Про співтовариство

Це співтовариство створено з метою просування політичних статей.
Учасниками можуть стати блогери, які мають різні політичні уподобання, та публікують замітки на політичну тематику.Цензура з боку модераторів відсутня.Модератори повинні бути з різними політичними уподобаннями.Модерація проводиться тільки на основі колегіального рішення, та після обговорення учасниками.
Вид:
короткий
повний

Лента блогеров.

Национальный банк снова "всадил" и юрлицам, и физлицам.

  • 19.11.12, 11:27
Национальный банк ввел обязательную продажу юридическими лицами-резидентами части валютной выручки, получаемой от продажи товаров по внешнеэкономическим договорам.

Об этом говорится в постановлении НБУ 475 от 16 ноября, зарегистрированном в Министерстве юстиции 16 ноября.

«Установить требование по обязательной продаже на межбанковском валютном рынке поступлений в иностранной валюте в виде валютной выручки резидентов от продажи товаров по внешнеэкономическим договорам», - отмечается в документе.

При этом, согласно постановлению, размер поступлений, подлежащих обязательной продаже, устанавливается отдельным распорядительным документом НБУ.

Требование по обязательной продаже распространяется на поступления в инвалютах 1-й группы классификатора валют НБУ и в российских рублях.

Обязательная продажа части поступлений в инвалюте осуществляется банками на межбанковском валютном рынке без поручения клиентов и не позднее, чем на следующий рабочий день после зачисления таких поступлений на распределительных счет.

Постановление 475 вступает в силу на следующий рабочий день после официального опубликования (документ опубликован в газете «Урядовий кур'єр» 212 от 17 ноября) и действует в течение 6 месяцев с момента вступления в силу.

Как сообщалось, 15 ноября Президент Виктор Янукович подписал принятый Верховной Радой 6 ноября закон, предоставляющий право Национальному банку вводить на срок до 6 месяцев требование по обязательной продаже части валютной выручки, поступающей в Украину в пользу резидентов (законопроект 11033)

И еще. НБУ ввел обязательную продажу поступающей физлицам в виде переводов из-за рубежа инвалюты на сумму свыше 150 тыс. гривен/месяц в эквиваленте

http://un.ua/rus/fulltext/all/20121119.html

На Солнце произошла гигантская вспышка.

  • 19.11.12, 00:40
Ученые ожидают одну из самых мощных геомагнитных бурь за всю историю.
Эксперты Космического агентства НАСА зафиксировали гигантский взрыв на Солнце, который произошел 16 ноября 2012 года. По словам ученым, выброс был столь масштабным, что не поместился даже в кадр снимка обсерватории. Сейчас огромное количество солнечного вещества на бешеной скорости движется к Земле.

Как сказано на сайте агентства, вспышка сопровождалось разрывом солнечного волокна и двойным выбросом корональной массы. Он достигнет поверхности земли уже этой ночью. Специалисты прогнозируют одну из самых мощных геомагнитных бурь за всю историю наблюдений.


Потому всем метеочувствительным людям стоит заранее побеспокоится о своем здоровье. Контролируйте свои эмоции, не допускайте переутомления и откажитесь от алкоголя. Также возможны нарушение ТВ-сигналов и мобильной связи.


Кстати, эксперты сообщают, что из-за этой вспышки один из спутников связи уже вышел из строя. Нынче японский Кодама недоступен из-за сбоя в работе. А японские эксперты распостранили сообщение о том, что вскоре может возникнуть разрушительное воздействие на электрооборудование.

Героя фильма “Шахта №8 избили битой. Нужна помощь

  • 18.11.12, 14:03

Юрий Сиканов находится в больнице и может остаться инвалидом, если ему не помочь. Многие помнят его по известному документальному фильму “Шахта № 8” — это тот самый паренек, вынужденный работать в копанке, чтобы прокормить себя и сестру.



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ltGpPHY9cYU


Юра около месяца находится в челюстно-лицевом отделении по адресу: Макеевка, ул. Больничная, 1.
Вот что пишут люди, которые пытаются ему помочь:
Врачи говорят, что они не могут его больше держать у себя, так как первичную медицинскую помощь уже оказали, а держать просто так его дальше нет смысла — нужно обследование и операция, прошло уже слишком много времени. Буквально в понедельник необходимо сделать конусно-лучевую компьютерную томографию суставов (два сустава и нижняя челюсть). В клинике пошли навстречу и обещали сделать три снимка по цене двух, в сумме это 1000 грн. Дальнейшее лечение зависит от того, что покажет обследование, но если предварительный диагноз подтвердится, необходимо будет 3000 грн на
титановые вставки (по 1000 каждая), не менее 3000 на антибиотики и обезболивающее, Дополнительно — деньги на прочие расходы, связанные с постоперационной реабилитацией (я не сильна в медицинских терминах, врач прокомментирует подробнее, если необходимо). Врач говорит, что 10
000 гривен на все расходы должно хватить, если не будет никаких осложнений.


