хочу сюди!
 

Дария

34 роки, риби, познайомиться з хлопцем у віці 25-45 років

Великий Вахтанг має рацію...і не тільки

Вахтанг Кікабідзе: Я не співатиму для країни, танки якої - загроза моїй Батьківщині
  • Вахтанг Кікабідзе: Я не стану співати для країни, танки якої - загроза моїй Батьківщині

    Вахтанг Кікабідзе. Фото: trend.az

Вахтанг Кікабідзе - людина, якій присвячено безліч статей. Його називають легендою кіно та естради. Для мене легенда - щось далеке і закостеніле, що давно вже в минулому, як, наприклад, Кобзон. А Кікабідзе - це зараз, це Гуру, слова якого сприймаються не на слух, а серцем, якому віриш, і розумієш, що на світі є мудрість і правда, і вони обов'язково переможуть. Зараз, коли в Україні війна, він приїхав підтримати нас, розповісти, як це було в Грузії, і як він усе кинув у Росії і поїхав, тому що не може співати для країни, танки якої "прасували" його маленьку Грузію. Кікабідзе готовий жити в Україні, ходити з нами на Майдан і давати концерти в АТО. Він вірить у перемогу справедливості й обіцяє дожити до того часу, коли путінська Росія впаде. Про це він розповів українським журналістам напередодні свого концерту в Києві.

- Вахтангу Костянтиновичу, у цей ювілейний рік Ви їздите з концертами світом, плануєте відвідати Росію?

- Я вважаю, якщо тебе б'ють, то ти після цього не повинен мати нічого спільного з тим, хто це зробив. Це неетично, ти сам себе ображаєш. Якщо російський танк заходить до моєї маленької країни, і після цього я їжджу і там влаштовую концерти - це дуже неправильно і негарно перед моєю країною.

У 2008 році я відмовився від концертів у Росії й після цього сім років у жодному російському місті не був. Це моє рішення. І робити вигляд, що політика окремо, а мистецтво окремо, неправильно. Усе взаємопов'язано - нафта, пісня, хліб і війна - все пов'язано між собою. Я знаю, що безкарності не буває в житті. Ми просто повинні до того часу дожити, щоб побачити і бути спокійними за наших онуків, дітей.

Ніхто не дає право Путіну ущемляти права слабкого. Йому це так не минеться. Якщо ми всі візьмемося за руки - все буде добре, тому що не може бути, щоб увесь час Путін вигравав. Усім зараз потрібна витримка в цей важкий час. А потім все владнається.

Грузинский артист Вахтанг Кикабидзе

- Як Ви ставитеся до того, що в уряді України багато грузинів?

- У вас хороша команда зібралася, це я можу з усією відповідальністю сказати. Наприклад, Ека Згуладзе (перший заступник міністра внутрішніх справ України) - така розумниця.

Я моїй дружині жартома сказав: давай попросимо політичного притулку в Україні. Я маленьку квартиру куплю, на старості років будемо жити там і мітингувати, ми все одно звикли до цієї справи. А вона каже: я подумаю. Тож усе може бути.

- Про що Ви мрієте?

- Про мир, напевно, тому що більше нічого й не треба людині. Коли я молодим був, не розумів, чому перший тост піднімають у Грузії "За мир". Тепер розумію, що це головне, а все інше не має значення.

Ще мрію дожити до того дня, коли настане спокійне життя. Мій батько був журналістом, у нього були проблеми із зором, і через це його не брали до армії, він сам наполіг і пішов. Він прийшов додому і мамі сказав: мені соромно ходити вулицею. Пішов і загинув у Керчі в 1942 році. Він пішов воювати за Батьківщину, за ту, яка, як зараз з'ясувалося, може тебе розтоптати.

Вахтанг Кикабидзе

- Вахтангу Костянтиновичу, які зараз у Вас відносини з кіно?

- Зараз я закінчив сценарій короткометражного фільму "Діагноз - грузини" з п'яти новел. Я дуже люблю маленьке, короткометражне кіно. Запрошень зніматися у мене багато, але все серіали, а це мене не влаштовує.

Торік було дуже гарне запрошення з України - чудовий сценарій надіслали. За сюжетом події відбувалися в Закарпатті, де два брати між собою не ладнали. Дуже цікавий пласт долі двох мужиків, таких жорстких, цікавих. Але, на жаль, мене лікарі не пустили.

- Що б Ви хотіли побажати своїм шанувальникам, зокрема, хлопцям, які захищають нашу Батьківщину?

- Я хочу, щоб вони були здорові й усі повернулися до родин. У будь-який час готовий їм дати концерт.

- Зараз багато провокаційної інформації про Україну, як свого часу про Грузію Як із цим боротися?

- Коли в мене дуже поганий настрій, я вмикаю «Росію 24» і дивлюся, і там такі речі говорять, що "волосся дибки" стає. Розсудливі люди знають, що анексія йде проти України. А що дурні кажуть, вам це нецікаво і мені теж. Свого часу Лавров (міністр закордонних справ Росії) вийшов у 2008 році й сказав, що Грузія оголосила війну Росії. Ну як розсудлива людина може в це повірити, ось така маленька Грузія і величезна Росія. Сподіватимемося, що мир настане дуже скоро, і український, і грузинський народи будуть щасливі.

***

Вахтанг Кікабідзе виступить з концертами в Києві 19 березня, Харкові - 22, Одесі - 24 березня.

Яна Лемешенко, Київ.

11

Коментарі

118.03.15, 18:53

Велика кількість українських зірченят не гнушаються лизати дупу ху@лу 1 . Чи варто нам таких покидьків вважати діячами українськоїкультури?

    218.03.15, 22:30Відповідь на 1 від Характерник+

    Велика кількість українських зірченят не гнушаються лизати дупу ху@лу 1 . Чи варто нам таких покидьків вважати діячами українськоїкультури?точно не української культури

      319.03.15, 11:19

      http://video.i.ua/user/295100/59413/425073/ = Вахтанг Кикабидзе. "Виноградная косточка".
      Акщо вставиш у свій ТХТ стрічку

      [video http://video.i.ua/user/295100/59413/425073/?V=67c71.480bc.dc.27ff6ff.ke7157fa4 ]

      то відео зявиться і у тебе! = ДАРУЮ!

        419.03.15, 21:06

          520.03.15, 20:32Відповідь на 2 від YriiL

          Точно, не культури