Вид:
короткий
повний

Просвіта

***

  • 13.10.14, 10:18
Скрутили под Мариуполем диверсионно- разведывательную группу оттуда. В пайке шоколадка "Рошен" производства Липецкого завода. Ребята говорят, испытали смешанные чувства. Ну, это если мягко.

***

  • 10.10.14, 11:38

***

  • 08.10.14, 14:44

Поспілкувався із знайомим банкіром з першої десятки за чашкою чаю із цукерками. Давно не бачилися, і він посміявся стосовно моїх очікувань, що колись влада повинна стати розумнішою і контрольованою суспільством. Вимушений визнати, що його доводи впевнили мене - Гонтарєва, у випадку із 200 доларів, не така дурепа, як її малювали у фінті із цими 200 доларами.

Коротко, тезами..

Курс такий низький, бо хочуть одномоментно завалити усі дрібні банки, в першу чергу ті, в яких "чужі" власники, а тим більше, близькі до регіоналів. Валять звісно не власників, бо їм, зовсім безкоштовно, тобто даром, дають змогу вивести капітали, навіть не вимагаючи від них "поділитися". В першу чергу, виводять через розміщення за кордоном депозитів банків під майже нульові відсотки , а також видачу кредитів без необхідного забезпечення, або під "сміття". Бо валити будуть пересічних вкладників, а не власників чи керівників банків.

За частину у 200 000 не менше половини заплатить бюджет, бо в самих банках-кандидатах вже немає грошей, і на половину того, що повинен виплатити Фонд гарантування вкладів. Для цього вводилися куратори, наявністю яких допомагали прикриттю виведення коштів, щоб не заважали позови вкладників, і не зменшувалася сума того, що можна вивести. Так вже по стандартному маршруту вивела до Австрії гроші купа банків. Причому по схемі усі бачать, які банки вивели туди, то ті вже банкрути чи будуть банкрутами. Але суди на це не будуть звертати увагу, як і ГПУ, бо усіх призначає Президент. Хоча ходять чутки, про начебто конфлікт між урядом і Президентом, то це все для дурників, тому МВС не буде влізати в ці справи.

Щодо банків існує конвенція, як у Ільфа і Петрова. Всі збитки фонду повісять знов на державу. То ж 23 млрд, які на це планувала Гонтарєва з друкарського верстату витягнути, буде потрібно комусь "крутити". Нового виконавчого директора ФГВФО, замість попереднього, який вимагав звертатися до ГПУ із позовами проти банкірів-банкрутів, Гонтарєва вже призначила. З 3-х разів здогадайтеся, від кого він там? 

Крім визначення банку, який буде "крутити" гроші для виплат, в нього буде ще одна "важка" робота, вирішувати кому і під який дисконт продавати боргові зобов'язання перед банками.

Звісно, що не буде реальних позовів НБУ і фонду та кримінальних проваджень від ГПУ і МВС до керівників і власників банків по ст. 58 "Відповідальність банку за своїми зобов'язаннями" Закону України "Про банки і банківську діяльність":
"Власники істотної участі зобов'язані вживати своєчасних заходів для запобігання настання неплатоспроможності банку.
Власники істотної участі, керівники банку (крім керівників відокремлених підрозділів банку) за фіктивне банкрутство, доведення до банкрутства або приховування стійкої фінансової неспроможності банку несуть відповідальність. 
На власників істотної участі та керівників банку за рішенням суду може бути покладена відповідальність за зобов’язаннями банку в разі віднесення банку з їх вини до категорії неплатоспроможних.",

Досвід часів Кучми і посадки друзів Ющенка , а не його, до в'язниці за АКБ "Україна" , потім "Градобанку" і "Денді", показав, що держава може стримати апетити вкрасти з банку гроші. Якщо захочуть Президент, Прем'єр і міністр внутрішніх справ. Сьогодні таких, як тоді, вже в Україні немає.

Але потім прийшов Стельмах (його пасинок зараз "випадково" у п'ятірці Тимошенко, яка забороняла своїм депутатам ВР тоді його чіпляти) і поставив це на потік. Тому ніхто і не згадає, кого з голів банків і власників посадили у 2008-2009, і які до них були санкції по ст.58. Тепер нові часи, і тим більше, "П..жити потрібно по-новому" .

То ж ГПУ і МВС не робить активних дій, що підкреслює, що у влади є спільні інтереси, і конкуренції тут між ними не буде. Тим більше, коли на кону розпил майже 23 млрд. Дозвіл Гонтаревої банкам, не повертати до 100 млрд, які розпиляв Кубів, її партнер по каоліциї із лідером БЛОКУ ПОПА "П..жити потрібно по-новому", лише підкреслює, що схема визнана ефективною. І забирати з ринку до 100 млрд пустих фантиків - це зниження курсу долару, а це збитки для чиновників і чималі.

Ну і звісно, просто утилітарне, - банківський планктон потрібно годувати, якщо не великими зарплатами, то хоч приробітком. Виділення доларів банкам по низькій ціні приводить до чого? А до того, що "харчовий ланцюжок" збирає ксерокси паспортів знайомих, і усі ці долари переїжджають з кас банків куди потрібно Куди самі розумієте. 

Поширення і обговорення вітається. Якщо ми не почнемо, то влада сам не буде.

***

  • 01.10.14, 10:53

ВОни вкрали ваш європейський вибір???

  • 30.09.14, 10:12
ЄС відклав створення зони вільної торгівлі з Україною
Як повідомляє Інтерфакс, зміни в документі передбачають, що застосування положень, які стосуються зони вільної торгівлі з Україною, відкладається до 31 грудня 2015 року.

Екон

  • 30.09.14, 09:59

Вопрос в ЛОБ... - Ответ по существу... (прочтите все)

Вопрос: "Арсению Петровичу - уважаемый премьер-министр Украины! 
Почему Вы не даете задание на установку газовых счетчиков на входе газа, на границе Украины с Россией? А лишь используете счетчики на западе Украины, фиксирующие выход газа в Европу? Установкой счетчиков на входе вы сможете предотвращать затраты Украины на штрафы из-за недобора газа Европой, которые ложатся на бюджет нашей страны. Если Вы это знаете, то почему не делаете?"

Ответ по существу...

" Если установить газовые счетчики еще и на "входе", то тогда мы получим четкий и конкретный учет кубометров газа. Сколько газа поставлено, столько должно быть поставлено в Европу. А, так есть возможность олигархам СПИЗДИТЬ пару миллиардов кубов газа и бюджет Украины (т.е. это Мы с Вами - народ) погасит эту задолженность, да еще и штраф заплатит, на котором тоже можно поиметь пару миллионов у.е.. Но самое главное в том, что никто, я повторяю Н И К Т О, не знает сколько добывается газа в Украине. И этот газ, себестоимость которого всего 60 у.е. продается в Европу по цене 380 у.е. за 1000 кубов. Вы только представьте сколько баблосов ПИЗДИТСЯ в день, да, что там в день, в час, в минуту... А, вы говорите "установите счетчики", да я даже заикаться об этом боюсь... Сразу ликвидируют... Наша задача сейчас убедить народ Украины (т.е. ЛОХОВ), что повышение стоимости газа в ЧЕТЫРЕ раза это необходимо и это СПРАВЕДЛИВАЯ цена..."

Ось така ХУЙНЯ малята... (Извините за мат... НАКИПЕЛО...)