хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Всеодно команді "Дніпро" - слава!



Український клуб у вирішальному, напруженому і драматичному матчі Ліги Європи все-таки поступився іспанській "Севільї"
На швидкий гол номінальних господарів поля іспанці не забарилися з відповіддю - не тільки відігралися, а й вийшли вперед.Та капітан дніпрян за пару хвилин до перерви відновив інтригу в матчі: Руслан Ротань скористався стандартом біля штрафного майданчика, забивши "Севільї" гол у роздягальню.
У середині другого тайму прикра помилка дорого коштувала нашим футболістам - Бакка вдруге забив гол. Догравали матч дніпряни в меншості - після зіткнення з суперником Матеуса винесли за межі поля на ношах.

"Дніпро" (Україна) - "Севілья" (Іспанія) - 2:3

Голи: Нікола Калініч, 8; Руслан Ротань, 43 - Гжегож Крихов'як, 28; Карлос Бакка, 31, 73.

"Дніпро": Денис Бойко, Джаба Канкава (Євген Шахов, 85), Нікола Калініч (Євген Селезньов, 78), Євген Коноплянка, Лео Матос, Євген Чеберячко, Дуглас, Валерій Федорчук (Роман Безус, 68), Руслан Ротань, Артем Федецький, Матеус.

"Севілья": Серхіо Ріко, Бенуа Тремулінас, Гжегож Крихов'як, Даніел Каррісу, Карлос Бакка (Кевін Гамейро, 82), Хосе Рейєс (Коке, 58), Тімоте Колодзейчак, Евер Банега (Вісенте Іборра, 87), Вітоло, Алейкс Відаль, Стефан Мбіа.

Попередження: Джаба Канкава, 17; Нікола Калініч, 45+2; Роман Безус, 70; Руслан Ротань, 75; Лео Матос, 83 - Гжегож Крихов'як, 45+2; Даніел Каррісу, 62; Карлос Бакка, 74.


Тренер "Дніпра" Мирон Маркевич заявив, що причиною програшу дніпропетровського клубу в фінальному матчі Ліги Європи став брак досвіду

"Не вистачило досвіду. "Севілья" - дуже серйозна команда, у них більше досвіду. Вони грали у фіналі в тому році. Вони виглядали трохи професійніше. Для кожного тренера пройти такий шлях почесно. Дуже вдячний футболістам за виконану роботу", - наголосив Маркевич.

Тренер українців задоволений грою своїх підопічних:

"Ми могли їм тільки допомогти досягти такого успіху. А я вважаю, що це успіх. Сьогодні нам не вистачило трохи досвіду і фарту. Думаю, якщо б ми в першому таймі не пропустили, була б інша гра. Не можна пропускати такі м'ячі - з нічого", - сказав Маркевич.
"Характер сьогодні був. Наприкінці матчу ми могли і зрівняти рахунок. Третій м'яч був необов'язковим. Команда билася до кінця. Це футбол. Повірте, ми хотіли виграти, хоча і грали з класною командою. Ми дійсно грали для людей, старалися і хотіли домогтися успіху. Сподіваюся, у нас все ще попереду. Матеус? Думаю, все нормально", - додав наставник.





Чому потрібно радіти і поразці "Дніпра" у фіналі Ліги Європи

Навіть у разі невдачі у вирішальному матчі проти іспанської "Севільї" дніпропетровці залишаться героями
Команда Мирона Маркевича подарувала українським вболівальникам незабутній єврокубковий сезон, створивши справжню сенсацію, затьмаривши конкурентів з "Динамо" та "Шахтаря" та примусивши скаженіти від заздрощів росіян.

Історичне досягнення

Вже потрапивши до фіналу єврокубкового турніру, "Дніпро" досяг свого найкращого результату за всі роки участі у континентальних змаганнях. Раніше найбільшим успіхом дніпропетровців був вихід до чвертьфіналу Кубку чемпіонів, де вони грали ще за радянських часів – 1985-го та 1990-го року. За незалежності далі 1/16 фіналу Кубку УЄФА та Ліги Європи "Дніпро" не діставався.
До того ж, дніпропетровці стали лише другими представниками України, які дісталися єврокубкового фіналу. 2009-го року дійти до вирішального матчу та здобути Кубок УЄФА вдалося донецькому "Шахтарю".
За СРСР двічі у фіналі Кубку володарів кубків грало київське "Динамо", яке у фіналі неодмінно перемагало з рахунком 3:0 – 1975 року – угорський "Ференцварош", а 1986-го – іспанський "Ателтіко".

