Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто хоче жити в іншій Україні! Україні, де вартують справжні людські цінності:чесність, порядність, любов. Де шанується культурна та історична спадщина, де люди з шаною ставляться до природи та рідного краю.

На жаль, політика в житті нашої країни є визначальною і риба гниє з голови. Протиріччя між особистими інтересами кубла олігархів і стратегічними інтересами українського народу стали несумісними. Вони є фундаментальними, ціннісними.
Україні потрібна правова держава з опорою на громадянське суспільство. Натомість олігархам потрібна поліцейська держава з опорою на сексотів-пристосуванців.
Україна має будуватися на двох базових цінностях: Україна є самостійною суверенною державою та Україна шанує європейські цінності і впроваджує європейські стандарти.
Натомість олігархи своїми діями позбавляють Україну самостійної політики, перетворюють на васала іншої держави, впроваджують в Україні авторитарно-репресивний політичний режим.
Україна повинна будувати свою економіку на конкурентних ринкових засадах. Олігархи знищують засади конкуренції в економіці України, монополізують стратегічно важливі сектори економіки країни.

Тим не менше, наше життя є різнобарвним, а людині притаманне відчуття прекрасного, то ж не хотілося б, аби дописувачі обмежувались суто політичною проблематикою :)
Дописувачем може стати той, хто поділяє наші цінності і пише на українську тематику.

Хочеться наголосити, що засади модерування цього співтовариства є абсолютно прозорі і демократичні, модератори можуть змінюватись за волевиявленням дописувачів.
Вид:
короткий
повний

Твоя Україна

Державні борги ведуть нас до дефолту

  • 10.01.11, 00:11

Прямий державний борг України в листопаді-грудні 2010 року зросте до 43,5 млрд. доларів, або 32,1% ВВП.
Такий прогноз висловив віце-прем'єр Сергій Тігіпко із трибуни Верховної ради в кінці минулого року.

Згідно з даними Мінфіну,
 
Прямий держ. та гарантований державою борг на 31.12.2010 - 54,289 млрд долл / 432.235 410 млрд .грн
Прямий держ. та гарантований державою борг на 31.12.2009 - 39,812 млрд долл / 316.884612 млрд .грн (різниця = 14,477 млрд долл що дорівнює 36,4% / 115.350 798 млрд .грн.),
що становить майже 40% від ВВП.

14,477 млрд долл/ 115.350 798 млрд .грн  або на 36,4% - саме на таку суму Азаров збільшив борг України за минулий рік.

З розрахунку на кожного громадянина України прямий і гарантований борг становить 9,4 тис. грн.


Валовий зовнішній борг України - як держави так і корпоративного сектору - на сьогодні перевищує 104 мільярди доларів (17-09-10)

Україні з Януковичем не по дорозі

Уже стали очевидними три головні протиріччя між особистими інтересами і політикою президента Януковича, з одного боку, і стратегічними інтересами України і українського народу, з іншого.

Ці протиріччя є фундаментальними, ціннісними. Вирішити їх шляхом порад, консультацій, переконувань, політичних домовленостей, чи навіть певного коригування курсу Януковича - неможливо.

Уже ясно, що Україні з Януковичем не по дорозі.

Щоб зупинити стрімке падіння країни у провалля, ключовими завданнями є: об'єднання опозиційних партій в одну потужну партію; організація активного громадського спротиву незаконним діям влади; відродження незалежної преси.

ПЕРШЕ ПРОТИРІЧЧЯ

Європейській Україні потрібна правова держава з опорою на громадянське суспільство.

Натомість Януковичу потрібна поліцейська держава з опорою на поліцайське суспільство.

Це - різні групи крові, не сумісні в одному суспільному організмі.

Поліцейська держава Януковича будується на репресивних правоохоронних органах - ГПУ, СБУ, МВС, податкова міліція, і так само підконтрольних президентові судах.

Правова ж держава має будуватися на стримуваннях і противагах, контролі за владою, на силі Закону, відповідно - незалежних судах; на правоохоронних органах, для яких головне - Закон, а не команда з Банкової. Сьогодні в МВС немає запиту на "ментів" - Януковичу потрібні "мусора", а в СБУ замість "чекістів" потрібна "гебня"...

Поліцайське суспільство буде обслуговувати і підтримувати поліцейську державу Януковича.

Громадянське суспільство, яке діє на засадах самоорганізації і громадянської позиції, тримає владу за горло під постійним контролем, не дає їй красти і порушувати закон, активно захищає свої права - таке суспільство Януковичу не потрібно. Бо воно не змириться з поліцейською державою.

Янукович зробив ставку не на сильні риси характеру українців - гідність, самодостатність, активність, внутрішню силу, тверді цінності і готовність їх захищати. Януковича більше влаштовує покірне поліцайське суспільство, і тому він зробив ставку на найгірше і найгірших серед нас - на поліцаїв.

Поліцаїв по духу в українському суспільстві набагато менше, ніж гідних громадян. Але вони є і готові покірно підкоритися будь-якій владі, виконати будь-який наказ, навіть завідомо злочинний.

Не Сталін з Кагановичем, а українські поліцаї у 1932-33 роках вигрібали у своїх односельців урожай до останньої зернини. У 1941-44 роках українські поліцаї лягли під іншу, гітлерівську владу.

Не Гітлер, а вони, поліцаї, розстрілювали і вішали українських громадян, які чинили опір фашистам.

500 тисяч - приблизно стільки поліцаїв знайшлося серед українців під час останніх місцевих виборів.

Не Янукович і не Азаров з Клюєвим, а вони, поліцаї, залякували шанованих громадами ректорів, директорів шкіл, головних лікарів, мерів і сільських голів, керівників підприємств, щоб ті не йшли на вибори під прапором опозиції, або змушували їх вступати до Партії Регіонів.

Це вони незаконно порушували карні справи, приймали незаконні рішення в судах. Вони знімали кандидатів з реєстрації, клонували партійні осередки, друкували і вкидали в урни не обліковані бюлетені, переписували протоколи комісій, викидали з дільниць спостерігачів і журналістів, виключали з комісій "неслухняних" представників опозиції, купували і продавали за 100 гривень голоси.

[u]Поліцаї проявили себе в усіх регіонах і на різних посадах[/u] - міністри, народні депутати, глави адміністрацій, прокурори, міліціонери, податківці, судді, митники, ректори, працівники облздравів і облоно, військові командири і начальники гарнізонів, мери і сільські голови, керівники і рядові члени ТВК, ДВК, політологи, соціологи, журналісти, дипломати...

Групи крові різні - у громадян і поліцаїв, у громадянського суспільства, яке потрібно Україні, і поліцайського - яке потрібно Януковичу.

ДРУГЕ ПРОТИРІЧЧЯ

Європейська Україна має будуватися на трьох базових цінностях:

1) Україна є самостійною (суверенною) державою;

2) Україна шанує європейські цінності і впроваджує європейські стандарти;

3) Україна будує свою економіку на конкурентних ринкових засадах.

Натомість Янукович своїми рішеннями і діями:

1) позбавляє Україну самостійної політики, перетворює у васала іншої держави;

2) впроваджує в Україні авторитарно-репресивний політичний режим, до того ж з присутністю в ньому кримінальних елементів - на відміну від тієї ж Росії, теж авторитарної, але на основі спецслужб;

3) знищує засади конкуренції в економіці України, прискорено монополізує стратегічно важливі сектори економіки, віддає їх під повний контроль наближених до влади олігархів.

Тим самим убивається можливість створення середнього класу, економічних підвалин демократії і взагалі демократії як такої.

Ми хочемо жити в суверенній Україні, своїй власній державі, яка спроможна приймати і проводити в життя самостійні рішення. [u]Янукович робить протилежне[/u] - він здає суверенітет України з перших днів: Чорноморський флот РФ, енергетика, космос, авіабудування, суднобудування, ядерне паливо, надмірні зовнішні борги, інформаційний простір, державна мова, освіта...

Ми хочемо жити не просто в суверенній Україні, а в країні з європейськими цінностями і стандартами.

Янукович впроваджує протилежні цінності і стандарти - це показали вибори, судова реформа і практика, безкарність правоохоронців, корумпованість чиновництва, бізнес у владі, свавілля митників і податківців, зневага до будь-якої опозиції і взагалі іншої думки, обмеження свободи слова, покірний Конституційний Суд, безконтрольний перерозподіл бюджету без згоди парламенту...

Ми хочемо жити у демократичній державі, а ключова умова стійкого розвитку економіки, демократії і гідних соціальних стандартів - це конкуренція.

Коли завдяки своїм знанням, вмінням і творчій ініціативі дрібний підприємець має шанс стати малим, малий - середнім, середній - крупним бізнесменом.

Коли монополіст не диктує ціни - ні на метал чи вугілля для підприємства, ні на воду чи тепло для нашої з Вами домівки.

Конкуренція і прозорість - в усіх галузях економіки і на всіх рівнях - включаючи місцеві теплокомуненерго і водоканали, в банківській сфері, засобах масової інформації, а відтак конкуренція і прозорість в політиці - без цього Україна позбавлена перспективи.

Януковичу до вподоби абсолютно протилежне - закритість, персональний контроль, монополізація, розподіл сфер впливу і потоків серед "своїх" олігархів: газ, нафта, вугілля, титан, енергетика, порти, цілі області...

ТРЕТЄ ПРОТИРІЧЧЯ

Україна відбудеться як європейська країна за умови, якщо до керівництва державою (на вищі політичні посади і до корпусу державних службовців) людей відбиратимуть за трьома ознаками - моральність, відповідальність і професійність.

Натомість кадрова політика Януковича базується на слухняності і лояльності, повному підкоренні, готовності виконати будь-який наказ, захисті чиновників, які при цьому порушують Закон.

Губернатора знімають з посади не за брутальне порушення закону, а за низький рейтинг Партії Регіонів на виборах.

Віце-прем'єра чи міністра-мільярдера, який просуває інтереси власного бізнесу за рахунок бюджету - тримають на посаді.

Чиновника з судимістю допускають до державних секретів.

Голові Нацбанку замість звільнення і притягнення до відповідальності - продовжують термін перебування на посаді.

"Космічного" мера оберігають від правоохоронців, позбавляючи громаду столиці права переобрати міського голову.

Прокуратура демонстративно "не помічає" журналістських розслідувань з підтвердженими документально фактами корупції і зловживань на мільярди доларів серед високих чиновників.

З такою кадровою політикою не до Європи Янукович веде Україну. Це згубна і небезпечна кадрова політика.

Як бачимо, вказані три протиріччя - антагоністичні, глибинні по своїй суті, а рішення і дії Януковича - суперечать інтересам країни.

ЕКСПЕРИМЕНТ ПО-ЖИВОМУ

Дев'ять місяців знадобилося Януковичу, щоб провести експеримент: відпрацювати арсенал можливих дій, а заодно - перевірити спроможність преси, опозиції і суспільства в цілому захищати інтереси країни, чинити опір незаконним діям влади.

Експеримент для Януковича видався вдалим. Арсенал відпрацьований і готовий для подальшого використання, практично без обмежень.

Преса - у своїй більшості вимушено перейшла під контроль влади, або послужливо в режим самоцензури.

Суспільство - роз'єднане, розчароване, зневірене, зі спотвореними цінностями, втратило орієнтири і в більшості своїй перейшло до пасивного самовиживання.

Опозиція - так само роз'єднана, частково контрольована владою, не змогла протидіяти натиску влади сама, тим більше не спромоглася підняти людей на захист їхніх прав і цінностей.

Янукович переконався, що з нинішньою пресою, нинішньою опозицією і нинішнім суспільством він може робити все, що захоче.

Можна було б заплющити очі і сприйняти надмірну концентрацію влади в руках Януковича і навіть його авторитаризм - задля відновлення керованості країною після кількох років хаосу і скандалів. Якби...

Якби авторитарна влада демонструвала бажання, розуміння і вміння впроваджувати вкрай необхідні для країни зміни і працювала ефективно в інтересах суспільства. Немає цього і подальші сподівання - примарні.

Якби підкорена Януковичем правоохоронна система і суди справді наводили порядок у країні, рішуче боролися з хабарництвом і корупцією чиновництва, впроваджували закон - для всіх. Немає цього і вже видно, що й не буде.

Не закон впроваджує Янукович, і не порядок він наводить, коли арештовують чиновників з минулого уряду. Янукович зачищає поле. Для себе і "своїх", бо як раніше казали, "дедушка умер, а дело живет - лучше бы было наоборот". Схеми працюють з новими "смотрящіми"...

СТРАТЕГІЧНА МЕТА І КОМАНДА ЯНУКОВИЧА

Стратегічна мета вже очевидна - Янукович forever! Сидіти у президентському кріслі до останнього свого дня, за будь-яку ціну.

На цю стратегію по команді з Банкової покірно і злагоджено, без сумнівів і докорів сумління, працює владна команда - по всій вертикалі від Києва до кожного регіону, міста і села.

У партійно-політичному вимірі команда Януковича складається із семи партій: Партія Регіонів (Янукович), Сильна Україна (Тігіпко), КПУ (Симоненко), Народна партія (Литвин), СПУ (Цушко), Єдиний Центр (Балога), Партія вільних демократів (Бродський).

Робота в напрямі розширення провладного партійного списку - в парламенті, уряді, регіонах - йде активно і досить успішно. Зокрема шляхом створення чи підтримки партій-сателітів і рішучих дій для послаблення опозиційного табору.

Чим більша безкарність владної команди - тим більші злочини. Чим більші злочини - тим страшніше втрачати владу. Чим страшніше втрачати владу - тим міцніше за неї триматимуться, не гребуючи методами. Звідси та стратегічна мета, як гарантія безкарності за злочини.

ТАКТИКА ДОСЯГНЕННЯ СТРАТЕГІЧНОЇ МЕТИ

Тактика Януковича на найближчу перспективу проста, як валянок: у наступному парламенті отримати конституційну більшість. Після того народ уже не потрібен - Януковича обиратимуть (переобиратимуть) президентом "свої" у парламенті. Стільки разів, скільки він захоче: Янукович forever!

Яким чином? Будь-яким. Якщо така мета, то "деталі" неважливі...

Перший варіант: за змішаною схемою виборів Партія Регіонів проводить 200 "своїх" у мажоритарних округах, зламавши через коліно конкурентів разом із законом, і 100 - за партійним списком.

Другий варіант: вибори за партійними списками скасовуються взагалі, депутати обираються за мажоритарними округами, але висувають їх партії. Результат: 300+ регіоналів у Раді.

Третій варіант: за поданням їхніх депутатів, їхній Конституційний Суд приймає ще одне "доленосне" рішення, яким зобов'язує їхню ж більшість імплементувати результати Кучминого референдуму зразка 2000 року.

Не забули? Двопалатний парламент, 300 депутатів, нижня палата обирається, але нічого не вирішує, верхня палата призначається за квотами і посадами в регіонах. А там уже всюди Партія Регіонів...

Варіантів може бути багато - четвертий, сьомий, десятий. Навколо Януковича достатньо ініціативних шулерів з досвідом політичного креативу.

ЯК РОЗВЕСТИ ДВІ ДОРОГИ - УКРАЇНИ І ЯНУКОВИЧА?

Постає просте і водночас дуже відповідальне питання: чи зможе Україна вийти із небезпечного піке, щоб довести, що вона не failed state, а народ і країна, спроможні змінити свою державу заради європейської перспективи?

Це та ситуація, коли немає Сходу чи Заходу України окремо. Йдеться про наше з Вами життя - сьогодні і завтра, незалежно від регіону проживання.

Хто не вірить в європейську Україну та/або не готовий боротися за неї активно, має два варіанти дій.

Перший - стати поліцаєм і нищити тих, хто боротиметься. Другий - підтримувати хоча б пасивно (словом, коштом, голосом на виборах) тих, хто боротиметься активно.

Хто вірить в європейську Україну і готовий боротися за неї активно, тим треба об'єднуватися. За групою крові. Задля захисту наших з вами базових життєвих цінностей.

Об'єднуватися важко, ми різні, надто багато протиріч нас розділяє? Так, важко, різні і розділяє.

Попередні спроби об'єднання у більшості своїй були невдалими, завершувалися зрадами, провалами і розчаруваннями? Так, були невдачі, зради, провали і розчарування.

На якій ідеологічній платформі об'єднуватися, адже в країні близько двохсот різних партій, десятки тисяч громадських рухів і організацій, впливових і не дуже, кожна зі своїми історією, ідеологією, лідерами і їхніми амбіціями? Так. Саме так. Але...

Перше. Коли перед країною постає доленосний вибір або виклик стратегічної важливості, ми з вами бачили успішні приклади об'єднання дуже різних людей. Які "в мирний час" одне одному, можливо, й руки не подавали, але в критичний момент вони відкинули все другорядне, спільно визначили головну мету, склали план дій і так само спільно досягли результату.