5211537417258378 — банковская карта (Приватбанк) самого Юрия. На неё уже пересылали
деньги, счет верный и карта действительно у Юры.
050-608-89-06 — зав. отделением, Сергей Викторович Румянцев.
06232-58-78-79 — номер отделения

UPD: При каких обстоятельствах Юра получил травму пока точно не знаю.

Вышел в степь донецкую...ремикс

  • 18.11.12, 00:40
У проекті беруть участь онуки радянських офіцерів, онуки членів УПА, а сам Орест позашлюбний онук радянського офіцера та якоїсь там зв'язкової


Орест Лютий. З ЧОГО ПОЧИНАЛАСЬ МОСКОВІЯ?

  • 18.11.12, 00:25
Увага! Є трохи московської нецензурщини"


В Интернете появилось видеообращение Ярослава Мазурка ???

  • 16.11.12, 11:17
Ярослав Мазурок - инсценировка спецслужб FS_Conclave 5


Юстиция, а не..(Итальянский суд отказался арестовывать Гаевого)

  • 16.11.12, 10:16
Сегодня апелляционный суд Рима (Corto apello di Roma) принял решение по делу Геннадия Гаевого – моего многолетнего друга и вице-президента АО "Инвестор".

13 ноября Гаевой явился в полицию города Фрозиноне (Италия, Лацио). Он заявил, что узнал о предоставленной в Интерпол заявке МВД Украины о его поиске и аресте.

Гаевой заявил итальянской полиции:

- о своем местожительстве и работе;

- о сфабрикованном характере уголовного дела против сотрудников АО Инвестор и против него в частности;

- о политической целесообразности для нынешней власти – как ключевом движущем мотиве в этом деле;

- о том, то не согласен с обвинениями и запрашиваемой экстрадицией и готов доказать свою правоту в независимом, объективном суде.

В соответствии с процедурой, Геннадий был задержан на 48 часов до решения по делу Апелляционным судом Рима.

Рассмотрев все обстоятельства дела, позицию полиции, учитывая ранее принятое решение по делу о моей экстрадиции (отказ) – Апелляционный суд Рима принял решение:

НЕ ЗАДЕРЖИВАТЬ, НЕ АРЕСТОВЫВАТЬ ГАЕВОГО Г. И. и предоставить ему полную свободу – до рассмотрения дела по существу!

Геннадий свободен, ничем не ограничен.

Полиция, получив решение суда – оформляет соответствующие документы. Еду встречу Гену в 15.30.

Приятно, когда есть юстиция – а не... Ну в общем Вы поняли.

Мітт Ромні вже визнав свій програш.

  • 07.11.12, 11:01


Підбиття підсумків ще триває. У США шість часових поясів, тому у Флориді досі триває голосування. Але результати Обами перетнули межу 270 голосів виборщиків, яка вважається найменшою необхідною для перемоги. Станом на 8:31 за Обаму віддали свої голоси 303 виборщиків. За Мітта Ромні – 206.

Політика США щодо України після виборів американського президента не зміниться.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні журналістам посол США в Україні Джон Теффт. "Я думаю, що американська політика щодо України не зміниться», - сказав він. Дж.Теффт також зазначив, що і Демократична, і Республіканська партії США мають спільний підхід щодо просування демократичних цінностей і здійснення політики у Східній Європі. «Якби, наприклад, губернатора Міта Ромні обрали Президентом, можу вас запевнити, що політика щодо України залишалася б такою, якою вона і була", - сказав Д.Теффт. question
Зміна ж держсекретаря може таки вплинути на стиль політики США щодо України.  
Таке припущення в інтерв’ю Радіо Свобода зробив політичний експерт Володимир Фесенко.
 «Це може вплинути на стиль, рівень емоцій, наприклад по відношенню щодо Юлії Тимошенко, – зазначає Фесенко. – Жінки-політики на проблему Тимошенко реагують емоційніше, ніж політики-чоловіки. Тому заміна держсекретаря може вплинути на політику щодо України, але не кардинально».
Раніше держсекретар США Гіларі Клінтон заявила, що не планує залишатися на своїй посаді після виборів, навіть якщо президентом стане Барак Обама. За її словами, вона піде у відставку відразу після інавгурації.

