Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Юлия

45 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 36-45 років

Краще кинути палити

Вчені довели, що паління може стати причиною шизофренії
Ваня Герман 11 липня 2015, 14:42
 370
Вчені довели, що паління може стати причиною шизофренії


Новину повідомляє «Преса України».
Дослідники зазначають, що куріння досить давно має певні асоціації з психозом, але було прийнято вважати, що це лише через те, що хворі люди на шизофренію досить багато курять, а сигарета – це ніщо інше, як форма самолікування і вона допомагає полегшити страждання, перестати чути голоси та запобігає розвитку галюцинацій.

Але дані нового проведеного дослідження, у якому брали участь 14 з половиною тисяч курців і 273 некурячих англійці дали змогу науковцям припустити, що саме нікотин із сигаретного диму цілком може впливати на зміни у мозку, але аж ніяк не навпаки.

Схильність до розвитку хвороби мають курці у молодому віці. Науковці зазначили, що наразі докази їх здогадок є, але слід продовжити дослідження.

Виявилось, що нікотин вносить досить серйозні зміни до речовини дофаміну, яка перебуває у мозку  і відповідає за психоемоційний стан людини. Якщо людина палить досить багато, то це і призводить до розвитку шизофренії.

«Ми відкриємо очі на те, що тютюн може бути збудником психозу, і ми сподіваємося, що наші висновки приведуть до додаткових досліджень і випробувань, які допоможуть забезпечити вагомі докази», - доктор Джеймс МакКейб з Інституту психіатрії, психології та неврології.

Читайте також:

4

Коментарі