хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Чим Яворівський кращий од Табачніка?

Чим Яворівський кращий од Табачніка?

Сергій Пантюк Український письменник
22 грудня 2012, 20:14

З великими від здивування очима прочитав інформацію про те, що на посаду голови Комітету з питань культури і духовності ВР України "Батьківщина" знову пропонує людину, яка ніколи не мала нічого спільного ані з духовністю, ані з культурою. Ім'я цього претендента – Володимир Яворівський.
Ну не можу я зрозуміти отаких кроків, хто і що б мені не казав. І навіть кинута одним поважним паном фраза "Так, це сучий син. Але ж наш сучий син!" теж виглядає мало переконливою. Я завжди звик називати негідника негідником, а злодія злодієм. Цього мене навчили ще в дитинстві книжки, які читав. А ще ті книжки навчили мене самого не жити так, щоб люди пальцями тицяли. І щоб очей у сірка позичати не доводилося.
Єдиний контр-аргумент, який мені можуть запропонувати опоненти – так В. Яворівський же виграв мажоритарку! Але це теж не так, бо виграв не Яворівський, а "єдиний опозиційний кандидат". Навіть якби Міккі Маус балотувався у Києві під цим брендом, теж би виграв. Але головне не це.
Відпрацювавши понад рік на посаді секретаря національної Спілки письменників України, я отримав змогу донесхочу "понасолоджуватися" наслідками "культурної" та "духовної" діяльності пана Яворівського. Сказати, що це жах, буде нічого не сказати. Куди не ткнись – всюди купа відвертого криміналу.
Письменницька поліклініка на вул. Рейтарській (біля Золотих воріт) продана за ціною трикімнатної квартири. І не просто так продана, а за підробними документами. За Статутом НСПУ, навіть найменше відчудження майна відбувається за рішенням Ради – найвищого органу між з'їздами. Такого рішення не було, про це у письмовій формі заявили всі тодішні члени Ради. Власне, крім одного – такого собі Анатолія Гая, який досі працює підбрехачем у Яворівського. Але то окрема тема. До речі, продавши поліклініку, яворівська команда навіть податку з оборудки не сплатила – зараз є всі шанси паралізувати діяльність НСПУ роки на два. Бо ті борги (з пенею – це понад 3 млн. грн) тепер висять, і їх хтось таки має сплатити. Бажано, щоб цим "хтосем" став наш пан Яворівський, причому особисто!
Знищено і продано неодмінну письменницьку реліквію – кав'ярню "Еней", стіни якої були розписані відомим художником Анатолієм Базилевичем. У персонажах "Енеїди" на унікальних фресках легко впізнавалися українські класики, панувала дуже тепла атмосфера. Зараз у тому приміщенні гіпер-крутий ресторан "Сад", власники якого – представники російського капіталу – тепер (завдяки "високодуховному" Яворівському!) претендують (увага!) на 50% відсотків власності Будинку письменників на Банковій, 2!
Таких штучок пан Яворівський, перебуваючи на посаді голови НСПУ і водночас – згаданого вище Комітету з питань культури і духовності, натворив чимало. І у пресі про це неодноразово повідомлялося, і кримінальні справи відкриті. Тому письменники й погнали В.Яворівського поганою мітлою з керівної посади, не бажаючи більше все це терпіти. Думаєте, він покаявся? Ага! Більше того, продовжує свою чорну справу – через згаданого вище А.Гая розповсюджувалися чутки, ніби це наша команда хоче продати партії регіонів Будинок письменників на Банковій. Більшого цинізму годі й шукати.
І останнє. Хочу запитати у шановного товариства, може хтось знає: а що такого важливого для країни зробив пан Яворівський, протираючи штани на чолі Комітету з питань культури і духовності у попередній каденції? Агов, друзі письменники, художники, співаки, видавці! Може то лише я нічого не помітив? Підкажіть...
Звідси й виникла думка, яку виніс у заголовок – а чим Яворівський кращий за Табачніка? Табачнік робить Україні шкоду своїми діями, а Яворівський – і діями, і бездіяльністю. Не хотілося б критикувати "оновлену" "Батьківщину", але чому вона досі не очистилася від такого вразливого суб'єкта, та ще й продовжує його пхати на ключову для українства посаду, жодною логікою пояснити не можу. Хіба що – кулуарними домовленостями із владою. Але то вже хай буде на їхній совісті...
http://blogs.pravda.com.ua/authors/pantyuk/50d5f89a28a5b/add_ok/#comments

Богдан Гордасевич, комент: Я знаю давно нешанованого Яворівського ще по його діяльності на чолі Демократичної партії України, яку він успішно декласував свого часу, як і НСПУ, звідки ось подав заяву про вихід. Саме за подібну "кадрову політику" я не поважав "Батьківщину" і Тимошенко, де зрадників не перелічити і Яворівський - на черзі. Гнида конкретна і ще своє покаже, хоча і до цього стільки було показано, що я дивуюсь його плавучості рівня Поплавського. Досить нагадати, як він дві каденції у 90-х очолював у ВРУ Комітет по Чорнобилю, а крадіжки тоді були глобальні, ну а Яворівський як дурник наче: нічого не бачив і не чув про це. Ось хто перший запустив фразу "Ці руки нічого не брали" - все чужими типу Гая роблено.

