Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

13 грудня - Андрія Первозданного

За церковними легендами, святий проповідував християнство у Скіфії й дійшов аж до Києва, де на одному з пагорбів поставив хрест зі словами: «Чи бачите гори ці? Повірте мені, на них засяє благодать Божа». В цей день гріх щось робити без поважної причини. Дівчата також грішать ворожачи, а хлопці просто відпочивають. В цей день здавна забороняли будь-яку інтелектуальну працю, бо є забобон, що в цей день від цього можна втратити розум.

Це день народного календаря, до якого приурочували Андріївський обряд «Калиту», суть якого полягає в переведенні юнаків і юнок у дорослі вікові класи. День Андрія справді парубоцький день. Як і в значної кількості українських свят, в його обрядах проглядаються дохристиянські традиції.          


Свято Андрія має два значення: релігійне і народне. За першим, прославляють одного із апостолів Христових. За церковними легендами, Андрій проповідував християнство у Скіфії і дійшов аж до Києва. На пагорбі поставив він свого хреста і сказав: "Бачите гори ці? На них засяє благодать божа". В цей день відмовляються від будь-якої роботи, бо вважається, працювати на Андрія – великий гріх. За народним календарем заведено гуляти й веселитися, особливо молоді. Адже саме 13-го грудня відзначають свято Калити - одне із найвеселіших в зимовому циклі. Дівчата й хлопці збиралися разом, готували смаколики, влаштовували ігри та забави. І звісно, добре приглядалися одне до одного, оскільки після Хрещення починався сезон зимових весіль і цілком можливо, що кохання своє зустрічали саме на вечорницях на Андрія.

+ вікіпедія
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C_%D0%90%D0%BD%D0%B4%D1%80%D1%96%D1%8F

8

Коментарі

113.12.16, 20:33

З святом =МНОЖТЕ СЕНСАЦІЙНУ статтю офіцерів\капеланів УПА \УГВР з БОЖИМ ПРОРОЦТВОМ про майбутне воскресіння в новім вічномолодім тілі не з гробу ....а з СОНЦЯ в цім ....або наступнім році до літа славного пісняра Володимира Висоцького з Тарасом Шевченком та Іваном Франком й кращими майже 200 тисячами Героїв й друзів УПА\ЗСУ в ГАЛИЧИНУ\УКРАІНУ .... Слава Богу за все ! СЛАВА УКРАЇНІ http://blog.i.ua/user/8113241/1985298

    214.12.16, 16:51

    ПервозВанного.