хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

вальцман готує масові фальсифікації наступних виборів (2)

Причина такої напруги – вигадана президентом "інтрига чотирнадцяти". Поки Порошенко дописував своїх кандидатів на місця у ЦВК, місця почали закінчуватись.

У підсумку, на 13 вакантних посад Порошенко вніс 14 претендентів. Здавалося б, дрібничка, але вона фактично заблокувала увесь процес. Річ у тім, що тепер зайвого кандидата мають визначити депутати шляхом рейтингового голосування у Раді.

Вирішальна роль у такій ситуації відходить до президентської фракції БПП, адже вона найбільша, і її голоси можуть зробити кандидата або прохідним, або зайвим. Будь-якого кандидата.

Логічно було б, для досягнення балансу, рейтинговим голосуванням відсіяти когось із роздутої квоти БПП. Тоді всім фракціям вистачило б місця у списку. Але ніхто не гарантує, що президентська сила не кине когось із союзників в останній момент. А таких прикладів за останні роки було безліч.

"Всі розуміють, що рік передвиборчий. Всі розуміють, що на виборах можливі фальсифікації, і що чим більше партій буде представлено в ЦВК, тим менші шанси, що комісія "освятить" ці фальсифікації. Це дуже важливе питання, вносити неузгоджене з усіма рішення в Раду, по меншій мірі, безвідповідально", – пояснила журналістам загальне хвилювання депутат НФ Вікторія Сюмар.

Більшість фракції на чолі з "Народним фронтом" цілком прогнозовано навідріз відмовились голосувати, поки Порошенко не забере "зайвого" і не внесе 13 кандидатів на 13 місць.

"Він хоче нас всіх тут пересварити знову. Ми тільки з кимось домовимось, що от все, давайте без кидків, працюємо нормально, а Порошенко знову якусь таку історію робить, що треба когось кинути. А це ж очевидно, що кинути когось доведеться. І як нам потім з ними домовлятись, щоб вони нам підголосовували?", – обурюється в розмові з УП один із впливових депутатів НФ.

Саме "фронтовики" стали фронтменами акції з опору Порошенку. За даними УП від співрозмовників у керівництві фракцій коаліції, у понеділок на Банкову їздив Арсеній Яценюк.

Мета його візиту була досить цікава. Він пропонував Порошенку звільнити весь склад ЦВК, включно з тими членами, чиї повноваження ще не закінчились.

"Збираємо 300 голосів, щоб виглядало солідно, зносимо усю ЦВК і призначаємо нову. Так місць вистачить на всіх. Навіть "Опоблоку" буде. Але Петро не захотів", – розповідає УП один із наближених до Яценюка депутатів.

Натомість на ранок четверга, за даними УП від залучених у цей процес співрозмовників у БПП, у владній верхівці була досягнута домовленість іншого порядку.

"Ви ж розумієте, що для того, аби комісія була легітимна і могла працювати, не обов’язково призначати усіх 13 сьогодні. Вистачить і 10, а решту узгодимо пізніше", – розповів УП один із найвпливовіших депутатів БПП перед розглядом питанням.

Але несподівано "задню" дали "фронтовики". І не лише вони. Поки не визначено чіткий перелік 13 кандидатів на 13 місць, не планують голосувати також фракції "Батьківщини", "Відродження", Опоблоку і Радикальної партії. Команда, яку у БПП уже встигли охрестити "тіньовою коаліцією".

"Ви знаєте, це інакше як викручуванням рук назвати не можна. Була ж домовленість, щоб проголосувати хоча б за 10 кандидатів, вони в більшості суперпрофесійні люди, ніхто ж цього не заперечує. Всім тільки квоти давай, професійність і порядність людей же нікого не хвилює взагалі", – обурюється депутат БПП Валерій Карпунцов.

"Ну що значить забагато кандидатів? ЦВК це що  пазлик, який треба точно вставити? Люди мають прийти і довести парламенту, що вони достойні взагалі працювати в ЦВК. Ми ж можемо і не призначити нікого з цих 14, або 2, чи 5. Тому ця проблема "зайвого", вона придумана просто для торгу", – додав він у розмові з УП.

4

Коментарі

17.07.18, 10:24

Фальсифікації на виборах РОБЛЯТЬ люди, а не нечиста сила. То чому ж досі ніхто не "сидить"?? А коли так то вони(фальсифікації) будуть продовжуватися. Перед виборами потрібно "посадити" виконавців минулих фальсифікацій, тоді може страшно буда перекручувати результати та плюндрувати Голос Народу.

    27.07.18, 20:11Відповідь на 1 від Nikolka

    вальцман не ув"язнить жодного із фальсифікаторів тому що сам потребує фальсифікацій для продовження казнокрадства, корупції і брехні, брехні, брехні,,,

      38.07.18, 14:14Відповідь на 2 від Мольфар

      Порошенко не Суддя і не Прокурор. Завдання Деп.ВР розділити гілки влади, а незгодним з цим - відрізати "Секатором" щоб не заважали будувати державу.Щось я не чув щоб за фальсифікацію когось посадили, хоча кримінальні провадження були відкриті. Навіть зрадниця України Неля Штепа до сих пір не отримала вироку, а ще патякає що стане Президентом України!