хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Правду, не приховаєш

Дмитрашківський розповів про роботу українського штабу під час трагедії в Іловайську
Соня Войченко 13 жовтня 2015, 15:23

Дмитрашківський розповів про роботу українського штабу під час трагедії в Іловайську


Про це колишній спікер АТО розповів в одному із інтерв'ю. Новину передає "Преса України". 
Екс-офіцер штабу АТО Олексій Дмитрашківський розповів про невідомі обставини, які призвели до Іловайської трагедії у 2014 році, а також розкритикував роботу штабних працівників, які нічого не робили, в той час, як на Донбасі масово гинули українські бійці.

"Безпосередньо перед Іловайськом ми повідомляли, що в тому районі активно ведеться розвідувальна робота і здійснюється переміщення російських військ на кордоні. Не треба бути великим стратегом, щоб розуміти — дірка в кордоні протяжністю 400 км дозволяє російським підрозділам переходити її там, де вони хочуть. Вони переходили її, як правило, вночі, і про це ми повідомляли — тобто, все було прогнозовано. Але, незважаючи на всі попередження, з того району вивели людей, які, найімовірніше, повинні були бути резервом. Це були ті війська, які відправили на парад (в честь Дня Незалежності в Київ)", - відзначив Дмитрашківський, говорячи про "Іловайський котел".

За його словами, в той момент, коли почалися заворушення під Іловайськом, журналісти мали більше інформації, ніж військові.

"По кілька разів на день я вдавався до оперативного чергового уточнювати інформацію щодо Іловайська та інших об'єктів, що потрапили під ворожий вогонь. Тут же можна згадати і про події в районі Ізварине (так званий прикордонний "Південний котел", що сформувався в кінці липня — початку серпня 2014 року на півдні Луганської області, — ред.). Приходжу, значить, намагаюся уточнити інформацію, а на оперативній картці ці об'єкти просто не відзначені. Були навіть моменти, коли черговий просто лузгав насіння в той момент, коли у нього на столі розривався телефон. Ви уявляєте — там люди гинуть, а він клацає насіння. Зате всі штабні працівники в День збройних сил отримали бойові нагороди", - зауважив екс-офіцер АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, Дмитрашківський заявив, що після зміни політичного режиму в України начальника генштабу ЗСУ Віктора Муженка будуть судити разом з колегами Назаровим, Назаркіним та Пушняковим.

6

Коментарі

113.10.15, 18:12

На кол тварей! Привселюдно!

    214.10.15, 08:47

    ***Зате всі штабні працівники в День збройних сил отримали бойові нагороди***
    Ото взяти СПИСОК тих нагороджених "вояків" - і написати "шапку" = "РОЗСТРІЛЬНИЙ СПИСОК ЗА ІЛОВАЙСЬК" - і до стінки штабних щурів!