хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Як подолати кризу на сході?


10 напрямків Національної доктрини від Робочої групи з українських та іноземних експертів


Ігор Кабаненко

Робочою групою (модератор — британський експерт Глен Грант) на базі комплексного підходу розроблено Доктрину подолання поточної кризи на сході України. Положення Доктрини значною мірою спираються на світовий досвід у боротьбі з тероризмом та сепаратизмом. Основні положення Доктрини, яка включає десять взаємопов’язаних напрямів, наведено нижче.

1. ПОЛІТИЧНЕ УПРАВЛІННЯ

Довгострокова стратегічна та політична спрямованість дій та їх координація на період кризи повинні визначатися Радою національної безпеки і оборони України (далі — РНБО).

Розвиток кризи вимагає такі дії спрямовувати та координувати у цілодобовому форматі. Але, РНБО не є органом, який працює цілодобово. Саме тому доцільно створити Національний кризовий центр (далі — Центр), котрий працюватиме 24 години 7 днів на тиждень орган державної координації на стратегічному рівні та несилових («м’яких») дій і методів управління, а також забезпечення швидкого задоволення потреб Сектору безпеки.

В районах інтенсивних конфліктів і сепаратистських рухів необхідні адекватні і спроможні цивільні чиновники. Структури Сектору безпеки держави ніколи не повинні працювати в регіоні окремо від цих посадових осіб. У разі, якщо є сумніви у лояльності чиновників, то центральна влада на їхнє місце повинна негайно призначити інших посадових осіб. Якщо простежується відсутність («вакуум») урядового контролю районів із критично високою загрозою, то є необхідність тимчасово призначити військового чи працівника правоохоронних органів (міліціонера) в якості губернатора, доки ситуація не стабілізується та на цю посаду не буде призначено відповідну цивільну особу.

На національному та місцевому рівнях має бути усвідомлено, що «п’ята колона» може уповільнювати прийняття рішень шляхом опосередкованого впливу (через усні вказівки підлеглим) або навіть проводити диверсійні дії. Доцільно запровадити легітимні механізми припинення такої діяльності.



71%, 5 голосів

29%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
12

Коментарі

118.07.14, 14:21

Для усього цього зовсім інший уряд тре щоб був.

    218.07.14, 19:55

    Додати - кардинальна зміна економіки з затратної радянської на новітні зразки.
    Для того має бути глобальний план розвитку УКраїни до 2050 року.
    Я про це писала до ВР й Президента ще у 2007 році,
    але віз і нині там

      318.07.14, 23:16

      Боюсь що ця доктрина нам не підходить,причина одна Х"ЙЛО псих і може піти даже на застосування хімічної чи бактерологічної зброї,про це вже починають говорити.Не даремно в Криму передислокували http://army.lv/ru/rhm-4-01/456/31189

        419.07.14, 19:23Відповідь на 1 від Вуйкобойко

        Для усього цього зовсім інший уряд тре щоб був.
        Інша держава та інший народ - так? Маємо що маємо і з тим треба діяти, а не нити.
        Хто має зраз Майдан розчистити від сміття? Уряд чи ми?!

          519.07.14, 19:24Відповідь на 2 від М_Ірина

          Правильно! Надішліть чи краще викладіть у блозі свої дописи - буду вдячний, бо також працюю над такою темою.

            619.07.14, 19:27Відповідь на 3 від Korsar-K

            Повністю згоден: Пукін_хайло - дійсно псих і параноїк, але ми повинні бути людьми, а не його аналогами. Тому і цінні ці виклади розумних людей.

              719.07.14, 21:27Відповідь на 4 від Богдан Бо

              Для усього цього зовсім інший уряд тре щоб був.Інша держава та інший народ - так? Маємо що маємо і з тим треба діяти, а не нити.
              Хто має зраз Майдан розчистити від сміття? Уряд чи ми?!
              А хто має уряд розчистити від сміття, ми чи папакарло? Чи нехай такий недолугий і буде, а ми все будемо напрямки національної доктрини одне одному по інтернетах вигадувать, які ніхто так і не буде реалізовувати? Завжди тре починати спочатку.

                819.07.14, 21:40Відповідь на 7 від Вуйкобойко

                Щось ви завжди початок не з того кінця шукаєте: Уряд - це кінцевий результат наведення порядку в державі, а не навпаки. Коли вже до цього дійдуть розумом наші революціонери!
                І не потрібно в троля бавитись і не відповідати по темі: хто на вашу думку має розчистити Майдан в Києві від наявного там сміття включно з паразитами в палатках? Уряд? Кличко? Чи люди?

                  919.07.14, 21:53Відповідь на 8 від Богдан Бо

                  Щось ви завжди початок не з того кінця шукаєте: Уряд - це кінцевий результат наведення порядку в державі, а не навпаки. Коли вже до цього дійдуть розумом наші революціонери!
                  І не потрібно в троля бавитись і не відповідати по темі: хто на вашу думку має розчистити Майдан в Києві від наявного там сміття включно з паразитами в палатках? Уряд? Кличко? Чи люди?
                  Звісно що люди. А що, в Ваших "напрямках" тільки про Майдан написано? До того ж я вважаю, що уряд (читай люстрація) обов'язкови'й чинник наведення порядку в країні, бо є одним з інструментів і далеко не останнім. І не треба мені, блять, хамить! Майте гідність і повагу до опонента, бо ризикуєте...

                    1020.07.14, 13:35Відповідь на 6 від Богдан Бо

                    Повністю згоден: Пукін_хайло - дійсно псих і параноїк, але ми повинні бути людьми, а не його аналогами. Тому і цінні ці виклади розумних людей.Виклади розумних людей звісно мають сенс,але біда в тому що Х"ЙЛО не прогнозований от в чому справа.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна