Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Дія російських військ проти України.

На думку аналітика берлінського бюро Європейської ради міжнародних відносин Густава Гресселя, влада Російської Федерації готова до «великої війни проти фашистів» і за допомогою провокацій намагаються змусити Україну до наступу.

Про це він сказав у коментарі для DW, передає «Апостроф«. 

«З військової точки зору, ці невеликі напади і артилерійські обстріли є провокаціями, точніше, перевіркою, наскільки швидко українські війська можуть на них реагувати на різних ділянках фронту», – сказав Грессель.

Він також зазначив, що на кордоні з Україною стоїть достатня кількість російських військовослужбовців для підтримки сепаратистів при наступі.

«У Ростовській області, як і раніше, напоготові стоять 40 тис. солдатів, щоб у разі необхідності увійти в Донбас або підтримати наступ сепаратистів. Але зараз немає чіткого плану, куди, наскільки далеко, за яких обставин могло б бути проведене новий наступ», – вважає аналітик.

При цьому він відзначає, що Росія не досягла своїх цілей в Україні.

«Уряд у Києві не змінився, економічно країна (поки) функціонує, західна підтримка все ще триває», – говорить він. За його словами, не тільки проросійські фракції більше не користуються підтримкою українського населення, Москва до того ж втрачає підтримку серед жителів територій, контрольованих сепаратистами.

«Росії дуже важко реалізувати широкий наступ з метою політично перемогти Україну, так як для цього немає умов», – сказав Грессель.

У той же час влада РФ не може заморозити конфлікт на Донбасі, так як самопроголошені ДНР і ЛНР не можуть підтримувати своє існування самостійно, а ситуація з економікою Росії далека від хорошої. На думку Гресселя, Кремлю вигідно відвернути увагу народу на «велику війну проти фашистів», але вона в той же час приведе до продовження або посилення санкцій Заходу, а також підніме в Брюсселі питання про постачання Україною зброї та підготовці більшої кількості солдатів.

Аналітик вважає, що Кремль намагається реалізувати грузинський сценарій.

«За допомогою постійних провокацій і боїв Москва намагається вивести Україну з рівноваги і спонукати до наступу», – попереджає експерт і застерігає, що це може похитнути готовність Заходу підтримувати Київ.

«Я не бачу зараз для України іншого варіанту, окрім як триматися і не піддаватися на провокації – як би боляче це не було», – сказав аналітик.

4

Коментарі

117.08.15, 20:26

Україна стала розмінною монетою у грі москальських окупантів та прагматичної Європи

    218.08.15, 21:00Відповідь на 1 від Мольфар

    Україна стала розмінною монетою у грі москальських окупантів та прагматичної Європиось і вір після цього різним гарантам,всетаки ядерна зброя дійсно здержуе апетити загарбників.