хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Золоті казки України

У Тернопільському видавництві "Навчальна книга – Богдан" у серії "Золота пектораль" виходить друком 24-томне видання українських казок.
 Книги укладено відомим збирачем народної творчості Миколою Зінчуком. Цей унікальний чоловік поклав своє життя на те, що збирав, упорядковував та літературно обробляв народні казки. Навіть сьогодні, коли йому  за 80, він прямує у найвіддаленіші куточки України, щоб записати з перших уст перекази народних перлин.
За 25 років пан Микола записав понад 3 700 казок різних регіонів нашої країни.
                      
Прочитавши деякі із книг "Золотої пекторалі", я помітила схожість певних українських казок із сюжетами "1000 і одної ночі". Коли ж поділилася своїми спостереженнями із М.Зінчуком, він погодився зі мною і розказав казку про чоловіка та шкуру віслюка, яку записав на Сході України. Цей сюжет був явно із арабських казок, бо уявити віслюка посеред українського села та ниви було годі.
Цей факт свідчить, що наша, українська культура, тісно пов’язана з культурою народів світу.
З 2005 року  вийшли у світ "Казки Покуття"(2 т.);"Казки Бойківщини"(3т.) "Казки Гуцульщини" (2 т.); Казки Буковини" (3 т.); "Казки Закарпаття" (2 т.).
Микола Зінчук та його учні продовжують невтомно подорожувати стежками нашої Батьківщини, збираючи неперебутні фольклорні шедеври.
18

Коментарі

Гість: братЧортомлик

110.12.08, 18:20

почитаємо

    211.12.08, 10:23Відповідь на 1 від Гість: братЧортомлик

    почитаємо

      324.12.08, 01:10

      Вони самы складають, не вырю, що записують