Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Снєгирьов vs Порошенко

Кількість бойовиків зменшується, але Порошенко все одно намагається продавити для Донбасу особливий статус – Снєгирьов
Олена Ярмолюк 01 липня 2015, 15:36
 
Кількість бойовиків зменшується, але Порошенко все одно намагається продавити для Донбасу особливий статус – Снєгирьов


Читайте також:
Кількість бойовиків на Донбасі істотно знизилася і очевидно, що повномасштабного наступу вже не буде, проте президент Петро Порошенко все одно намагається протиснути через парламент ухвалення закону про особливий статус Донбасу. Для цього влада впливає на громадську думку – все частіше звучить загрозлива риторика про чисельність ворожої армії, яка готова воювати в Україні.


Про це заявив лідер ГО «Права справа», блогер і активіст Дмитро Снєгирьов, новину передає «Преса України».

Снєгірьов прокоментував в ЗМІ недавню заяву президента про те, що зараз армія терро-російських військ становить 200 тисяч бойовиків, які озброєні цілим арсеналом танків. Активіст звертає увагу, що раніше слова президента були сповнені рішучості і впевненості, що українці в змозі захистити себе від ворога, однак після чергової зустрічі «нормандської четвірки», оптимізм президента та інших представників влади змінився на зауваження про можливий великій наступ російської регулярної армії, яка буде замаскована під бойовиків. З огляду на ці ризики, президент готовий іти на поступки терористам і чинить тиск на депутатів, змушуючи їх прийняти необхідний закон.

«Це момент тиску з боку президента на парламент і відповідно на суспільство, щоб змусити проголосувати за ухвалення закону про надання особливого статусу окупованих територій Донбасу. До цього була заява президента, що бойовикам на Донбасі протистоять 65 тисяч українських солдатів, які здатні дати гідну відсіч. Однак після зустрічі міністрів у «нормандському форматі», де Україну змусили до прийняття рішення про спецстатус Донбасу, риторика влади змінилася. З'явилися заяви Муженко та інших спікерів АТО, які говорять про ескалацію напруги і можливий наступ. Потім Порошенко озвучує цифру - 200 тисяч російських найманців. Мовляв, якщо вони перейдуть у наступ, то ми не зможемо протистояти їм», - пояснив дії президента Снєгірьов.

У той же час, вже очевидно, що кількість добровільного «гарматного м'яса» на Донбасі істотно знизилося. Як свідчать дані розвідки, сьогодні лише близько 5 тисяч бойовиків все ще готові брати участь в бойових діях. 

«З Донбасу почався відтік найманців. Це констатують усі сторони конфлікту — і росіяни, і українці. Більш того, між бойовиками зараз йде розбрат. Вони нарешті зрозуміли, що стали заручниками незрозумілих військових дій», - зазначає Снєгірьов.

При цьому громадський діяч звертає уваги і на повідомлення російського керівництва. Зокрема, нещодавня заява секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева про «неможливість стримувати потік добровольців» можна розцінювати як загрозу «під їх виглядом запровадити регулярні російські війська».

Раніше ми повідомляли: Керівник громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов вважає, що міст, який з'єднує Попасну та Троїцьке на Луганщині, підірвала не ДРГ терористів «ЛНР». На його думку, справа в тому, що Київ виділить на відновлення моста гроші, які будуть вкрадені до того, як споруда буде готова.

3

Коментарі