хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Знищено графіті часів Євромайдану

В Києві розгромили магазин, де було знищено графіті часів Євромайдану
Опубліковано 03.09.2017  

У Києві невідомі розгромили магазин “Емпоріум” на вул. Грушевського, де були стерті графіті часів Євромайдану,  залишивши напис “тут був Майдан”. Активісти принесли шини, на місце інциденту прибули правоохоронці.

Фото погромів на своїй сторінці в Twitter опублікував фотограф Владислав Содель, пише “Народна правда” з посиланням на 112 Україна.

Присутні біля входу в будівлю кілька десятків людей закидали магазин підручними засобами і почали палити біля входу в магазин шини. На фасаді магазину на місці стертих графіті молоді люди залишили напис “тут був Майдан”.

До магазину “Емпоріум” вже підтягнулися правоохоронці і намагаються стабілізувати ситуацію на місці інциденту.

“Прийшли правоохоронці, почали охороняти будівлю магазину. Молоді люди підпалювали шини, напруженість на місці інциденту знизилася, проте протестуючі не розходяться. Розбиті вікна і двері магазину, все забруднено фарбою. Молоді люди, які представляють різні організації, стверджують, що стерті графіті є неповагою до Майдану”, – розповіла кореспондент телеканалу.

У неділю, 3 вересня, протестну акцію біля магазину анонсували в націоналістичної організації “С14”.

Нагадаємо, власники магазину “Емпоріум” в Києві стерли з фасаду будівлі по вулиці Грушевського графіті з Тарасом Шевченком, Лесею Українкою та Іваном Франком, створені під час Революції Гідності. Патріотичні графіті протрималися на стінах будинку майже 3,5 роки.

Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович назвав знищення графіті часів Революції гідності на вулиці Грушевського в Києві актом вандалізму і заявив, що звернеться з цього приводу  в поліцію та до Генпрокуратури.

Знищено ось це


0

Коментарі

13.09.17, 19:28

"Розгромили" - це занадто сказано, бо до середини не добралися, але трошки шкоди наробили однозначно.

    24.09.17, 22:48

    Це далеко не найбільша культурна втрата Києва за крайніх років 20.

      35.09.17, 01:43

      На "Головпоштамті" теж знищно пам'тку "Померанчової Революції", буквально на днях!