Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

недоторканість окремих ху@ловців, стане історією

Оприлюднені основні пункти коаліційної угоди
Аня Бондар 21 листопада 2014, 10:19
 647
Оприлюднені основні пункти коаліційної угоди

Коаліційна угода, яка була підписана п'ятьма політичними силами, передбачає інтеграцію в ЄС, вступ України в НАТО та  скасування депутатської недоторканності. Про це повідомляє «Преса України».

Серед основних пунктів угоди передбачається інтеграція в Європейський союз і виконання всіх пунктів Угоди про асоціацію на цьому шляху. Також всі п'ять партій - членів коаліції зафіксували, що скасують позаблоковий статус України, і вступ до НАТО відтепер буде метою України.

Крім того, депутати приймуть нову виборчу систему - мажоритарку відмінять і впровадять пропорційну систему з відкритими списками. Також члени коаліції домовилися провести децентралізацію в Україні. Сторони узгодили, що Україна мусить повернути контроль над Кримом і подасть позови проти Росії. Також Україна створить постійні місця дислокації армії на сході України, а на потреби оборони буде виділятися не менше 3% ВВП.

Нововведенням також стане створення Антикорупційного бюро, Нацагентство з протидії корупції, Національна поліція в рамках реформи МВС. Сторони також домовилися провести декомунізацію і заборонити радянську і нацистську символіку і пропаганду. Крім того, у великих містах вибори мера будуть проводитися у два тури, а в місцевих радах стане менше депутатів.

Нагадаємо, презентація угоди відбудеться в п'ятницю, 21 листопада, о 12.30 в кулуарах Верховної Ради.

Коаліційну угоду між «Блоком Петра Порошенко», «Народним фронтом», «Самопомощью», Радикальною партією і «Батьківщиною» було укладено цієї ночі.

Як повідомлялось раніше, перше засідання новообраного парламенту відбудеться 27 листопада.

Читайте також:

10

Коментарі

122.11.14, 17:53

Коли почне працювати економіка - оце буде підсумок угоди