Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

Росія: неоголошена війна цивілізації.

"Ні для кого не секрет, що історія Росії - це історія воєн,

які вела північна імперія заради “приростання“

своїх ”земель” від Балтики до Тихого океану.

Зауважимо, що “приростивши” черговий шмат землі,

Росія не ощасливлювала - навпаки, приносила його 

мешканцям злидні, пияцтво, безкультур’я, невігластво. 

Віталій АБЛІЦОВ

“СЛОВО ПРОСВІТИ” 2014 р.


1950-1953 роки, Корея. З початком війни з СРСР були спрямовані військові і цивільні інструктори. З ескалацією конфлікту у важких боях взяли участь декілька сотень радянських пілотів бойових літаків і фахівців ППО.


1962 рік, Карибський басейн. Потужне угрупування радянських військ влаштувалося під боком у США, на Кубі. Окрім танків, артилерії і літаків, росіяни у рамках операції під кодовою назвою "Анадир" прихопили з собою ракети з ядерними боєголовками.

1966-1972 роки, В'єтнам. У країну з Союзу прибутку сотні пілотів винищувачів, операторів РЛС і комплексів ПЗРК.  Радянські військові бази залишалися у В'єтнамі до кінця дев'яностих років.

1956 рік.  Угорська революція -  озброєне повстання проти прорадянського режиму народної республіки в Угорщині, пригнічене радянськими військами. Всього в операції "Вихор" брали участь 15 танкових, механізованих, стрілецьких і авіадивізій, 7-а і 31-а повітрянодесантні дивізії, залізнична бригада загальною чисельністю більше 60 тисяч чоловік. На їх озброєнні було понад 3000 танків, в основному сучасні Т- 54. Саме тоді соціалісти у всьому світі дійшли висновку, що у СРСР проблеми не лише із-за Сталіна.


   

Серпень 1968 року. Вторгнення радянських військ в Чехословаччину - остання крапля для багатьох колишніх прибічників СРСР.


1977 рік, Індія. Під час чергового конфлікту між Індією і Пакистаном радянські ракетні катери взяли участь в наступі на пакистанський порт Карачі.

1977-1992 роки, Північний Йомен. СРСР підтримали один з протидіючих кланів і забезпечивши йому перемогу. В результаті радянські бойові кораблі отримали можливість базуватися в портах Північного Йомену аж до об'єднання його з Південним.

1975-1989 роки, Мозамбік. В ході військових дій  з військами ЮАР радянські військові брали участь в плануванні бойових операцій.

1979-1990 роки, Нікарагуа. За допомогою посланців СРСР були створені інфраструктура і збройні сили цієї країни.  Офіцери не лише навчали нікарагуанських військових, але і планували операції проти "контрас".

1979-1989 роки, Ефіопія. Вагомий внесок у будівництво цивільних об'єктів і підготовку ефіопської армії внесли радянські фахівці. Крім того, наші радники брали участь у бойових діях, які вела Ефіопія проти Сомалі і Еритреї. На острові Сокотра була створена велика база радянських ВМС.



1979-1989 роки, Афганістан. Початок десятирічної війни : радянські спецпідрозділи узяли штурмом палац Аміну,  під час штурму Амін був убитий.  У грудні 1979 - введення радянських військ в Афганістан, з березня 1980 розпочалося ведення активних бойових дій, у тому числі широкомасштабних. Впродовж дев'яти років війни були убиті або покалічені більше 2,7 мільйонів афганців. Втрати СРСР - 15 031 людина.


1983 -1984 роки. Сірія. При введенні радянських частин ППО , військовослужбовцям було наказано забути про військові звання і військову форму. Увесь контингент прибув до країни таємно під виглядом туристів.

 


1980-2001 роки, Ірак. Саддам Хусейн звернувся по допомогу до радянської (російської) сторони і отримав велику кількість бойової техніки.

1980-1991 роки, Ангола. Для підтримки цієї колишньої португальської колонії СРСР направив немало військових і цивільних радників. Крім того, бойові кораблі узяли під контроль порти Анголи, а повітряні перевезення в країні в основному здійснювалися радянськими літаками.


1999-2006 років, Косово. Російські десантники вчинили стрімкий кидок в Косово і захопили стратегічний аеродром в Приштині.


2008 рік. Грузія. Росія втрутилась у конфлікт на стороні південноосетинських сепаратистів та ввела війська, в тому числі танкові бригади, на територію Грузії, піддала бомбардуванню грузинські міста, порти та військові об'єкти.



2014 рік. Україна. Інтервенція розпочата Російською Федерацією в Україні з метою встановлення контролю над територією Кримського півострову. Парламентська асамблея ОБСЄ визнала «неспровоковані та засновані на абсолютно безпідставних припущеннях і приводах» дії Росії «військовою агресією на догоду власним інтересам». Наступним етапом стала війна на сході України, офіційно відома як АТО, коли українські військові активно залучились до протистояння з російськими маріонетковими терористичними групами ЛНР та ДНР та російськими військами.

7

Коментарі

111.10.14, 07:39

Хіба, "дружній російський народець" не зменшив територію УРСР на чорноземи, "даруючи" Крим? Чи то не війна була, звичайна крадіжка

    211.10.14, 19:03

    зато история омерики и англов ни разу не войны )

      311.10.14, 19:05Відповідь на 1 від Білотур

      а ничего что сейчас нэзалэжные укры истощают свои чернозёмы в усмерть, сажая по пять лет подряд на одном поле подсолнечник? за такое хозяйствование при союзе председателя уже давно посадили бы

        411.10.14, 22:11Відповідь на 3 від Q2

        Читай Шолохова. "Двадцяти пяти тисячників" було насправді сотні тисяч. І це вони вогнем і мечем вчили українців господарювати. Не треба у чужому оці пилинку шукати, краще гори лісу власного збережи на лісоповалі.

          511.10.14, 22:18Відповідь на 4 від Білотур

          та не надо дохлые стрелки кидать ) ты за сегодняшний день ответь ))
          кстати, как там карпаты? ещё не всё клятым ляхам продали? ))

            611.10.14, 23:18Відповідь на 5 від Q2

            Урал засрали. Річки там вздовж і впоперек перепахали в пошуках золота. Ліси згноїли. Що спиляли, не вивезли. Що сплавляли, потопили. Ні лодкою по річці не проїхати, ні бережком, біля неї. За власними шмарклями слідкуй. І питай власних х..їв.

              712.10.14, 22:25Відповідь на 6 від Білотур

              значит карпатам таки хана, раз москалями прикрываешься )