Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Коли б москалі не брехали...то, не були б москалями

Докази присутності російської армії на сході України. Міжнародні дані
Тиждень.ua зібрав інформацію, яку оприлюднювали у США та Європі на підтвердження причетності Росії до війни на Донбасі.

США та Європейський Союз неодноразово заявляли, що переконані в присутності російської регулярної армії та озброєння на сході України та надавали докази – супутникові знімки, а останнього разу – фото переміщення техніки, які кореспондент зробив у Росії біля українського кордону.

28 серпня НАТО оприлюднило знімки, що підтверджують вторгнення російських військ в Україну.

На офіційному сайті та в соціальних мережах організація розмістила супутникові знімки російської військової техніки, яка перетинає кордон України.

На фото, судячи з його опису, колона бронетехніки зафіксована спершу на російській стороні кордону між Україною та РФ, а згодом – на українській.

Знімок, який було опубліковано 28 серпня – датований 21 серпня.

"Нові супутником знімки демонструють, що війська Росії беруть участь у військових операціях всередині України", – прокоментувала фото речник альянсу Оана Лунгеску.

4 листопада у штаб-квартирі Об’єднаних сил НАТО в Європі (SHAPE) повідомили, що Росія зберігає значні військові сили поблизу українського кордону.

"На східному кордоні України залишається значна присутність російських військ, включаючи повторну конфігурацію декількох батальйонів тактичної групи. Таке пересування може бути чи поверненням на базу, чи переміщенням на нову позицію. Однак батальйони, які залишаються, продовжують здійснювати дестабілізуючий тиск", – заявили у штаб-квартирі.

Крім того, у SHAPE додали, що днями Верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав говорив про присутність до 300 російських військових у східній Україні, які тренують бойовиків.

12 листопада Філіп Брідлав заявив, що НАТО спостерігає в останні дні перекидання в Українуросійської військової техніки. 

За його словами, в Україну заходять російські танки, артилерія та бойові частини.

"Впродовж останніх двох днів ми спостерігаємо те ж, про що звітує ОБСЄ. Ми бачимо колони російської техніки, в першу чергу російських танків, артилерії, систем ППО і бойових підрозділів, що входять в Україну", – заявив Брідлав.

"Ми не маємо зараз точного уявлення, як багато (техніки і військ – Ред.). Ми згодні, що було кілька колон, які ми бачили," – додав він.

Брідлав висловив стурбованість, що "в кордоні між Україною і Росією багато дірок, він повністю відкритий".

30 січня польське агентство PAP з посиланням на власні джерела повідомило, що Міністри закордонних справ країн ЄС під час засідання у Брюсселі отримали беззаперечні докази участі РФ у конфлікті на Донбасі.

Зазначається, що на початку зустрічі міністрів представник Військового комітету ЄС навів докази участі Росії у конфлікті.

"Матеріали, які були представлені, ясно показують, що дії сепаратистів підтримуються Росією. Вони показали, що недалеко від кордону з Україною є велике угруповання російських військ. Згідно з цими даними Росія озброює та тренує сепаратистів", – повідомило джерело.

За його словами, докази, у тому числі зображення, "не викликають сумнівів".

3 лютого речник НАТО Оана Лунгеску розповіла про докази та свідчення наявності на території України регулярних російських військ та зброї.

"Я вважаю, що це все дуже чітко і ясно, адже ми спираємося на нашу розвідувальну інформацію, а також ми це все бачимо через весь спектр відкритих джерел, від міжнародних незалежних неурядових організацій, ОБСЄ, ЗМІ, включаючи незалежних російських журналістів. Я вважаю, ми маємо багато свідчень. Бойовики в Україні отримують підтримку від Росії, проходять підготовку, отримують оснащення та перебувають під командуванням з боку Росії. Також Росія постачає свої збройні сили, які нині в Україні", – сказала речник Альянсу.