Якраз новина: Табачника Дімона знову призначено міністром освіти України - дружно привітаймо нового-старого керівника освітнього сміттєзвалища!
Це не моя особиста негація, а світова!
Реальний світовий рівень української освіти (пост-радянської совкової і дуже розхваленої виключно самими ж "совками" як дуже прогресивну): Цілеспрямована робота з позиціювання вузів у світовому освітньому просторі дозволила ряду провідних українських університетів значно поліпшити позиції у світовому рейтингу Webometrics: НТУУ «КПІ» — 957-ме місце, НУ «Львівська політехніка» — 1248-ме місце, НПУ ім. М.Драгоманова — 1747-ме місце, КНУ ім. Т.Шевченка — 1934-те місце.
http://dt.ua/EDUCATION/akademichniy_reyting_universitetiv_top-200_ukrayina-103116.html

Вкотре наголошую: не в персоналіях справа! Панове, чи варто всі сили кидати проти Табачника, щоб замість нього став Колесников чи Мірошниченко, або ще якась падлюка інша від Табачника тільки за прізвищем? Потрібна докорінна системна зміна економічних важелів в усьому державному апараті України! І зокрема - в освіті!
22

Коментарі

анонім

124.12.12, 21:04

Знаю зі слів учасників подій. Десь в 68-му році, на засідані Одеської спілки творчої молоді, Вовчік Явоівський, виступаючі, сказав -- "Серед нас є молоді поетеси, які і досі розмахують, пошматованими на вітрах історії, жовто-блакитними, Петлюрівськими прапорами". Власне з того виступу і почався розгром спілки. А за пару тижнів Вовчік вже сидів в секретаріаті Спілки письмеників, в секторі творчої молоді.
На моє переконання, і виступ, і призанчення на посаду могло бути лише з санкції КГБ. Але він не один такий в ОО, то ж і вибору у них особливого нема.

    224.12.12, 21:09Відповідь на 1 від анонім

    Запам'ятайте раз і назавжди та іншим передайте: вибір між честю і безчестям є завжди! І робить його кожна людина особисто! І повернення нема! Не даремно честь совісті і честь цноти дівчини є синонімами.

      324.12.12, 21:13Відповідь на 1 від анонім

      І ще: мені чхати на Яворівського чи Мовчана, що вони лакузи КПРС або суки з КДБ - мене не це злостить, а те, що це огидне сміття з "совка" забиває і нищить паростки правдивого українського життя майбутнього!

        анонім

        424.12.12, 21:17Відповідь на 3 від Богдан Бо

        І ще: мені чхати на Яворівського чи Мовчана, що вони лакузи КПРС або суки з КДБ - мене не це злостить, а те, що це огидне сміття з "совка" забиває і нищить паростки правдивого українського життя майбутнього!А оце найбільше зло від цих діячів. І ту повністю згоден -- вони нічім не кращі за Табачника.

          анонім

          524.12.12, 21:22Відповідь на 2 від Богдан Бо

          Запам'ятайте раз і назавжди та іншим передайте: вибір між честю і безчестям є завжди! І робить його кожна людина особисто! І повернення нема! Не даремно честь совісті і честь цноти дівчини є синонімами.Це для Вас є вибір. А для Яценюків-Турчинових, Кожемякіних і т.д. нема. Бо вони не мають ні честі, ні сумління. У них мірилом усього є власна вигода.

            624.12.12, 21:24Відповідь на 4 від анонім

            В тому і проблема, що нам в першу чергу треба очищати свої ряди від "засланих козачків" типу Яворівського до того, як вони вчинять зраду і вже буде пізно, як з тими Топаловими. Де "спливла" непотопаюча Королевська? А де була до того? І так можна багато перечисляти.

              724.12.12, 21:27Відповідь на 5 від анонім

              Запам'ятайте раз і назавжди та іншим передайте: вибір між честю і безчестям є завжди! І робить його кожна людина особисто! І повернення нема! Не даремно честь совісті і честь цноти дівчини є синонімами.Це для Вас є вибір. А для Яценюків-Турчинових, Кожемякіних і т.д. нема. Бо вони не мають ні честі, ні сумління. У них мірилом усього є власна вигода.То їх проблеми, а наші у тому, щоб подібних людей не обирали і не підтримували, а навпаки творили обструкцію включно по найболючішому - їх бізнесу! Он Порошенко відчув, як російською мовою солодощі почав випускати, що таке народний гнів.

                824.12.12, 21:43

                ... а разве можно сравнивать?

                  924.12.12, 21:57

                  Нашу "класичну українську інтелігенцю ХХ ст.", що була біля будь-якого владного керма, можна узагальнити так:
                  - дурненька
                  - наївна
                  - братоненависна
                  - жадібна до влади
                  - егоїстина
                  - нездатна до дії
                  - переможена, бо вищезазначене ;-(

                    1024.12.12, 22:00

                    А я "30 хвилин з Яворівським" завжди слухала із задоволенням. Мисле він правильно, не в приклад Собачнику. А за його діяльністю не слідкувала.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна