хочу сюди!
 

Sveta

34 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

шоколадний барига бреше, як зазвичай!!! Частина 2

Про поїздку до Криму та втрату економіки

Правда

"Саме в цей день рівно 4 роки тому я був в Криму і на власні очі бачив цих маленьких зелених чоловічків, які оточили кримський парламент і розпочали анексію, і треба було шукати кошти на оборону в умовах, коли внаслідок окупації ми втратили більше 20% промислового потенціалу нашої держави".

Порошенко справді їздив до Криму в лютому 2014 року, де його прийняли досить вороже. Щодо втрати близько 20% промислового потенціалу – то це правда.

Про торговельні війни з Росією

Правда

"Окремим елементом гібридної війни було агресивне закриття для України російського ринку, який колись поглинав більше третини українського експорту. А ще, хотів би наголосити, нам відключили газ, нам перекрили транзит в треті країни. Все це є елементом гібридної війни Росії проти суверенної незалежної України".

Росія неодноразово розпочинала торговельні війни проти України ще до військової агресії. До того ж, Газпром неодноразово перекривав Україні газовий вентиль. Цього року це сталося знову після закінчення судового процесу між Нафтогазом та Газпромом. Також РФ веде проти українських товарів транзитну війну.

Щодо експортної частки РФ, то вона у 2004-2013 становила в середньому 24% і сягнула піку лише у 2011 році (29%). У 2017 Україна постачала в Росію 9%товарного експорту.

Про проблеми 2014 року

Неправда

"Гуманітарна катастрофа 2014 року, коли ми мали 15% падіння ВВП – це було тоді, коли я обрався. Коли ми мали 14% дефіциту держбюджету, відсутність армії, 50% інфляції, 0 або менше 5 млрд золотовалютних резервів".

  1. ВВП впав на 15,8% відсотків за 2014-2015 роки, у 2014 році падіння було 6,6%;
  2. Мабуть, Порошенко має на увазі широкий дефіцит бюджету України – тобто дефіцит держави разом з фінансовою підтримкою Нафтогазу та рекапіталізацією банків. 2014 року такий дефіцит сягав 12% ВВП;
  3. Інфляція у 2014 році – 24,9%. Близькою до показника, який назвав Президент, вона була у 2015 році – 43,3%;
  4. Казначейський рахунок мав найнижчі показники у лютому 2014
  5. У 2014 році золотовалютні резерви не опускались нижче $7,5 млрд та майже весь рік були більше $15 млрд. Найнижчий рівень був в лютому 2015 року – $5,6 млрд.
Про місцеві бюджети

Неправда

"Я особисто бачу всі проблеми країни. Але те, що ми в 7 разів збільшили місцеві бюджети…"

Із початку процесу децентралізації у 2015 році місцеві бюджети збільшилися в 2,2 раз, а не в 7 (див. було та стало з урахуванням міжбюджетних трансфертів).

Про місцеві бюджети

Неправда

"Те, що в рази збільшився зведений бюджет держави – звідки ці кошти взялися? З повітря? Чи за рахунок того, що нарешті в Україні олігархи почали платити податки, які вони раніше не платили?"

Податкові надходження з 2014 до 2017 року зросли в 2,5 рази: з 299 млрд грн до 760 млрд грн. Протягом останніх років справді відбулась певна детінізація, яку, однак, навряд чи можна назвати основною причиною зростання доходів.

Детінізація відбувалась завдяки поліпшенню адміністрування податків, зокрема ПДВ, та суттєвому скороченню ставки ЄСВ.

Але одним із вагомих чинників зростання [номінальних] доходів бюджету була інфляція, яка за цей період склала 129%Іншими причинами суттєвого приросту надходжень до зведеного бюджету були: перегляд ставок ПДФО, акцизу та рентних платежів, поліпшення фінансового стану державних підприємств.

Про дострокові парламентські вибори

Правда

"Президент має конституційні повноваження розпустити парламент, коли парламент або не працює 30 днів, або не існує коаліції. Це право Президента, а не обов'язок, і я буду робити все можливе для того, щоб забезпечити ефективну координацію діяльності Президента, уряду, парламентської коаліції і парламенту".

Згідно зі статтею 90 Конституції, Президент має право достроково припинити повноваження Верховної Ради України, якщо:

1) протягом одного місяця немає коаліції депутатських фракцій;

2) протягом 60 днів після відставки Кабінету Міністрів не сформовано новий;

3) протягом 30 днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися.

Спекуляції на тему дострокових парламентських виборів можуть тривати до/припиняться у жовтні 2018 року, оскільки повноваження ВРУ не можуть бути достроково припинені в останні 6 місяців строку повноважень Президента України.

1

Коментарі