хочу сюди!
 

Таня

44 роки, терези, познайомиться з хлопцем у віці 44-48 років

Це хочуть знати усі українці

«Чому ви не воювали за Крим?» - Лукашенко звернувся до українців
Саша Казимирский 04 серпня 2015, 17:00
 3015  1
«Чому ви не воювали за Крим?» - Лукашенко звернувся до українців


Президент республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив, що в разі окупації ким-небудь хоч шматочка білоруської землі, він повівся б зовсім інакше, як в ситуації з українським Кримом у 2014 році поступив офіційний Київ, а воював би за нього разом зі своїм народом.


Про таку новину повідомляє «Преса України».

А розповів Олександр Лукашенко про свою готовність разом з народом Білорусі воювати проти зовнішніх агресорів сьогодні на своїй прес-конференції.

«Я знаю ситуацію більш глибоко. Не треба було підставлятися. Може завтра хтось захотів би відрізати шматок Полісся. Ви уявляєте, якою була б моя реакція і нашого народу? Ми воювали за кожен клаптик землі», — розповів лідер Білорусі Лукашенко.

«Я Турчинову сказав тоді, що якщо це ваша земля, то чому ви за неї не воювали? Тим більше, що там було багато українських військ. Чому не воювали? Що, визнали, що це не ваша земля?», — розповів про свою розмову з тоді в. о. президента України Турчиновим Лукашенко.

Зазначимо, що офіційний Мінськ де-юре не визнав окупацію путінської Російською Федерацією українського Кримського півострова в 2014 році.

У той же час Лукашенко відмовився від підписання підсумкової декларації ризького саміту «Східного партнерства» у травні 2015 року, де було прописано однозначне формулювання про «анексію» українського Криму Російською Федерацією.

Нагадаємо читачам «Преси України», що виконуючий обов'язки секретаря Радбезу Білорусії Станіслав Зась розповів, що особлива увага в країні приділяється кордону з Україною. У зв'язку з останніми подіями і збройними протистояннями на території України, в Білорусії зміцнюють південні кордони, оскільки бояться незаконного ввозу зброї на свою територію.

Останнім часом Білорусія проводила перевірку своїх південних рубежів, яким приділяє особливу увагу.

«У нас протяжність кордону з Україною 1084 км. Так склалася, що він менш облаштований. І другий момент: ми беремо до уваги події, які відбуваються на Україні. Поширення там зброї, боєприпасів, у тому числі і в областях, які межують з Білоруссю», - прокоментував Зась результати перевірки.

За його словами за останні 2 роки Білорусія провела величезний масштаб робіт по зміцненню саме цієї ділянки кордону.

«Це і демаркація, і нарощування наших сил на цьому напрямку, і щоденне обладнання ділянок державного кордону», - сказав Зась
.

3

Коментарі