Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

12 сентября - Queen в Харькове!



Сбылась мечта, в которую с трудом верилось еще совсем недавно. Легендарная группа Queen и Paul Rodgers приезжают в Украину! Бесплатный благотворительный концерт пройдет в Харькове 12-го сентября. Организатор концерта Фонд Елены Франчук "АНТИСПИД". Начало концерта в 19-00 на площади Свободы. Тек, кто не смогут попасть на живое выступление группы, смогут увидеть концерт в прямом эфире на «Новом» канале.


«Демократична» влада збирається закривати дитячу бібліотеку?

Наприкінці минулого тижня сумнозвісний начальник управління культури Полтавської облдержадміністрації Володимир Годзенко зустрічався з колективом обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного.

Як звичай, нічого нового він не повідомив. Але наполегливо намагався переконати колектив про те, що майно, яке за його словами, знаходиться у приміщенні захопленої бібліотеки, треба негайно вивозити… на якийсь склад у с. Розсошенці, що знаходиться під Полтавою. При цьому жодних пояснень головний «культурист» області не давав.

Бібліотекарі були здивовані. Адже судові справи ще не завершені і бібліотека не отримала остаточного вироку щодо свого подальшого існування. Але не здивовані представники місцевої громадськості, які твердо переконані, що управління культури не збирається займатися збереженням бібліотеки, а має намір її закрити.

Міністерство культури і туризму України продовжує мовчати.

Майдан

Cтрілецькі пісні

Ой, у лузі червона калина

                                      С.Чарнецький

                                                              музика народна

Ой, у лузі червона калина похилилася.
Чогось наша славна Україна зажурилася.
А ми тую червону калину підіймемо,
А ми нашу славну Україну, гей! гей! розвеселимо!

Не хилися, червона калина - маєш білий цвіт.
Не журися, славна Україна - маєш добрий рід.
А ми тую червону калину підіймемо,
А ми нашу славну Україну, гей! гей! розвеселимо!

Виступали стрільці січовії у кривавий тан,
Визволяти братів-українців з московських кайдан.
А ми тії московські кайдани розіб'ємо,
А ми нашу славну Україну, гей! гей! розвеселимо!

Гей, у полі ярої пшенички золотистий лан,
Розпочали стрільці січовії з москалями тан!
А ми тую ярую пшеничку ізберемо,
А ми нашу славну Україну, гей! гей! розвеселимо!

Як повіє буйнесенький вітер з широких степів,
Та й прославить по всій Україні січових стрільців.
А ми тую стрілецькую славу збережемо,
А ми нашу славну Україну, гей! гей! розвеселимо!


Володимир Ар’єв: На наступних виборах до ВР блоку НУ-НС не буде



Хоча про перевибори до Верховної Ради ще рано говорити, але якщо вони відбудуться, то навряд чи блок НУ-НС візьме участь у них в колишньому форматі. Таку думку висловив народний депутат від «Народної самооборони» Володимир Ар’єв.

«Про дострокові парламентські вибори ще дуже рано говорити, тому що ситуація може змінитися з великою вірогідністю так, що взагалі ніяких дострокових виборів не буде. Але якщо вони теоретично пройдуть, то можна з великою часткою упевненості сказати, що в нинішньому складі блок НУ-НС не збережеться», – відзначив політик.

За його словами, зараз рано робити прогнози, в якому складі підуть партії, що входять в блок НУ-НС, на вибори.

«Внутрішня ситуація показує, що деякі суперечності є, але чи вплинуть вони на те, що будуть змінені учасники блоку, про це можна буде говорити пізніше, тільки тоді, коли дійсно виникне питання перевиборів», – підсумував Володимир Ар’єв.

Народна самооборона

Порушення кримінальної справи проти Юрія Луценка – замовлення



Народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Олесь Доній вважає порушення Службою безпеки України кримінальної справи за фактом розголошення державної таємниці Юрієм Луценком замовленням спецслужб.

«Цілком очевидно, що справа є політичним замовленням з боку українських спецслужб. На жаль, це пов’язано з політичною діяльністю Юрія Луценко як лідера Громадського руху «Народна самооборона», – заявив він.

Народний депутат нагадав, що попередні кримінальні справи, порушені проти Юрія Луценка, зокрема стосовно авіаперельотів, «фактично розсипалися». «Тепер, після того як «Народна самооборона» виступила проти руйнування демократичної коаліції і проти виходу з неї фракції НУ-НС, раптово з’явилася справа про порушення державної таємниці», – сказав Олесь Доній.

«Відповідно, якщо розцінювати кожну відповідь офіційних осіб засобам масової інформації про діяльності ДУСі Президента як порушення держтаємниці, тоді в Україні до кримінальної відповідальності притягуватимуться не лише міністри, а й журналісти, які пишуть про ДУСю», – зауважив політик.

За словами Олеся Донія, ситуація, що склалася в Україні, вимагає насамперед злагодженості. «Потрібно йти на поступки одне одному в політичних питаннях. Потрібно думати не про те, що нас роз’єднує, а об’єднати ті сили, які хоча ще й не ворогують, але вже почали опонувати одне одному, – «Нашу Україну», «Народну самооборону» і БЮТ», – наголосив народний депутат.

Джерело: "Народна самооборона"

Чи є така партія????

  • 05.09.08, 15:45

Хоч стільки й не живуть, та мені довелося опановувати науку за радянської доби. А тоді у всіх навчальних закладах надзвичайно студіювались твори класиків марксизму-ленінізму. Нам вбивали в голови різні там принципи та  закони будівника комунізму.

Ми виносили зі стін освітніх закладів таке:

Щоби змінити державний устрій, в країні потрібна революційна ситуація. Це коли «верхи» не можуть жити по-старому, а «низи» не хочуть жити по-старому.

Крім революційної ситуації, для змін у країні необхідна сила (партія), здатна очолити боротьбу тих, хто не може жити по-старому.

На вашу думку, чи існує в українському суспільстві така партія (сила), що здатна захистити інтереси знедолених та очолити їхню боротьбу проти владарів.

Свої думки публікуйте у коментарях.

Процес знищення дитячої бібліотеки у Полтаві триває

Захоплене 15 липня 2008 року приміщення Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного, останніми днями руйнується всередині «новими власниками».

Вантажними машинами вивозиться будівельне сміття. Доля всього майна, яке було захоплене разом з приміщенням, невідома.

Реакції з боку Міністерства культури і туризму України немає з дня захоплення приміщення дитячої бібліотеки.

На фото: Ведеться погрузка будівельного сміття через вікно.







Майдан


Пробуємо себе у політичній рекламі. Дубль 2.

Я починаю фразу, а ви її продовжуєте:

"Країні потрібен порядок..."

Пробуємо себе у політичній рекламі. Дубль 1.

Я починаю фразу, а ви її продовжуєте:

"Партія регіонів і Віктор Янукович..."