хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Кривава бійка у Криму: спецназ розігнав російських козаків

У суботу, 2 червня, у Феодосії (Крим) відбулося масове зіткнення активістів російських козачих організацій та української міліції. Конфлікт виник при спробі козаків повторно встановити на в'їзді в місто поклонний хрест. Напередодні цей хрест був демонтований за наказом влади, оскільки він викликав невдоволення кримсько-татарського меджлісу. Як розповів отаман Сергій Юрченко, рішення про відновлення хреста було прийнято вранці в суботу у Феодосії, де зібралися козаки зі всього півострова. "Було прийнято рішення повернути хрест, демонтований владою. Козаки і православні віруючі пройшли строєм з хрестом через всю Феодосію. Зібралося приблизно 300 людей. Однак на місці, де раніше стояв хрест, нас зустрів спецназ української міліції у повній екіпіровці - в касках, із спецзасобами, з щитами і собаками. При спробі пройти зав'язалася бійка. З боку міліції в ній брало участь приблизно 600 правоохоронців", - сказав Юрченко. За його словами, бійка була тривалою і кривавою. Приблизно 15 людей з числа козаків отримали серйозні поранення - у людей переламані руки і ноги, розбиті голови. Юрченко наголосив, що міліції вдалося затримати 10 козаків. "Тоді решта перекрили дорогу автозаку, вимагаючи звільнити товаришів. На нашу вимогу затриманих оглянув лікар, який заявив, що люди в крові, їх потрібно везти в лікарню, а не в міліцію. Зараз медики зашивають рани у постраждалих", - сказав Юрченко. "У Феодосії йде справжній бій. Влада Криму застосувала силу проти людей, які хочуть встановити поклонний хрест при дорозі. На заклик розійтися громадяни не відреагували, тоді міліція пустила в хід гумові кийки. Були побиті й закуті в наручники навіть неповнолітні діти", - повідомив з місця подій кореспондент rusnovosti. Водночас за словами Юрченка, поклонний хрест, що послужив причиною конфлікту, все-таки був повторно встановлений, проте в 10 метрах від запланованого місця. На даний момент, уточнив отаман, на місце інциденту прибуло керівництво міліції Криму, СБУ, влада Феодосії. "Проводяться переговори. Від козаків вимагають покинути місце. Після цього, очевидно, хрест буде знесений знову", - сказав Юрченко. Відзначимо, вперше поклонний хрест у Феодосії встановили 4 травня, не дивлячись на заборону влади. Проте 1 липня омонівці знесли його, що і викликало невдоволення місцевих жителів. ТСН. Хто, на вашу думку, у цьому випадку був правий?

73%, 38 голосів

21%, 11 голосів

2%, 1 голос

4%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
22

Коментарі

13.07.11, 10:56

Пока нет подробной информации, трудно судить об истинных мотивах, побудивших крымскую милицию так сурова обойтись с представителями русского мира.
Учитывая фон (откровенные антиукраинские высказывания, то они и большего заслуживают.

    Гість: З-емел-я

    23.07.11, 11:16

    Я милуюся кацапськими "миротворцями"! Зібрали сотні бойовиків, одягнутих в бойове спорядження а коли їм дали по беззаконній, антиукраїнський морді, стали пускати соплі та називати спецназівців "православними братіями". Може треба їм частіше кацапську пику бити, щоб вони частіше про Бога та любов до України і слов'ян згадували. А то дуже вже швидко без цього, про тую любов забувають.
    Шкода, що мало ці ублюдки отримали. Якщо б це було у тій самій гаряче улюблений йми Росії, то мерзоту просто постріляли на місці, щоб суспільство не збурювали.

      33.07.11, 11:19

      За однин лише вираз: "....Какая на...ер Окраіна, ета мая родіна...." Можна вже в кайдани і на соляні розробки, або, як альтернатива - на "істарічєскую родіну"

        Гість: greyzz!

        43.07.11, 11:20Відповідь на 1 від eto*ia

        "засланным казачкам запретили устанавливать крест на этом месте... почему? да просто на этом месте когда-то было древнее татарское кладбище (именно поэтому меджлис выразил недовольство, а суд - запретил установку креста)... более того, этим уродам не удалось получить благословение даже Московского патриархата на это дело... они попёрлись, им закон не писан? получили по дурным головам дубинками, жаль, мало получили... "
        коммент с сайта" эхо москвы"

          53.07.11, 11:50

          Я вижу здесь собралось много наивных людей,которые считают что Крим принадлежит Украине. Вы ошибаетесь! Если Крым не будет российским-он станет татарским.Как извесно татары в своё время нам тоже кровушки попили...Нужно выбирать меньшее из зол.

            63.07.11, 12:15Відповідь на 5 від Чубинський

            Я вижу здесь собралось много наивных людей,которые считают что Крим принадлежит Украине. Вы ошибаетесь! Если Крым не будет российским-он станет татарским.Как извесно татары в своё время нам тоже кровушки попили...Нужно выбирать меньшее из зол.Правильно,отдать туркам или грекам!

              73.07.11, 12:24Відповідь на 4 від Гість: greyzz!

              Я вообще думаю, не звенья ли одной цепи 9Мая, 22мая и 2июля.

                83.07.11, 12:25Відповідь на 6 від ЭТО_ЛЕТО

                Правильно,отдать туркам или грекам!Даже не стоит заморачиватся.Кто захочет-сам отберёт.У нас защищать некому и нечем.Недавно видел как БТРы на металолом везли,и по виду не скажешь что плохие...

                  Гість: greyzz!

                  93.07.11, 12:36Відповідь на 6 від ЭТО_ЛЕТО

                  <font><font>Я вижу здесь собралось много наивных людей, Которые Считают что Крым принадлежит Украине. </font></font><font><font>Вы ошибаетесь! </font><font>Если Крым не будет российским-он станет татарским.Как извесно татары в Свое время нам тоже кровушка попили ... Нужно выбирать меньшее из зол.</font></font><font><font>Правильно, отдать туркам или грекам!</font></font>или римлянам...по-моему древние греки имеют мало общего с современными..

                    Гість: greyzz!

                    103.07.11, 12:36Відповідь на 8 від Чубинський

                    "Даже не стоит заморачиватся.Кто захочет-сам отберё"

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна