хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Подорож до Одеси. Дія перша - приїзд та знайомство!

Ми таки купили собі фотоапарат. І першою його перевіркою було відрядження до Одеси. Тож про "Перлину у моря" у подіях, враженнях і фотографіях... Дуже важко вибрати кращі з майже 600 фотографій... Поїзд прибув на вокзал Одеса-головна приблизно о 6:20 ранку.

Південь України зустрів мене похмурою погодою та дощем! Але у ці дні тут планувався просто всеукраїнський шабаш метеорологів, а іноді ми уміємо домовлятися з погодою...podmig  Доїхавши на 18-му трамваї до потрібної зупинки (які, до речі, мають тут дещо дивні назви, як то 5-та чи 16-та станція Фонтанської дороги, чи 7-ма станція Люстдорфської дороги), я пішов шукати відкритий вхід до території університету. Так рано гостей тут ще не чекали... Поселився я у університетьському профілакторїї, який більше був схожий на охайний готельчик. Переодягнувшись з дороги та прийнявши душ, я пішов навчатися. Серед слухачів курсів було 8 жінок та один хлопчина з Донецького аєродрому. З ним ми найбільше і здружилися. Після пар він спитав як я відношуся до ранкової пробіжки, я відповів позитивно і ми домовилися на 7:15 ранку. Після чого я пішов привітатися з морем. Воно було тихе, але холодне. Пізніше, озброївшись мапою, я поїхав у центр міста. Трамваї у Одесі курсують хоч і не так часто як хочеться, але досить справно. Проїзд по 1 грн. До того ж трамвай - це вид міського транспорту, якому я найбільше довіряю, після метро. Можливо тому, що він більш сталий у своїх змінах і найбільш консервативний. Не знаю чому, але я дуже погано оріентуюсь у чітких квадратних кварталах, як то центр Одеси, чи Поділ у Києві. lookhelp Пройшовши вздовж вокзалу та Привозу, який вже зачинявся, я звернув на Олександрівський бульвар, так як на ньому розміщувався скверик і найбільша кількість пам"ятників. Спершу мені зустрівся пам"ятник жертвам Чорнобильської катастрофи. Він, як і більшість пам"ятників цієї трагічної події, був чорним та не дуже масштабним, стояв трохи осторонь дороги у зовсім невизначному місті напроти зупинки. Під дахом цієї зупинки я якраз сховався від дощу, що все посилювався... Далі мені попався скверик з пам"ятником-козаком та меморіал пам"яті загиблим стражам правопорядку... Скільки ж людей гине у наші мирні часи...tears Далі - пам"ятник Олександру Сергійовичу. Взагалі в Одесі люблять Пушкіна, я бачив принаймі три пам"ятники цьому поєту, можливо і це ще не всі. Ноги на той час я вже промочив, тож зайшов трохи обсохнути і відігрітися у торговий центр "Афіна". Цей комплекс надзвичайно мене вразив! hypnosis  Склалося таке враження, що я знаходжуся у футуристичному місті серед хмарочосів, враження підсилювало металеве дерево з пташками на гілках, що практично сягало 6-го поверху. Однією з основних програм прогулянки був Оперний театр та пам"ятник Дюку де Решельє. Театр надзвичайно гарний після реставрації, чудові скульптури... Квитки я не купив, бо було вже досить пізно. Дюк, як і завжди, стоїть напроти Потьомкінських сходів і має той же двозначний вигляд з 2-го люку. smile

Далі буде... тут!!!

6

Коментарі

126.04.10, 11:43

какой фотик?

    226.04.10, 16:47

    Загалом, цікаво.



      327.04.10, 14:18

      Зачем Дюка снимать с люка?

        429.04.10, 16:43Відповідь на 1 від S_LUCAS

        какой фотик?Кенон Пауер-шот.

          Гість: семьюсемь

          512.06.10, 02:15

          А вокзал Одесский уникальный! В смысле расположение путей относительно вокзала Как по мне, самое лучшее! Сразу видишь, куда приехал. Гостеприимно так.

          А про консервативность трамваев - это точно. на 18-м мы еще в конце 80-х ездили, когда там отдыхали. Там был еще 19-й - вот это вообще шик! Наверное, сугубо летний. Окна без стекол, один вагончик с кабинами с 2-х сторон ходил по одноколейке. Их было 2 на маршруте и посередине пути они разминались на развилке. Просто супер!

          А в Афине мне еще фаст-фуд очень нравится!

            Гість: marianne

            617.06.10, 14:46

            ) повиправляй помилки))).

              718.06.10, 20:35Відповідь на 6 від Гість: marianne

              ) повиправляй помилки))).Не знайшов...

                Гість: marianne

                818.06.10, 20:51Відповідь на 7 від Соняшний

                Люстдорфська дорога, Чорнобильської - це те, що кидається в очі)))

                  918.06.10, 21:26Відповідь на 8 від Гість: marianne

                  Люстдорфська дорога, Чорнобильської - це те, що кидається в очі)))То звичайні "опечатки"... Виправлю, дякую! Ти ще на сайті? Заходь в чат!

                    Гість: marianne

                    1018.06.10, 21:28Відповідь на 9 від Соняшний

                    очепятки