За її словами, у НАТО чітко бачать, як сотні одиниць озброєння були передислоковані упродовж кількох тижнів з Росії до України, включаючи сучасні засоби, які використовуються лише Росією.

"Таке озброєння не може використовуватися сепаратистами самостійно, адже потребує складної підготовки. Це сучасні ракети, танки, броньовані машини – весь спектр важкого озброєння, яке неможливо купити на відкритому ринку у Донецьку", – наголосила Лугнеску.

Вона також згадала про російських військовослужбовців, які були захоплені або убиті українськими силами, а також про численні свідчення перебування солдатів РФ в Україні, інформацію про що можна знайти у соціальних мережах.

11 травня агенство Reuters оприлюднило розслідування «Російські солдати звільняються через Україну».

Журналістам вдалося опитати військових, які брали участь у бойових діях.

Згідно з опитуванням, дехто з них звільнився після поїздки в Україну. На умовах анонімності російський військовий розповів, що минулого року його відправляли на навчання в Ростов-на-Дону, а згодом – в Україну.

«Після того, як ми перетнули кордон, підполковник сказав, що нас посадять у в'язницю, якщо ми не виконаємо накази. Однак, деякі солдати відмовилися залишатися там (в Україні – Ред.)», – розповів він.

За його словами, двоє його товаришів по службі також відмовилися служити.

«Їх кудись забрали. Підполковник сказав, що на них завели справу, але насправді – ми їм потім дзвонили – вони були вдома. Вони просто звільнилися», – уточнив співрозмовник агентства.

Крім того, півтора десятки російських військових звільнилися з армії вже після того, як воювали в Донбасі, бо не отримали ані обіцяних нагород, ані бойових премій.

Серед опитаних журналістами – хлопець, який працював з установкою «Град».

Він розповів, що восени минулого року брав участь у підозрілих навчаннях. Межі не перетинав, але стріляти доводилося саме в напрямку України. Солдат не виключає, що міг потрапити в цивільних. З армії він також звільнився.

28 травня агенство Reuters опублікувало фотографії, які доводять, що російська армія збирає війська і сотні одиниць озброєння, включно з мобільними ракетними установками, танками і артилерією на тимчасовій базі поблизу кордону з Україною.

Агентство зазначає, що на транспорті немає номерів, розпізнавальні знаки з техніки та форми солдатів зняті.

Озброєння, що знаходиться на цій базі, включає реактивні системи залпового вогню "Ураган", танки і самохідні гаубиці - всі види зброї, які використовувалися в конфлікті на сході України.

Як зазначає агентство, кількість військової техніки на базі зараз в три рази більша, ніж у березні цього року, коли журналісти перебували в цьому районі. Того разу вони помітили лише кілька одиниць техніки.

Фото Reuters

Також  цього дня Вашингтонський аналітичний центр Атлантична рада оприлюднив доповідь, в якій наводяться докази участі російської армії в озброєному конфлікті на Донбасі, засновані на загальнодоступних даних, таких як картографічні сервіси Google.

До робочої групи ради входили кілька експертів, у тому числі колишній посол США в Києві Джон Гербст.

У документі вказується, що багато потужних наступів озброєних прибічників самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" починалися безпосередньо з російської території, на що вказують супутникові знімки, аналіз вирв від обстрілу і дані з відкритих джерел.

На російських територіях, що суміжні до кордону, останніми місяцями виросла ціла мережа, "видима будь-кому, у кого є доступ до Google Earth або Google Maps", – пишуть експерти Атлантичної ради.

Фото atlanticcouncil.org

Нагадаємо, разом із цим штаб АТО також регулярно інформує про присутність російських військових на Донбасі. За останніми даними штабу, їх близько 9 тисяч, і потенціал постійно нарощується.

5

Коментарі

Гість: mars1977

130.05.15, 11:27

http://twoguns.ru/small_arms/granatomet/889-reaktivnyy-pehotnyy-ognemet-rpo-shmel-cccr.html переносной крематорий для рашистов