хочу сюди!
 

Sveta

34 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Стівен Пайфер - аналітика

Експерт розповів, що буде на Донбасі до кінця року
Наталка Колошук 17 вересня 2015, Експерт розповів, що буде на Донбасі до кінця року


Про це у своєму блозі пише екс-посол США в Україні, нині експерт Brookings Institution Стівен Пайфер, новину передає «Преса України».
Вперше за два тижні ситуація на Донбасі хоч здалеку схожа на «режим припинення вогню». Але разом з тим РФ так і не відвела війська і озброєння з Донбасу.

За його словами, незважаючи на відносне затишшя в зоні АТО, що вимагають Мінські домовленості, РФ не відвела озброєння і війська зі Сходу України, а це також є вимогою Мінська-2.

Тому, на даний момент, вважає Пайфер, Україна і Захід повинні зосередитися на Мінських угодах.

«Якщо до кінця року Мінську-2 прийде кінець, дуже важливо, щоб Україна могла заявити, що зі свого боку вона зробила все можливе, і єдиний винуватець того, що перемир'я не вийшло – це Росія, а також сепаратисти, яких вона підтримує», - заявив Пайфер.

В такому випадку, пише дипломат, у західних країн будуть підстави для введення додаткових посилених санкцій проти РФ і це надасть Заходу важелі для примусу Кремля до миру.

«Росія, в свою чергу, робить вигляд, що вона слідує букві Мінських угод. Але я дуже сумніваюся в щирості заяв міністра закордонних справ РФ Лаврова про готовність сепаратистів провести вибори на окупованих територіях згідно з українським законодавством і допустити на дільниці міжнародних спостерігачів», - зазначив Пайфер.

Самі сепаратисти вже не раз заявляли про готовність врегулювати конфлікт, але поки це ще не давало результатів. Екс-посол США сподівається на виконання Мінських домовленостей до кінця року, але при цьому визнає, що шансів на це мало.

«Боюся, до кінця року ситуація в Донбасі все ще буде дуже важкою. І, якщо буде зібрано достатньо надійні докази того, що виною всьому небажання Росії співпрацювати, вважаю, Захід зможе скоординувати свої зусилля і дати РФ адекватну відповідь», - резюмував дипломат.

Нагадаємо, тим часом, за минулу добу ситуація в зоні АТО не була такою спокійною, НЗФ три разивідкривали вогонь по позиціях сил АТО.

6

Коментарі