Про Лазаренка домовлялися Кучма і Ґор

  • 03.11.12, 22:04
Павлу Лазаренкові небезпечно повертатися в Україну, вважає американський адвокат колишнього українського прем’єра Деніел Горовіц. Нині закінчився термін, який Лазаренко відсидів у США за фінансові злочини. Деніел Горовіц відмовився сказати Радіо Свобода, коли саме Лазаренка випустять з американської в’язниці, крім дати 1 листопада, і не підтвердив перші повідомлення українських ЗМІ, які з’явилися вдень (рано-вранці за місцевим часом у Лос-Анджелесі), що це вже сталося. 
 
– Ми не будемо повідомляти навіть вам, коли і де його випустять. Ви знаєте, що відбувається з Тимошенко в Україні. Він не є в безпеці. Він ключова фігура, бо залежно від того, яку позицію він займе щодо Тимошенко – він або підтримає позицію уряду США у тому, що вона є політичним в’язнем (а щодо цього є, звичайно, сильні докази, адже суддя Дженкінс у США оцінював її дії і вирішив, що ні вона, ні Лазаренко не винні (американський суд не виносив вирок щодо Тимошенко – РС)­, або буде говорити негативні речі про неї і таким чином підтримає позицію (українського) уряду. Це ставить його посеред поля битви між двома сторонами, і він не хоче там бути.
 
– Чи Павло Лазаренко збирається повертатися в Україну?
– Це під сумнівом. Ми ведемо переговори на кількох рівнях. По-перше, ми хотіли, щоб він повернувся в Україну, але раніше були численні спроби замаху на його життя, до того, як він покинув Україну, і, власне, тому він її покинув. Ми вважаємо, що якщо він зараз повернеться, то або його можуть вбити, або, можливо, він зазнає тортур.  Якщо ви подивитися на те, що відбувається в Україні зараз, то вони досі завдають тортур політичним в’язням. Я не маю на увазі, що вони здирають з них шкіру заживо, але є форми ув’язнення, які є варварськими, які ми в США вважаємо тортурами. Я думаю, що проблема полягає у тому, що в нього настільки сильний політичний вплив – у тому сенсі, що залежно від того, що саме він скаже, він може впливати на події. Він стає другом або ворогом кожного, залежно від того, що скаже чи зробить, і дуже небезпечно їхати в країну, яка перебуває у стані безладу.
 
– Чи є в Лазаренка документи, які дадуть йому можливість жити в США? 
 
– Існує конвенція щодо протидії тортурам, яка дає право на легальне проживання, також йому можуть дати дипломатичний імунітет. Існує мільйон шляхів, щоб він тут залишився, якщо уряд США вирішить, що це вірно.
 
– Чому справа Лазаренка взагалі дійшла до американського суду? 
– Тому що віце-президент США Ґор і президент Кучма уклали угоду про повернення з України колишніх радянських ядерних матеріалів. Поки Кучма співпрацював у цій сфері, ми мали йому допомогти позбутися одного з політичних опонентів, його єдиного справжнього політичного опонента. (За оцінкою юристів, справа Лазаренка підпала під американську юрисдикцію через те, що його запідозрили у відмиванні грошей через американську банківську систему – РС).




У 2004 році Павла Лазаренка у США визнали винним у відмиванні грошей і здирництві. Тоді ж антикорупційна організація Тransparency International назвала його найбільш корумпованим урядовцем у світі. Низку звинувачень було знято після апеляції. Проте звинувачення у тому, що Лазаренко вимагав 30 мільйонів доларів із бізнесмена Петра Кириченка, залишилися. Американський адвокат Павла Лазаренка сказав Радіо Свобода, що міг захистити свого клієнта і від цього закиду, якби міг своєчасно дістати дані з України. 
 
«Я збирався в Україну, зустрітися зі свідками і дістати докази. Коли отримав достовірну інформацію про те, що готується замах на моє життя, поїздку скасували. Якби я міг поїхати і привезти докази, деякі з яких я зараз маю в руках, то його б виправдали», – сказав Деніел Горовіц.
 
Крім цього, він розповів Радіо Свобода, що його підзахисний за ґратами обдумував, як розв’язати економічні проблеми України.

«Він працював над економічним планом під час свого перебування під вартою у США. І якщо план втілити в Україні, то це модернізує економіку, нормалізує економічні відносини між Україною і Європою, США і покладе край залежності України від сировини, такої, як газ чи видобування вугілля», – зазначив Деніел Горовіц.
 
Матеріал підготували Мар’яна Драч, Richard Solash