Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

іРуся

49 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 40-58 років

Україна й НАТО

Газовий скандал між Москвою і Києвом не позначився на планах долучення

України до НАТО. Оскільки "між суперечкою про газ і приєднанням України до Альянсу немає взагалі жодного логічного взаємозв'язку", - у середу офіційний представник НАТО Джеймс Аппатурай. За словами Аппатурая, "наскільки швидко Україна стане членом НАТО - заперечливе питання, тому що все залежить від швидкості здійснення реформ у цій країні". Він додав, що всередині Альянсу питання щодо розширення НАТО немає розбіжностей. "Вашингтонський договір 1949 року говорить про те, що всі демократичні держави мають право прагнути приєднатися до НАТО. І в Бухаресті союзники погодилися з тим, що і Україна, і Грузія мають право претендувати на статус члена, коли вони відповідатимуть стандартам НАТО", - нагадав офіційний представник НАТО. Він не зміг відповісти на питання про те, чи обговорюватиметься долучення Грузії і України до НАТО на майбутньому саміті, який відбудеться у квітні. "Я поки що не знаю, чи обговорюватиметься це питання на саміті в Страсбурзі, але ці принципи було вже ясно і чітко озвучено", - сказав Аппатурай. Повертаючись до теми газового конфлікту, він підкреслив, що "НАТО не є відповідальною стороною в цій газовій суперечці, це не входить в її компетенцію". "Але ми бачили, - додав представник альянсу, - що розбіжності між Росією і Україною мали політичні наслідки за межами обох країн, таким чином, це викликає серйозну стурбованість з боку низки членів НАТО". Відповідаючи на питання про те, чи може "газовий скандал" призвести до переосмислення в НАТО стратегії енергобезпеки всередині альянсу, він сказав, що суперечку Росії і України з газового питання і його наслідку для Європи примушують думати про безпеку і диверсифікацію постачань енергоресурсів. "Але ці напрями не стосуються майбутньої ролі НАТО в забезпеченні енергобезпеки", - додав Аппатурай. "У НАТО немає жодних намірів втручатися у двосторонні суперечки, які зводяться до того, хто сплатив або не сплатив свої рахунки за газ", - підкреслив він. Про те, що газовий конфлікт не вплинув на євроатлантичні прагнення України, напередодні заявила і міністр у справах міжнародної безпеки і оборони Великобританії Енн Тейлор. Газовий конфлікт з Росією, на думку українського президента, не вплинув і на відносини України з Європейським Союзом і на перспективу євроінтеграції України. У свою чергу глава місії України при Європейському Союзі, посол Андрій Веселовський висловив думку, що газовий конфлікт між Києвом і Москвою продемонстрував необхідність швидкої інтеграції України в ЄС. Нагадаємо, що 19 січня голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина та керівник ВАТ "Газпром" Олексій Міллер підписали контракт купівлі-продажу газу на 2009-2019 роки. Документ був підписаний в Москві у присутності прем'єрів України і РФ - Юлії Тимошенко і Володимира Путіна.

15

Коментарі

Гість: братЧортомлик

128.01.09, 12:38

я бачу тут лише два можливих варіянта
1. Україна вступає у НАТО, кремль усірається (вибачаюсь за русізм) Росія консолідується, будує новий залізний зановіс, та саме так рятується від розпаду.
2.Україна не вступає у НАТО. Росія знову емігрує до України. Наші люди з"являються у кремлі й роблять з Росією те саме що з СССРом. Росія розвалюється назавжди.

    229.01.09, 07:38Відповідь на 1 від Гість: братЧортомлик

    варіант №2 прикольний - треба Юльку до Москви для розвалу імперії...

      329.01.09, 08:59Відповідь на 2 від PORA

        анонім

        429.01.09, 21:32

        Я так зрозумів, що ви як були рабами так рабами і остались, тільки рабовласник зміниться.