Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Акція «Ангели пам’яті»

Акція «Ангели пам’яті»: У Києві вшанували Героїв Небесної сотні


На Алеї Героїв Небесної сотні пройшла щорічна тиха акція «Ангели пам’яті» на згадку про загиблих під час Революції Гідності.

Учасники акції традиційно витнули з паперу символічних білих янголів на згадку про тих, хто віддав життя за мирну Україну, і запалили свічки пам’яті, – повідомляє Укрінформ.

Як розповіла ініціатор акції, радник міністра культури, співачка та благодійниця Анжеліка Рудницька, їй надзвичайно приємно, що люди щороку приходять вшанувати пам’ять загиблих на Майдані, керуючись не прагматичними речами, а справді цінними для них спогадами.

«Моє серце гріє велика кількість людей, оці сотні і сотні ангелів, які довкола, мої студенти, які грають народні поминальні псалми, інтерес просто неймовірної кількості людей. Ми бачимо скільки людей одночасно зібралося, і це не може не надихати робити інші особливі справи. Для мене дуже важливо, що люди приходять сюди не за прагматичними речами, а через цінні для них спогади», – зазначила Рудницька.

Співачка розповіла про те, що ідея започаткування тихої акції «Ангели пам’яті» з»явилась п’ять років тому, одразу після розстрілів на Майдані. Тоді, за її словами, вона вперше разом з родинами Іванни Климпуш-Цинцадзе та Лариси Мудрак прийшли зі свічками та квітами на Майдан і вирішили розвішувати ангелів в пам’ять про загиблих героїв. «Перших ангелів ми повісили в 2014 році перед Новим роком. Я подумала, що у всіх буде свято, то нехай і на Інститутській буде свято. А потім акція перейшла на поминальні дні, бо важливіше саме оці дні зафіксувати у пам’яті», – сказала Рудницька.

Під час акції студенти та фольклористи заспівали також народні псалми.

За словами Рудницької, у цьому році до акції «Ангели пам’яті» долучилося багато інших країн, зокрема Туреччина, Греція, Польща, Франція, Латвія. Вона зазначила, що кожен охочий протягом тижня може долучитися до акції. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/02/18/aktsiya_angely_pamyati_u_kyievi
_vshanuvaly_geroiv_nebesnoi_sotni_1512307
2

Коментарі