хочу сюди!
 

Ксения

41 рік, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

порохно обіцяв

Порошенко не виконав обіцянку нагородити сина посмертно - мати вбитого на Майдані Михайла Жизневського
Олена Ярмолюк 23 жовтня 2015, 15:10
 622
Порошенко не виконав обіцянку нагородити сина посмертно - мати вбитого на Майдані Михайла Жизневського


Могила героя Небесної сотні Михайла Жизневського постійно піддається нападам вандалів, а сім'я загиблого фактично стали ізгоями у себе на батьківщині. Мати Михайла Ніна Жизневська сподівається, що ставлення співвітчизників змінилося б, якби президент України Петро Порошенко стримав обіцянку і нагородив її сина посмертно орденом Героя України.
 

Про це вона сказала в інтерв'ю виданню Gazeta.ua, новину передає "Преса України".

"Пам'ятник Міші на його могилі в селі Стяг Праци біля Гомеля поставили влітку цього року. Зробили його великим і красивим. Частину грошей передали волонтери. Інше позичали, і досі віддаємо борги. Пам'ятник відразу ж застрахували, тому що очікували провокацій. 1 жовтня дзвонить мені один гомельський журналіст: "Ніна Василівна, написали заяву в міліцію, тому що на пам'ятнику великими літерами нашкрябали "Зрадник". Одразу ж поїхали на могилу з чоловіком. Обоє розплакалися. Напис розтягнувся на половину пам'ятника. Викликали міліцію і написали заяву. Міліціонери сказали: "Кладовище тихе, спокійне. Де тут когось шукати?". Вони не збираюся розслідувати цю справу. І так знають, хто це робить. Я теж здогадуюсь, але не можу назвати ім'я, тому що у мене немає доказів", - розповідає мати Жизневського.

Мати героя зазначає, що загибель сина вплинула і на ставлення до її дочки Наталії. 

"Після смерті сина ми стали ізгоями в Білорусі, - каже вона. - У Гомелі не можу спокійно вийти на вулицю. У минулому році дочку Наташу відрахували з Гомельського університету імені Франциска Скорини. Викладачка, колишня комсомолка, Наташі сказала: "Твій брат - бандит і нацист. Він за гроші стояв на Майдані". Відмовилася приймати дипломну роботу, тому що їй начебто не подобається назва. Після втручання журналістів Наташу таки відновили", - розповіла жінка. 

За її словами, батько героя від відчаю готовий публічно покінчити з собою, щоб звернути увагу української влади на те, що відбувається з їхньою сім'єю. Вона дуже сподівається, що обіцяна Порошенком нагорода все таки буде видана і могила її сина буде під захистом України. 

"Коли батько Михайлика в черговий раз побачив розмальовану могилу сина, йому стало дуже погано з серцем. Довго плакав. А потім сказав, що поїде на Майдан, обіллє себе бензином і підпалить. Може, так на його протест хтось відреагує. У минулому році в березні на 40 день після смерті Михайла мені стало погано з серцем. Діагностували обширний інфаркт. Зробили операцію, шунтування. У кожній судині стоять трубочки. Відновилося лише 25 відсотків серця. Інше не відновиться ніколи. Лікарі кажуть: "Не знаємо, скільки вам ще залишилося. Живете лише завдяки своєму оптимізму". Перед смертю хочу, щоб Мішу визнали Героєм. Тоді буду знати, що його могила - під захистом України. Дуже боюся, що помру і не встигну цього зробити", - каже жінка.

Вона заявляє, що хоче зустрітися з Петром Порошенком, який за рік так і не виконав своєї обіцянки посмертно нагородити її сина орденом Героя України.

"Звання Героя допомогло б змінити ставлення білорусів до Міші. Порошенко обіцяв зробити це ще в листопаді. Взимку, в день вшанування пам'яті героїв Небесної сотні, прорвалася до нього крізь охорону. Він попросив записати мій телефон, обіцяв зателефонувати і влаштувати цю справу. Але досі цього не дочекалася. Тепер хочу ще раз з ним зустрітися", - зазначає вбита горем мати. 

Раніше ми повідомляли: Білоруський громадянин Михайло Жизневский помер від вогнепального поранення київського «Беркута», отриманих у Києві під час масових протестів проти теперішньої української влади. Михайло приїхав в Україну, рятуючись від кримінальних переслідувань в лукашенківській Білорусі
.

5

Коментарі

123.10.15, 18:17

Це добре!

    223.10.15, 18:30

    Царство небесне й слава НАШИМ Героям ! МНОЖТЕ ! БУДЬТЕ вірні СВЯЩЕННІЙ ПАМЯТІ та СВЯТИМ СПРАВАМ наших Героїв ! Не продавайтесь на виборах чи в інших ситуаціях життя потворам брехні й зла... бо БОЖА КАРА буде не лиш на вас а на ваших нащадках а значить й на Украіні й у світі ! Найголовніше = все більше вірте в те що є в ЮТУБвідео " Пророцтва УПА " за скоре 2 ПРИШЕСТЯ Христа та воскреслих з небес 357 тисяч наших Героів і друзів ! http://start.co.ua/index.php/pochatok/item/rodich%D1%96-gero%D1%97v-nebesno%D1%97 СВІТЛАЯ ПАМЯТЬ всім хто помер за те щоб було більше Правди й ВОЛІ= ВСЬОГО КРАЩОГО ЖИВИМ ПАТРІОТАМ Украіна переможе ! Бог поможе http://blog.i.ua/user/4400999/1702020/ Щасливо ! СЛАВА Україні ! Слава Нації !

      324.10.15, 17:37

      не верю я им

        424.10.15, 17:38