хочу сюди!
 

Ксения

41 рік, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Криза владної верхівки через призму е-декларацій!

http://patriot.te.ua/…/124-kryza-vladnoi-verkhivky-cherez-p…

                 

30 жовтня о 24 годині завершився перший етап подання е-декларацій. До Єдиного державного реєстру декларацій осіб було подано 103 046 щорічних декларацій.
Мільйонні суми у вітчизняній та іноземній валюті, колекції картин, монет, годинників, ювелірних виробів, раритетних книжок, святі мощі, арсенали зброї, маєтки, дорогі автівки, приватні церкви і багато іншого – це все, чим шокували «слуги українського народу» усю Україну!
У пересічних громадян України оприлюднення статків чиновників викликало бурю емоцій – від відчаю до обурення! Е-декларування навіч показало, що в українському суспільстві величезна прірва між бідними і багатими. Мало того, керують країною багатії, а народ бідніший за церковну мишу. І найголовніше – статки українських чиновників, на фоні цілковитого зубожіння народу, явище огидне і потворне.
Ми пережили емоційний шок від голої правди декларацій. Що ж далі?
Дехто висловлює побоювання, що наслідками оприлюднення електронних декларацій можуть стати масові протести, які задіють усі верстви народу, а також військовиків, що воюють на Сході. Адже під час Революції Гідності народ України висловив недовіру тодішньому президенту. Зараз народ цілком резонно може висловити недовіру й сучасній владі. В кращому випадку, протести і обурення призведуть до перевиборів парламенту.
Натомість, аналітики говорять, що тепер можна буде перевірити походження майна кожного можновладця. Якщо воно нажите незаконним чином, то уповноважені органи розпочнуть розслідування, яке призведе до суду.
Надалі Україна, на думку експертів, має створити Антикорупційний суд та посилити законодавчу систему щодо відповідальності за незаконне збагачення.
Однак така «веселкова» перспектива мало втішає пересічних українців, тому що вони знають, як в Україні втілюються ініціативи. До відома, від моменту ухвалення закону про е-декларування у 2014 році минуло два роки і було більше десяти спроб зірвати запуск системи.
Але наразі, Єдиний державний реєстр декларацій запрацював і чиновники таки оприлюднили своє майно. Європа словами Шульца та Туска, привітала Президента України із вдалим завершенням першої фази електронного декларування в рамках новоствореної системи запобігання корупції.
На тлі українських рефлексій реакція Європи не є песимістичною, радше навпаки. Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, котрий є радником Петра Порошенка, у виданні Guardian сказав: «Україна зробила вирішальний крок, щоб порвати з корупцією і забезпечити чисте і ефективне державне управління».
Для європейців е-декларування лише перший етап подолання корупції в Україні.
Далі українське суспільство має зробити наступний крок – вимагати від чиновників чесної відповіді, звідки вони взяли кожен свій долар, євро чи гривню. (Адже багато хто з них явно не заробили задекларовані статки.) Тому другим кроком мають бути аналіз декларацій і розслідування, в тому числі і кримінальні, щодо походження статків чиновників. А для того, щоб ці розслідування мали дієві наслідки потрібна ефективна робота антикорупційних органів, прокуратури і громадськості.
Не стихійні майдани, а непримиренна позиція українців, має привести до перезавантаження влади та зміни системи. На місце корумпованих чиновників має прийти нова генерація чиновників, які діятимуть в інтересах держави.
Звичайно, цей процес не буде безболісним і миттєвим. Але е-декларування поставило діагноз чиновництву в Україні. Діагноз страшний і шокуючий. Лікування буде важке і тривале. Але, щоб вижити, щоб жити, країна мусить його пройти!
0

Коментарі

Гість: Урі

11.11.16, 20:21

В цій країні не має різниці хто при владі. Всі вони однаково будуть себе вести.