хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

В усьому винуваті бобри! Або Бог його знає...

Liubov Marynovych
37 хв  · 
Десь у перші дні війни, після 24 лютого, я побачила й почула в «Єдиних новинах» розмову з астрологинею-українкою, яка жила в Таїланді чи на Тайвані, приїхала до родини в Київ й через обстріли тут лишилася. Вона казала, що Україна в цій війні переможе й набуде зовсім нової якості як держава, що ядерних ударів не буде тощо. Але особливо цікавим для мене було її протиставлення Путіна й Зеленського як чогось віджилого і чогось нового: першого вона назвала «нафталіновим дідуганом», а другого, усміхнувшись, – молодим «джокером».
І тут мені здалося, що я нарешті отримала відповідь на питання, яке мордувало не лише мене, а й багатьох свідомих українців: «Як Бог міг допустити, що президентом обрано таку непідходящу особу, яка не відчуває душу України?». Очевидно, Бог, як Господь історії, знав, що дорога до справжнього преображення України і перетворення її на вільну й потужну державу лежить через величезну жертву українців – криваву війну з дикими варварами-росіянцями, яка начисто відібє ті сентименти до цих останніх, що ще лишалася в багатьох. Тому Він призначив речником героїчного українського народу дуже нестандартну особу, яка зацікавила світ, – молодого й енергійного чоловіка, колишнього актора (до того ж єврея, що цілковито нівелює кремлівські брехні про «нацистську» українську владу) в напіввійськовій формі, який під обстрілами промовляє рішуче й вимогливо до всього світу.
Справді, промови Зеленського дуже непогані, навіть потужні (очевидно, йому допомагає якийсь анонімний поки що талановитий спічрайтер). Він не боїться Путіна, як деякі західні чиновники, що показали себе нікчемами. Його заклики «поговорити по-чоловічому» дідугана бісять, а мені нагадують задерикувате «Леопольд, виході!» з відомого мультика або «Іду на ви!» київських князів.
Однак… Однак сумніви лишаються. Чому досі в ОП дуже підозрілий Єрмак? Чому переговірником призначено не мудрого Валерія Чалого, а Олександра Чалого (який підписав ганебні «12 кроків» Мюнхенської угоди, проти чого українці протестували)? Як і Софія Федина, я обурена словами генпрокурорки, що справа Порошенка не закрита і що він нікуди не втече з України, бо має призовний вік. Попереду в прокуратури величезний огром роботи з виявленням і засудженням воєнних злочинців, засланих в Україну путінських диверсантів, справжніх зрадників України, з оцінкою провокаторської діяльності ОПЗЖ й інших партій, а також філії Московського патріархату в Україні – а вони збираються й далі переслідувати Порошенка?  Якщо це триватиме, то наша влада, з якою весь народ зараз обєднався, матиме після нашої перемоги великі проблеми – а може, й скандали.
Не одній мені вся Україна нагадує зараз величезний Майдан, бо разом з нашими «титановими воїнами», як назвав ЗСУ один західний оглядач, за перемогу бореться весь народ – креативно, люто, самовіддано, жертовно і… з невмирущим гумором. Як і на Майданах, кожен сам знаходить спосіб зробити свій внесок у спільну перемогу, не чекаючи вказівок згори. Але після перемоги в нашій оновленій державі треба нам навчитися контролювати владу не Майданами, а постійно, як це є в демократичних країнах.

2

Коментарі

15.04.22, 05:43