хочу сюди!
 

Svetlana

49 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Бий, москальських окупантів

Після випадку з літаком Туреччина може закрити для РФ Босфор і Дарданелли – Бєлковський
Ваня Герман 26 листопада 2015, 06:50
Після випадку з літаком Туреччина може закрити для РФ Босфор і Дарданелли – Бєлковський

Після того, що трапилось із літаком РФ, який збили, після вторгнення у простір Туреччини, остання має право закрити російським кораблям прохід через протоки Босфор та Дарданелли.

Відповідну думку висловив політолог Станіслав Бєлковський, новину повідомляє «Преса України».

«Конвенція Монтре від 1936 року дає Туреччині право у разі, якщо відбуваються військові дії, які загрожують її безпеці, закрити Босфор і Дарданелли для будь-якої країни, втягнутою в конфлікт. В даному випадку – для Росії», - пояснив Бєлковський.

Він додав, що заборона проходу через чорноморські протоки для кораблів РФ ставить під загрозу постачання контингенту РФ в Сирії.

«Військово-транспортні судна не зможуть виходити в Середземне море. Значить, постачання сирійському угрупованню буде повністю паралізоване. Росія не зможе збільшити контингент до 25-30 тис. людей, як заявлялося. Це виключить сухопутну операцію РФ в Сирії»,  - пояснив ситуацію експерт.

Станіслав Бєлковський розповів, що прийнявши рішення збити російський літак керівництво Туреччини брало до уваги небажання посилювати позицію РФ у свому регіоні. 

«Досі НАТО робило вигляд, що нічого не відбувається. Що хлопчик біситься. Раз жуйку дядька на піджак приклеїв, другий раз. Знайшлася країна, яка вирішила припинити ці тренувальні польоти російської авіації на грані фолу. Дядько хлопчика в калюжу пхнув», - підсумував Бєлковський.

Нагадуємо, що збитий Туреччиною літак РФ СУ-24 це своєрідне послання до Путіна про те, що його політика у Сирії не підтримується більшістю країнами-членами НАТО.

2

Коментарі