хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

шоколадний барига, як зазвичай бреше Частина 4


Про транші МВФ

Маніпуляція

"Я пишаюся тим, що я перший український президент, за часів якого ми маємо вже 5-й транш МВФ. До цього цього не було".

За весь час співпраці України з МВФ більшість програм зривались до їхнього планованого завершення.

За каденції Порошенка Україна дійсно отримала 5 траншів від МВФ: один транш в рамках угоди standby, 4 – у рамках програми розширеного фінансування (EFF). Однак, наприклад, під час першої каденції Кучми Україна отримала 7 траншів.

Але питання не в кількості траншів, а у якості співпраці з МВФ. І у 2017 році її не можна назвати успішною – Україна отримала лише 1 транш, а подальша співпраця була призупинена через відмову влади виконувати взяті на себе зобов’язання.

Про імпортний паритет на енергоносії

Маніпуляція

"Якою я бачу по формування цін на будь-які енергетичні активи? Газ: "Баумгартен+" чи інший хаб+. Бо саме в угоді з МВФ <...> написано "імпортний паритет". Імпортний паритет – це орієнтація на біржу. Не подобається "Роттердам+" – запропонуйте "Варшаву+", "Бремен+".

У меморандумі з МВФ ціноутворення на основі імпортного паритету стосується лише природного газу. Натомість, щодо тарифів на електроенергію (яких стосується Роттердам+) таких зобов’язань в рамках співпраці з МВФ Україна на себе не брала.

Про націоналізацію "Укртелекому"

Маніпуляція

"До речі, наскільки мені відомо, ГПУ своїм рішенням повернула до державної власності "Укртелеком", який кому належав, не підкажете?"

За даними в.о. голови Фонду держмайна, "Укртелеком" повернувся до державної власності. Зараз активи "Укртелекому" знаходяться під арештом за позовами ГПУ та державних банків – тому Фонд поки що не може розпоряджатись ними.

Про місцеві бюджети

Правда

"Ви знаєте скільки коштів лише цього, на яку суму зросли у 2018-ому році рахунки місцевих бюджетів? На 12 млрд грн. Скільки зараз на цих рахунках коштів місцевих бюджетів? 71 млрд грн. Що це таке? Це ефективне використання коштів? Майже $3 млрд знаходиться на рахунках місцевих бюджетів, замість того, щоби кожного дня працювати на інтереси громади".

На 1 січня 2018-го року в Держказначействі було 55 млрд грн залишку коштів місцевих бюджетів, що справді про низьку ефективність місцевих органів влади. Про це, зокрема, зазначав і Віце-прем’єр Геннадій Зубко.

За січень-лютий 2018 року вони зросли ще на 12 млрд грн. Тобто статистика від президента досить близька до публічних даних.


1

Коментарі