хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Звільнити Олега Сенцова вимагає світова спільнота

Діячі культури опублікували у французькій газеті звернення щодо звільнення Сенцова
13 серпня, 2018 13:00  



У французькій газеті Le Monde культурні діячі разом з міністром культури Франції звернулися до міжнародної спільноти, ООН та Євросоюзу щодо допомоги у звільненні українського режисера, політв’язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє представництво України при Раді Європи.

До звернення долучилися міністр культури Франції Франсуаза Ніссен, кінорежисери Жан-Люк Годар та Кен Лоуч, а також спілки режисерів Франції та Бельгії.

Вони звернулися до ООН та ЄС, аби ті вимагали від президента РФ Володимира Путіна звільнення Сенцова.

10 серпня президент Франції Еммануель Макрон закликав Путіна терміново вирішити ситуацію з українським політв’язнем Олегом Сенцовим, стан здоров’я якого «небезпечно погіршується».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ Омбудсмен Денісова опублікувала фото Сенцова з колонії

8 серпня сестра політв'язня Наталя Каплан повідомила, що стан Сенцова важкий: він не може ходити, також йому не передають листи. 

Також 8 серпня повідомлялося, що клопотання матері Сенцова про його звільнення передали в комісію з питань помилування Ямало-Ненецького округу.

9 серпня в Адміністрації президента Росії повідомили, що отримали листа від матері українського політв’язня Олега Сенцова про його помилування. У президента Володимира Путіна заявили, що не готові говорити про офіційну реакцію на цей лист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Сенцовим треба відправляти медичний літак — сестра

Мати Олега Сенцова Людмила написала Путіну клопотання про помилування. Читайте повний текст звернення Людмили Сенцової про помилування. 

13 липня опубліковано відео з Сенцовим, записане у 18-й день його голодування. Це перші за 2 роки кадри з Сенцовим в ув'язненні.

МЗС України закликало партнерів посилити тиск на Росію для звільнення Сенцова.

Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування. Сенцов вимагає звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

#FreeSentsov: Читайте усі заяви та новини стосовно Сенцова.

Він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місто, куди немає дороги: фоторепортаж з Лабитнангі, де утримують Олега Сенцова

5 липня в колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі на  короткостроковому побаченні з Сенцовим побувала його сестра Наталя Каплан. Це була перша зустріч за 3 роки. Вони проговорили дві години.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Страшно, що можу його не побачити взагалі», — мама Олега Сенцова

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній надалі перебуває у колонії у місті Шахти Ростовської області
https://hromadske.ua/posts/diiachi-kultury-opublikuvaly-u-frantsuzkii-hazeti-zvernennia-shchodo-zvilnennia-sentsova

2

Коментарі