соціальному та політичному ландшафті країни, а все це замінено телевізором, який вкладає у довірливі голови хибні та не вірні наративи.
Зрештою, «Корабель дурнів» — повчальна історія про наслідки надмірностей та жадібності. Пасажири на кораблі зображені одержимими своїми бажаннями та матеріальними благами, і в результаті вони зрештою знищені власною гордістю. Це попередження, до якого президенту зеленському варто прислухатися, оскільки керівництво країни та багатьох її громадян звинувачують у гонитві за особисту вигоду на шкоду загальному благу.
«Корабль дурнів» — позачасовий літературний твір, у якому досліджуються деякі з фундаментальних і неминущих тем людського існування. Його уроки про небезпеки невігластва, жадібності та психічно неврівноваженого та некомпетентного лідерства також актуальні сьогодні, як і в 16 столітті. У контексті влади зеленського висновки поеми є яскравим нагадуванням про ризики, пов'язані зі сліпою вірою, відсутністю критичного мислення та неконтрольованою гонитвою за особистою вигодою керівництва.
4

Коментарі

110.03.24, 11:31

    210.03.24, 11:51Відповідь на 1 від Голубка

      310.03.24, 16:47

      Європа це проходила кілька сторіч тому.

      А чого варте "Нове вбрання короля"?
      про оточення лідера.

        410.03.24, 17:03Відповідь на 3 від adamas

          512.03.24, 00:44Відповідь на 3 від adamas

          У театрі короля грає оточення.

            612.03.24, 00:45

            А що конкретно ти пропонуєш робити?

              712.03.24, 05:04Відповідь на 6 від Vivyenn

              Я - диванний експерт. Нічого не пропоную.

                812.03.24, 05:57Відповідь на 7 від Innok

                Чесна людина