хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Крокодилячі сльози влади на місці кривавої провокації 31 серпня

Прочитав плаксиві дописи представників чинної влади, які лиють крокодилячі сльози за нацгвардійцями, загиблими рік тому під стінами Верховної Ради. Як же нещиро і цинічно це все виглядає. Особливо слова Ірини Геращенко про «тих, хто підбурював, накручував, кликушествував, закликав до агресії, біснувався як під стінами ВР, так і в сесійній залі», а також те, що вона «вибачилася від імені влади, що не вберегли хлопців…»

Нещодавно зоологи із США зафільмували сльози у крокодилів. Так, крокодили дійсно плачуть! Але не від жалю. Вони плачуть тільки під час пожирання своїх жертв.

Так і з убивством чотирьох нацгвардійців під Радою. Хіба не влада зробила все, щоб підбурити суспільство? Щоби хлопці, які приїхали з передової прийшли під стіни парламенту вимагати пояснення, чому влада хоче амністувати тих, хто щодня вбиває нас на фронті? А хто, як не влада спровокувала людей вже під час самого мітингу? Вся країна бачила кадри, коли нелюстрований заступник Авакова генерал Паскал особисто давав вказівки нацгвардійцям кидати в активістів димові шашки й інші предмети.


Оперативники МВС від самого ранку з усіх можливих ракурсів знімали ймовірних виконавців. І навіть не здійснили спроби вчинити дії, щоб уникнути кровопролиття. Що це, кричуща некомпетентність чи може такий план, сценарій? Це що, готувався ролик для обвинувачення «Свободи»?

Дуже цікаво, чому керівництво МВС у розпал спровокованого ними ж протистояння, за кілька хвилин до вибуху відвело колишніх «беркутівців» за ріг будинку, а в передні лави кинули недосвідчених нацгвардійців? І чому, коли ще не розвіявся дим від вибуху, Аваков та Яценюк вже призначили винних і виголосили на всю країну заготовлений вирок? Чому з затриманих питали не так про їхні дії, як вибивали зізнання в причетності до «Свободи» і свідчення про те, що начебто керівництво «Свободи» їм мало не особисто в руки вкладало гранату?

Все це викликає запитання, чому Паскал, Аваков і Яценюк досі не дають свідчення в якості підозрюваних і не сидять на лаві підсудних? Пройшов рік і на ці питання досі немає жодної відповіді.

Рік тому ми ще вірили, що «нова поліція» нас оберігає, що поліція пройшла переатестацію і в райвідділках відтепер сидять лише професіонали, які дійсно захищають громадян. Але вже цього року ми бачимо, що в МВС залишилися все ті самі кадри, що й при Захарченку, що «переатестація» – це бутафорія, а патрульна поліція – лише гарна вивіска. Вбивство мєнтами Олександра Цукермана в Кривому Озері, імпотентність поліції проти мажорів у Миколаєві, чи свавілля поліції, яка побила батьків дітей в Дніпрі… Хіба хтось тепер сумнівається, що події під Верховною Радою 31 серпня 2015 року не є провокацією влади? Не є спецоперацією «орлів Авакова» задля дискредитації протестів як таких?

Я підтримую слова Ірини Геращенко, що повинна бути не лише «кримінальна, а й політична та моральна відповідальність «тих, хто підбурював, накручував, кликушествував, закликав до агресії, біснувався». І відповідати мають ті, хто продовжує біснуватися, підбурювати, накручувати українців – це чинна влада на чолі з виконавцями тієї провокації з МВС…

А «крокодилячими слізьми» вже нікого не купиш,.. особливо після того, як людство з'ясувало, що плачуть крокодили тільки під час поїдання своїх жертв.


Олександр Аронець

4

Коментарі