хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

Головатий: Тимошенко має право балотуватися в президенти

Колишній міністр юстиції України (1995-1997, 2005-2007) Сергій Головатий в ефірі UKRLIFE.TV заявив, що не розділяє думку міністра юстиції Олени Лукаш щодо неможливості балотуватись на посаду голови держави Юлії Тимошенко.

За Конституцією України Юлія Тимошенко має право балотуватися в президенти у 2015 році. Конституція не містить обмежень, вимог, застережень чи перепон, які б могли заборонити балотуватися на виборах особі, яка має судимість", - сказав він.

За його словами, сучасна Конституція України написана згідно європейських стандартів, які не визнають подібних обмежень.

"Європейські стандарти орієнтовані на демократію. А демократична держава дозволяє людям вирішувати кого обирати у президенти та кого обирати у депутати. Якщо хоче суспільство мати президента крадія чи злочинця - будь ласка, це їх право. За європейськими стандартами, Європейською конвенцією з прав людини та Конституцією Тимошенко має право балотуватися у президенти", - додав екс-міністр.

"У свій час до основного державного документа внесли законопроект, який обмежує чи не обмежує подальшу політичну кар'єру депутатам, а ось про президентські обмеження ніхто не подумав", - наголосив Головатий.

Нагадаємо, що 14 вересня міністр юстиції України Олена Лукаш прокоментувала намір "Батьківщини" висунути кандидатуру Юлії Тимошенко на президентських виборах 2015-го року, підкресливши, що громадянам із непогашеною судимістю заборонено балотуватись на посаду Голови держави.




11

Коментарі

116.09.13, 22:55

Помилка: головним законодавчим актом, є закон ПРО ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА, й там чітко прописано "людина, яка має непогашену судимість - не може бути кандидатом"...
Подати документи може, але підсумок буде такий самий, як й з поданням ЮВТ №1 у списку ОО до ВР

    216.09.13, 23:22Відповідь на 1 від Lюмен

    Помилка: головним законодавчим актом, є закон ПРО ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА, й там чітко прописано "людина, яка має непогашену судимість - не може бути кандидатом"...
    Подати документи може, але підсумок буде такий самий, як й з поданням ЮВТ №1 у списку ОО до ВР
    Це потрібно знати всім, бо ек можна бути всім Лукаш.

    Постулат: "Якщо Закон і Конституція мають різночитання, чи протирічать один одному, то діє положення Конституції" - не є для невігласа від юриспруденції Лукаш справедливим ! Чому? Та тому, що вся ця гоп-компанія, на чолі з двічі несудимим рецидивістом просто всцикаються від однієї думки, що Тимошенко буде балотуватися в президенти ! Це ж повний пиzдець для РигоАналів і їхноього полудурка-шапкокрада.