хочу сюди!
 

Ксения

41 рік, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Україна подає приклад

Події в Україні лякають Кремль і надихнули вірменів та грузинів


Акцію протесту перед резиденцією президента в Єревані, 26 листопада 2013 року
Акцію протесту перед резиденцією президента в Єревані, 26 листопада 2013 рокуРОЗМІР ШРИФТУ
Євромайдани в Україні викликали низку реакції в пострадянських країнах. Аналітики повідомляють із Москви про страхи Кремля перед десятками тисяч протестуючих у Києві й інших містах України проти «європаузи» влади Януковича. У Вірменії опозиція пікетує президентський палац у Єревані з вимогою до свого президента взяти участь у саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі або ж піти у відставку. А в парламенті Грузії триває гостра дискусія довкола подій в Україні.
 
Не дивлячись на нібито свою перемогу в Україні, Кремль і Путін, як вважає московський політолог Андрій Піонтковський, все одно програють при будь-якому розвитку подій.
 
«По-перше, рух українців у Європу – це загальнонаціональна ідея їхнього суспільства. По-друге, Путін і Кремль абсолютно програли, у будь-якому випадку, при будь-якому результаті розвитку подій у найближчі тижні чи навіть роки. Їх ненавидітимуть всі в Україні, починаючи з того ж Віктора Януковича і до пересічних громадян. Але в Москві цього не розуміють у своїх новоімперських амбіціях, вони торжествують буцімто свою чергову перемогу… В тактичному плані в Москві бояться, що, використовуючи мову того середовища, Янукович може їх просто «кинути», обдурити у будь-який момент. Але, я думаю, що ще більше, ніж цього «кидалу» Януковича, вони бояться, що Янукович буде змушений це зробити під тиском масового протесту в Україні», – зазначає Андрій Піонтковський.
 
Грузинська опозиція звинувачує правлячу «Грузинську мрію» у страху перед Росією
 
У парламенті Грузії у вівторок обговорювали проект резолюції опозиційної партії «Національний рух» на підтримку євроінтеграційних намірів українських майданів із одночасним засудженням тиску Росії на Київ.
 
Депутат від грузинської опозиції Георгій Канделакі сказав із цього приводу: «Самим цим документом більшість погоджується на прекрасний шанс – справою підтвердити свою підтримку національним інтересам Грузії… Адже в тексті проекту «Грузинської мрії» ані словом не згадана Росія, що не відповідає ситуації, тим більше, коли якраз акцент на це дає зрозуміти, що головною причиною такого рішення Києва є шантаж з боку Росії».
 
Тоді, як представник більшості в парламенті Грузії Віктор Долідзе – голова комітету з євроінтеграції – каже, що не треба поспішати до саміту у Вільнюсі, бо ще нічого не зрозуміло.
 
«Ми повинні зафіксувати, що Грузія ніколи не втратить шансу підтримати Україну у її прагненні до європейських та євроатлантичних структур. Але давайте не будемо поспішати, бо до саміту у Вільнюсі є ще два дні, тому робити необдумані кроки та через це діставати по носі, було б невиправдано», – зауважив Віктор Долідзе.
 
Голосування щодо цього проекту резолюції в Тбілісі відбудеться у середу.
 
У Вірменії опозиція вимагає від президента їхати на Вільнюський саміт або ж іти у відставку
 
У вівторок лідер вірменського об’єднання «Національне самовизначення» Паруйр Айрікян разом зі своїми прибічниками розпочав акцію протесту перед резиденцією президента в Єревані. У ній головне: вимога до Сержа Сарґсяна – або ж їхати на саміт «Східного партнерства» до Вільнюса та підписати там угоду про асоціацію, або ж подати у відставку.
 

«Це помилка – йти до Митного союзу, бо ми бачимо, що база військових сил Росії у Вірменії – це купа паразитів, котрі живуть тут за рахунок вірменського платника податків і показують їхні амбіції, приносять нашим людям лише негатив своєю місією, яку вони повинні тут виконувати», – сказав Радіо Свобода Паруйр Айрікян перед президентським палацом у Єревані.
 
Айрікян також зауважив, що прийшов момент нагадати президенту Сарґсяну, поки він не підписав жодного документа з Митним союзом, що він зобов’язаний вести Вірменію по європейському шляху.
 
У Молдові більшість громадян підтримує підписання Кишиневом угоди з ЄС на саміті у Вільнюсі, бо бачать у цьому шлях до подолання корупції, отримання безвізового режиму в Європу. Хоча в Кишиневі лунають і голоси, котрі закликають не поспішати вступати кудись, а повчитися на прикладі України, якa нині зважує, що їй вигідніше робити з євроінтеграцією
.
8

Коментарі

126.11.13, 20:47

Нема вже Вірменії...

    226.11.13, 20:49Відповідь на 1 від MIRIKo

    Можливо і вони заспівають "Ще не вмерла Вірменія"?

      326.11.13, 20:52Відповідь на 2 від Характерник+

      Там буде тяжко, дуже тяжко...все, що хоч чогось варте там підгребли під себе кацапи...

        426.11.13, 21:06Відповідь на 3 від MIRIKo

        Закацапили економіку як у нас?

          526.11.13, 21:13Відповідь на 4 від Характерник+

          Набагато гірше.

            626.11.13, 21:37Відповідь на 5 від MIRIKo

            Тодісь ой