хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Ще раз про сутність шоколадної мерзоти

ВОЛОНТЕРА, ЯКИЙ СТВОРЮВАВ БЕЗПІЛОТНИКИ ДЛЯ АРМІЇ, КИНУЛИ ЗА ҐРАТИ
Дмитро Явдошенко чекає на результат апеляції у СІЗО
Укрaїнa  23 червня 2015, 15:21

Експерти підозрюють корупційну схему "суддя-прокурор-адвокат".

У Харкові волонтера і патріота Дмитра Явдошенка засудили до двох років колонії за ухилення від призову за мобілізацією. При чому насправді, як розповів ТСН.ua харківський волонтер Роман Донік, Дмитро і не думав ухилятися - він просто просив невелику відстрочку, щоб закінчити 

Львівські волонтери створили унікальний безпілотник
БПЛА для військових АТО.

"Я знаю як мінімум трьох комбригів, які відірвали б його з руками і ногами. Ще є кілька командирів батальйонів, які були б щасливі, якби він у них був. Такі люди на вагу золота", - наголосив Донік.

Читайте також: 

Українським снайперам передали "наворочені" гвинтівки після тюнінгу
Українським снайперам передали "наворочені" гвинтівки після тюнінгу

Катерина, дружина Дмитра, розповіла, що повістку йому принесли ще на початку квітня. Наступного ж дня Дмитро з'явився у Дзержинський військкомат для проходження медкомісії. Там йому призначили додаткове обстеження у поліклініці за місцем проживання - зробити флюорографію, ЕКГ, аналіз крові на групу і резус-фактор тощо.

 

Однак, оскільки у Дмитра, крім основної роботи у своїй IT-фірмі, були ще зобов'язання зі збирання безпілотників, він не встиг швидко зібрати всі необхідні меддовідки. За словами Катерини, через тиждень-півтора його знову запросили до військкомату, де він пояснив ситуацію про свої домовленості з волонтерами: "Люди чекають крила". На це у військкоматі заявили, що згідно з їхньою медкомісією він підходить і вже за кілька годин має від'їхати.

"Діма - дуже відповідальна людина. І якщо він пообіцяв, що зробить крила, то він їх зробить. І він почав пояснювати у військкоматі, що не може за кілька годин і навіть протягом доби виїхати, тому що на роботі незакриті контракти, тому що пообіцяв волонтерам. При цьому він не відмовлявся служити, не говорив, що я не піду. Він просив відстрочку, щоб доробити справи, які пообіцяв, щоби був час завершити ці безпілотники. Але його не стали слухати і передали справу до прокуратури. Звідти - до суду", - розповіла Катерина.

Читайте також: 

Безпрецедентний вирок в Україні: столичного псевдоволонтера кинули за ґрати
Безпрецедентний вирок в Україні: столичного псевдоволонтера кинули за ґрати

Далі ситуація розвивалася за несподіваним для подружжя сценарієм. Катерина пояснила, що вони не найняли одразу адвоката, оскільки прокурор Іван Дмитрієв, який вів цю справу, запевнив їх, що все буде нормально, мовляв, у Дмитра скрізь позитивні характеристики, він волонтер, раніше несудимий, справно сплачує податки, тобто максимум що може бути - це умовне покарання.

"Діма повірив і не став звертатися до адвокатів. А після того, як суддя оголосила вирок - два роки позбавлення волі - прокурор знизав плечима і сказав: "Я не знав". Після чого Діму з залу суду забрали в СІЗО, а мене вже на виході з будівлі суду наздогнав цей прокурор і сказав, що, мовляв, сам у шоці і не очікував такого. І дав номер "хорошого адвоката, який допоможе". Коли зі мною зв'язався цей адвокат [Ігор Коваленко], то почав розповідати про те, що, мовляв, не переживай, все буде гаразд, давай мені аванс і швиденько все це вирішимо", - розповіла Катерина.

Вона передала адвокату $ 10 тисяч, але коли він захотів ще більше нібито вже за апеляцію, то жінка звернулася до друзів і колег Дмитра. Катерині порадили іншого адвоката. Наразі вже подана апеляція, проте невідомо, коли вона буде розглянута. А тим часом з 10 червня Дмитро перебуває у СІЗО.

Читайте також: 

В Одесі студентів заточили у військкоматі, доки вони не підписали згоду на призов до армії
В Одесі студентів заточили у військкоматі, доки вони не підписали згоду на призов до армії

Волонтер Роман Донік зазначив, що за статтею 336 Кримінального кодексу, за якою обвинуватили Дмитра, як правило, підсудні відбуваються умовним терміном. Це підтвердив ТСН.uа і голова Київської спілки учасників бойових дій в АТО, адвокат Андрій Мамалига.

"У даному випадку суворість покарання не відповідає кримінальному правопорушенню, його соціальній небезпечності, тому, як правило, суд обмежувався умовним терміном. А два роки - це з боку судді дуже суворий вирок. Тут можна говорити про упередженість та суб'єктивність суду", - зазначив Мамалига.

Крім того, експерт прокоментував поведінку прокурора й адвоката.

"Якщо говорити про кваліфікацію дій прокурора [порада адвоката дружині засудженого], то вони тягнуть на корупційні діяння, оскільки прокурор у даному випадку порушує і закон про прокуратуру, і т. д., коли пропонує адвоката. Тобто це не його функція, це перевищення повноважень, зловживання службовим становищем. Можна приписати багато чого прокурору в даному випадку. З боку адвоката, якщо можна довести, то це посередництво у дачі хабара. І з боку судді або навіть з боку прокурора тут може бути вимагання хабара ", - додав Мамалига.

ТСН.ua звернувся за коментарем до прокуратури, але наразі відповіді не отримав. Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/volontera-yakiy-stvoryuvav-bezpilotniki-dlya-armiyi-kinuli-za-grati-444090.html
2

Коментарі

12.07.17, 21:18

А що Ви хочете, шановні! ВСЯ державна машина працює на іржавих коліщатах совка. Я це зрозумів ще під час відзначення 20-ї роковини Незалежності України. Коли проводив, за дорученням Донецької Обласної організації УНП, анонімне опитування населення з приводу СВЯТА Незалежності. У міськвиконкомі мене вигнали з приміщення відмовившись заповнювати АНКЕТИ!!! В той час коли переважна більшість громадян за стінами Міськвиконкому схвально відгукувалася на наші пропозиції.