Про співтовариство

Все про Україну. Без політики. Статті від авторів та копіпаст, живопис та історія, вірші та музика та ін. Можна викладати вірші українською мовою на будь-яку тематику. Без політики та бруду по відношенню до будь-якої країни, нації чи віри.
Вид:
короткий
повний

Рідна Україна

Думай Українською.

  • 10.03.13, 09:23
Маєш думку, маєш мову, -Не можеш сказати,Бо лише ж російською Учили міркувати.Щоб якомусь висловуМіг ти ради дати,То тобі доводиться Усе перекладати.Та думки не лагідно На папір лягають,А огидним суржиком Скачуть та стрибають.Маєш добрі наміриТа не маєш клепи,Щоб й собі відправитиКультурні потреби.То ж коли міркуєш,Хоч і на одинці --Думай українською!Ми ж бо Українці!

А нумо знову віршувать...

  • 09.03.13, 22:51
А нумо знову віршувать. Звичайне, нишком. Нумо знову, Поки новинка на основі, Старинку божу лицювать. А сиріч... як би вам сказать, Щоб не збрехавши... Нумо знову Людей і долю проклинать. Людей за те, щоб нас знали Та нас шанували. Долю за те, щоб не спала Та нас доглядала. А то бач, що наробила: Кинула малого На розпутті, та й байдуже, А воно, убоге, Молодеє, сивоусе,— Звичайне, дитина,— І подибало тихенько Попід чужим тином Аж за Урал. Опинилось В пустині, в неволі... Як ...

Читати далі...

Шлях до Тараса

Ой червона ружа на чолі століть. Ой крута та круча, де Тарас стоїть Ой крута та круча, де стоїть Тарас і крізь роки кличе, кличе, кличе нас!!![Приєднана картинка][Приєднана картинка]В дні перемог і в дні поразок, Щасливі дні і в дні сумні Іду з дитинства до Тараса, Несу думки свої земні.Крізь вітер злий карбую кроки І чую серцем кожну мить, “Реве та стогне Дніпр широкий”, | Щоб розбудити всіх, хто спить. Я не один іду до нього – Ідуть до нього тисячі, Неначе грішники до Бога Свої...

Читати далі...

До 105 річниці від народження батька.

  • 03.03.13, 14:33
«Я люблю тебе, тато» - Гукну я в далечінь. Спливло років багато (50) Від дитячих провин. Хоч із вуст я - «ні пари», Память не промине, Як од маминой кари Захищав ти мене. Ти виховував сина З розумом, і в любові. Збереглися до нині Настанови суворі. Не сказав тобі, бач, Слів ласкавих багато, Почуй зараз мій плач: «Я люблю тебе, Тато».

Розум - Є!

  • 01.03.13, 12:52
Така людина РОЗУМІЄ, Яка РОЗв’язувать УМІЄ: Задачку, вузол чи мотузку. Модель складну – зкладе до друзки. Вірша напам’ять вивчить може. Мопеда скласти допоможе. Надасть тобі пораду слушну, Тему для бесіди не скушну. Скрізь вічне і розумне сіють. Їм Всесвіту закони діють. Багато вчить, багато знає – Така людина РОЗУМ МАЄ.

Навчіть навчатися.

  • 28.02.13, 11:05
Любі і шановані, Вчителі, Научіть нас жити На цій Землі. Научіть, що знаєте, Не мовчіть! Научіть навчатися, ...

Читати далі...

Мій дід.

  • 27.02.13, 09:39
Діду, мій мудрий діду!Моє родове коріння.Веде мене вік по СвітуСвяте твоє благословіння.Ти вчив по землі ходитиІ на землі працювати,Життя й жінку любитиІ поважати матір.Ти все ще виховував сина,Та ще більше дбав про онука.Прислужить в житті і ниніМені твоя давня наука.Тепер вже я сам став дідомІ маю своїх онуків - І я за тобою слідомТерплю педагогіки муки.В онуках своїх я бачуМайбутніх нащадків очі,Щоб всі вони радились з нами,Й сумління звіряли, хочу.

Бабині внуки.

  • 26.02.13, 17:41
Ви народили наших батьків,Нашили в дорогу їм рушників.Вам віддавали першій на рукиВаших онучок і ваших онуків.Бабині внуки, бабині внуки -Бабина радість і бабині муки.Бабині внуки, бабині внуки -Радісні зустрічі, довгі розлуки.Котрі онуки при бабі зростають,Котрі на літо лише приїжджають.Хочеться бабі усіх обігріти,Вимити, вислухати і накормити.Ласки онуки від баби дісталиСтільки, що ріднії діти не мали.Радісно дітям своїх ревнувати,Пестить онуків велика мати.Онуки дорослішають, виростають...

Читати далі...

Бабі ніколи присісти.

  • 16.02.13, 11:24
Бабі ніколи присісти, -Всі у баби просять їсти:Кози – мечуть, курі – квохчуть,Свині визкнуть – їсти хочуть.Треба лад хазяйству дати:Живність всю нагодувати,Обділити, напоїти,Курям воду замінити.Треба встигнуть до роботиВсі полагодить турботи.Встигне баба, якщо, може,Їй онучок допоможе.Вставши зранку, на початокПогодує він курчаток.І здорові і маліТравки ждуть завжди кролі.Внук свою бабусю любить, А вона його голубить,Страву смачно приготує, Та й з онуком покуштує.Звик онук допомагати,...

Читати далі...

Муза невинна.

  • 13.02.13, 17:49
Муза невинна БосОніж пришльопала. З музой дружина На кухні «заштопала». - «Сховався? Ой нене! Таємно, в тиші Чом не про мене Ти пишеш вірші? Я свою молодість Вам віддавала – Ласки од тебе Й дітей я чекала». Виросли діти – Не стало розваги. Треба зуміти Додати уваги. Служіння сім’ї – Нескінченний процес, Що робить Дружин Із колишніх «принцес». У мрії в полоні Моя «половина». В моєму безсонні Муза невинна. 13.02.13.