хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Українська музика (дивна 1)

Доброго дня!

У цій добірці прозвучать дещо дивні, але недостатньо важкі пісні.

1. Почнемо з уже дещо відомої електронної групи Zapaska в розширеному складі (golden family). Започаткували електронний колектив соліст групи "Пропала грамота" археолог за фахом Павло Нечитайло з Кам'янця-Подільського та бард із Червонограду Львівської області, колишня учасниця групи ЧеЧе Яніна Шпачинська. Нещодавно до них долучилися "живі" музиканти Анастасія Агаркова та Олександр Вишня. Фішками гурту є looping (запис наживо фрагментів і програвання тут же в записі) та мінімалізм у всьому.



2.
Група Foa Hoka фактично є ровесницею Незалежності. Це переважно студійний проект, однак інколи музиканти виступають у клубах. Ідеологією групи є ескапізм, тобто втеча від жахливої реальності. Музиканти навіть свій власний лейбл назвали SKP Records. У творчості, особливо ранній, переважає електронна музика. Екстравагантний лідер Дмитро Куровський, уродженець Чернігова, малює, робить інсталяції та шалені перфоманси (див. його сайт). Зараз у групі грають також Євген Ходош та Сергій Проценко. Вашій увазі пропонується відео з 20-літнього ювілею колективу (2011).



3. Familia Perkalaba — відома гуцульська група, що з далекого 1998 року грає фолк-рок із елементами регі та панку. Назва пішла від однойменного хутору на кордоні з Румунією. Склад групи часто змінюється, на даний момент співають переважно Юрій Шацький та продюсер Олег "Мох" Гнатів, а підспівує майже весь колектив. Музика весела й файно пасує до алкогольних напоїв. Музиканти часто об'єднуються з іншими колегами, серед них — навіть журналіст Громадського ТБ Богдан Кутєпов. Кому сподобалось, може послухати пісню "Дідорай", яку присвячено пам'яті Андрія "Федота" Федорова, колишнього учасника групи.



4. Фрік-кабаре Dakh Daughters — творчі "доньки" київського театру "Дах" та його керівника Влада Троїцького, а також "сестри" групи Даха-Браха. Одна з семи учасниць — Ніна Гаренецька — є учасницею обох колективів. Група запозичує тексти відомих поетів, а інколи — народну чи класичну музику. Дебютною була пісня 2013 року про Донбас. Її й послухаємо.



5. Колишні сумчани Володимир Пахолюк та "Альберт" (насправді — Олег) Цукренко вже 20 років епатують публіку. Музичні фріки починали в ширшому складі і грали щось схоже на The Prodigy, але з часом змінили стиль. Зазвичай на кожен концерт вони готують нові божевільні костюми: можуть вийти в червоних стрінгах або в "могильних плитах" на головах. Альберт має цікавий голос і є ведучим на радіо. Мови пісень — суржик та російська, тематика — актуальні або заборонені в суспільстві теми. Серед пісень, мабуть, не назбирається й десятка, які б не містили матюків. Хтось після хвилини прослуховування плюне в монітор, але нехай знає, що з цими диваками не гидують повиступати на сцені Dakh Daughters, Саша Морозова та деякі інші "нормальніші" артисти, а згаданий вище Богдан Кутєпов від них просто фанатіє й навіть якось запросив у прямий телеефір. Найвідомішими хітами є "Україна це ми", "Ізотоп", "Поп-звєзда", "Клічко" (всі — з матюками) та інші. Ваші увазі пропонується дуже життєва пісня.



До нових зустрічей у спільноті!

0%, 0 голосів

67%, 2 голоси

33%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
3

Коментарі

129.10.17, 13:37

нєнуладнанамба два,тока бeз пєвіци,ну,т.є.—хай просто музика будe
доброго дня,Толічок!
*eda—голубці з грибами**пиріг з яблуками*

    229.10.17, 16:36

    Можна.

      329.10.17, 16:38Відповідь на 1 від disu

      Доброго вечора. *маковики*

      2 — То співає чоловік, а не жінка.

        429.10.17, 16:40Відповідь на 1 від disu

        Ось тут без слів, слухайте-насолоджуйтесь:

        https://soundcloud.com/foahoka/forgotten-hit-version

          529.10.17, 17:24Відповідь на 4 від Nech sa paci

          Ось тут без слів, слухайте-насолоджуйтесь:

          https://soundcloud.com/foahoka/forgotten-hit-version
          дяяякую

            629.10.17, 17:35Відповідь на 5 від disu