Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Давно пора!

В Україні розпочалася війна проти олігархів, а не між олігархами – Фесенко
Лина Демчук 25 березня 2015, 13:04
 397
В Україні розпочалася війна проти олігархів, а не між олігархами – Фесенко

Політолог Володимир Фесенко висловив думку, що сьогодні сучасні процеси можна більш точно оцінити як початок війни проти олігархів, ніж як війну між олігархами.

Новину своїм читачам передає «Преса України» з посиланням на «Gazeta.ua».

Зокрема, на думку політолога, однією з головних причин незадовільного рівня боротьби з корупцією та недостатності інституційних реформ є значний вплив олігархів на економіку та політику України.

«Кілька важливих ініціатив у парламенті було провалено олігархічним лобі, і водночас неодноразово апетити олігархів були захищені в питаннях рентних платежів і кадрових призначень», – зазначив Фесенко.

Також він підкреслив, що сьогодні в епіцентрі конфлікту інтересів держави й олігархів постала постать Ігоря Коломойського. Оскільки він претендував на роль головного олігарха країни і не хотів повертати, за словами політолога, державі те, що йому належить.

«Цей конфлікт ще не дозволений, але одним із його переможців уже став Олег Ляшко. Він був одним з головних ініціаторів змін закону про акціонерні товариства, який врешті і став детонатором цього конфлікту», – заявив експерт.

Фесенко зауважив, що законопроект Ляшка про акціонерні товариства повертав державі контроль над її ж підприємствами, руйнуючи таким чином економічні схеми усіх олігархів. 

«Не здивуюся, якщо Олег Ляшко знову спробує очолити антиолігархічну кампанію, вимагаючи розкуркулення не тільки І. Коломойського, і отримати на це відповідні політичні дивіденди», – додав політолог.

Крім того, як стверджує Володимир Фесенко, у боротьбі за деолігархізацію політичної та економічної системи, яка тільки-но починається, збігаються інтереси Президента України і лідера Радикальної партії Олега Ляшка. А найголовніше те, що вони, на думку експерта, збігаються і з настроями більшості українців.

Нагадаємо, раніше народний депутат Мустафа Найєм заявив, що звільнення Коломойського – це логічний кінець протистояння влади з олігархом. Зокрема, це повинно стати початком «хрестового походу» проти впливу усіх олігархів, які хочуть нажитися за рахунок державних коштів.

4

Коментарі

126.03.15, 07:02

Дай Бог щоб це було так, як каже пан Фесенко.

    227.03.15, 10:33

    Не з того олігарха почали.