Сезон мав стати прохідним

Відверто кажучи, від "Дніпра" цього сезону особливих здобутків ніхто не чекав. Команду перед його початком залишив головний тренер - іспанець Хуанде Рамос, який пропрацював у Дніпропетровську чотири роки. Йому на зміну з "Металіста" прийшов Мирон Маркевич, який одразу почав перебудовувати усталені ігрові схеми.
До всього, "Дніпру" через досить сумнівне рішення УЄФА довелося проводити усі домашні матчі не у рідному місті, а в Києві. Столична публіка на груповому раунді Ліги Європи виявляла відверту байдужість до матчів дніпропетровського клубу - на деякі ігри приходило лише по три тис. глядачів. І лише під час домашнього півфіналу проти італійського "Наполі" команда отримала належну підтримку - на трибунах "Олімпійського" зібралося 60 тис. вболівальників.

Складний турнірний шлях

"Дніпро" дуже невдало почав виступи у нинішньому розіграші Ліги Європи. Дніпропетровці навіть зганьбилися у домашній зустрічі з азербайджанським "Карабахом", поступившись йому з рахунком 0:1. Перед заключним туром команда Мирона Маркевича мала всього чотири очка та посідала останнє місце у турнірній таблиці.
Але врешті "Дніпру" пощастило. Він переміг на своєму полі французький "Сент-Етьєн", а у іншому матчі групи "Карабах" не зміг отримати необхідну йому перемогу над італійським "Інтером", бо суддя не зарахував "чистий" гол, забитий азербайджанцями наприкінці матчу.

Стрибнули вище голови

Напередодні фіналу навіть головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич чесно зізнався, що не розраховував, що його команда так далеко зайде у Лізі Європи. Але додав - апетит приходить під час їжі.
Так от "Дніпро" з апетитом проковтнув одного за одним декілька іменитих клубів, у протистояннях з якими вважався аутсайдером - грецький "Олімпіакос", нідерландський "Аякс", бельгійський "Брюгге" і нарешті - італійський "Наполі", що вважався головним фаворитом турніру. Наразі це звання перейшло до іспанської "Севільї", та дніпропетровцям не звикати.



Уболівальники дніпропетровського "Дніпра" на фінал Ліги Європи, який відбувся у Варшаві, озброїлися спеціальними светрами


Примусили скаженіти росіян

У Росії болюче відреагували на успіхи українських клубів у Лізі Європи. Тамтешніх "фахівців" відверто дратувала наявність одразу двох наших команд у чвертьфіналі турніру. Та, оскільки, до цієї стадії також дійшов "Зеніт" – з цим ще були готові якось миритися. Але коли "газпромівське" дітище вилетіло, програвши "Наполі", а "Дніпро" потім здолав італійців, у росіян почалася істерика.
Відомий тамтешній коментатор Георгій Черданцев договорився до того, що бовкнув, начебто наявність клубу рівня дніпропетровців у фіналі дискредитує саму Лігу Європи, тому її потрібно закрити. А його колега Василь Уткін, який не один рік підгодовувався солідними гонорарами на українському телебаченні, заявив, що у фіналі вболіватиме за "Севілью", бо "Дніпро", бачте, йому далекий.

Кращий з українських клубів

"Дніпро" сміливо можна називати найкращою українською командою цього сезону. Своїм блискучим виступом у єврокубках команда Мирона Маркевича затьмарила й "Шахтар", й "Динамо", яке повернуло собі чемпіонство після шестирічної перерви.
Врешті дніпропетровці краще виступили у єврокубках. Донеччани хоча й потрапили до плей-офф Ліги чемпіонів, провалилися у грі з німецькою "Баварією": після домашньої нічиєї 0:0 поступилися на виїзді з рахунком 0:7. "Динамо" непогано виглядало до чвертьфіналу Ліги Європи, а ось там не змогло впоратися з італійською "Фіорентиною" – 1:1, 0:2.
Тож врешті-решт саме "Дніпро" об'єднав навколо себе усю країну, яка у середу затримала подих в очікуванні історичного фіналу.
Виграє український клуб сьогодні чи програє, проте вже заслужив, щоб по приїзді з Варшави його зустрічали як героя.

Дмитро Марценишин
http://espreso.tv/article/2015/05/27/chomu_potribno_radity_porazci_quotdnipraquot_u_finali_ligy_yevropy


65%, 11 голосів

35%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
13

Коментарі

128.05.15, 17:36

Вони наші, рідні. Вони за нас, ми за них. Слава Україні!

    228.05.15, 20:56

      анонім

      330.05.15, 00:11

      Слава Героям!