"Солідарність" у Польщі. "Саюдіс" у Литві. РУХ і "Україна без Кучми" в Україні. На мітингах разом стояли дисиденти, політичні в'язні і компартійні вожді, які їх засуджували. А потім в одному уряді працювали...

І по Хрещатику, в одній колоні, такі різні йшли - Степан Хмара, Петро Симоненко, Іван Заєць, Віктор Ющенко, Олександр Мороз, Юлія Тимошенко, Юрій Луценко, Левко Лук'яненко, Юрій Костенко... Це теж було, в Україні, і не так давно, правда?

Друге. Якою могла би бути ідеологічна платформа для об'єднання? І чи можливо її визначити взагалі? Скажу так: якщо дві людини хочуть жити і працювати спільно, то їм обом треба опустити планку, тобто відмовитися від певних (часом надмірних або надуманих) вимог одне до одного і підвести риску під минулими проблемами відносин, якщо такі були.

Бо інакше залишишся наодинці зі своїми вимогами, морально-етичними стандартами, чи ідеологічними установками. Якщо поряд стають четверо, десятеро, сотні чи тисячі людей, то планку треба опускати ще нижче. Бо всі люди різні, однак для результативної співпраці їм таки треба знайти спільну основу.

Тож до якого рівня кожному з нас доведеться опустити ту планку, щоб не вийти за межі власних переконань, моральних цінностей, ідеології, і водночас мати надійну платформу для об'єднання заради спільної справи?

Як на мене, спільна ідеологічна платформа є, вона досить чітка і зрозуміла. Ця платформа випливає із вищевказаних антагоністичних протиріч між особистими інтересами, рішеннями і діями Януковича, з одного боку, і стратегічними інтересами України і українського народу, з іншого.

СПІЛЬНА ІДЕОЛОГІЧНА ПЛАТФОРМА

1. Україна є самостійною (суверенною) державою.

2. Україна шанує європейські цінності і впроваджує європейські стандарти.

3. Україна будує свою економіку на конкурентних ринкових засадах.

Фактично, це та "червона лінія", що сьогодні розділяє політикум на дві частини - на владу і опозицію, так само і суспільство - на населення і народ, або жорсткіше - на поліцаїв і громадян.

А головне, така платформа об'єднуватиме людей не лише "проти" - щоб розвести дороги України і Януковича, але й "за" - бо вона вказує мету і цінності, за які нам з вами варто боротися.

Хто ставитиме підпис під цією ідеологічною платформою, має відкинути всі інші розбіжності, власні амбіції, підвести риску під минулим (покаятися і простити), щоб разом іти вперед - спільно і послідовно боротися за європейську Україну.

Боротися за іншу владу - моральну, відповідальну і професійну, яка реалізує цю платформу.

Боротися за громадянське суспільство, яке захищатиме свої права і чинитиме спротив незаконним діям влади.

Боротися за справжню, незалежну пресу, яка надійно контролюватиме і владу, і опозицію.

Опозиція теж має стати справжньою і ефективною. Замість кількох десятків опозиційних партій, більших і менших, маємо утворити ОДНУ потужну опозиційну партію, яка стане центром тяжіння нових людей - небайдужих, розумних і порядних.

Об'єднає кращих із нас по всій Україні і якнайшвидше розведе дві дороги - України і Януковича. В інтересах України.

Таке об'єднання, а ще більше - чітке дотримання вказаних ідеологічних принципів, спроможне відмити від бруду затоптані і використані після Майдану "не за призначенням" знамена демократії, зможе надихнути мільйони людей вірою у самих себе і свою силу.

І останнє, маємо усвідомити, що об'єднання - це єдиний вихід із нинішньої небезпечної ситуації. Іншого виходу у нас з вами просто не існує! Для справжніх громадян України - тих, хто має гідність, хто не змириться із покірливим і принизливим життям під жорстким пресингом-катком поліцейської держави, і хто не стане поліцаєм на захист їхньої держави.

Не спи народе мій! Aгов!


Не спи народе мій! Aгов!

Не спи народе мій! Aгов!
Щоб завтра світлий день прийшов,
А регіонів легіон
Не став могильщиком свободи.
А то вони набрались моди
Та демагогію розводять:
"Свободи краща несвобода",
Та крок за кроком тихой сапой
До диктатури нас ведуть.
Будують новую країну,
В якій нам місця вже немає,
Хоч здавна тут і живемо.
Та ми - "козли, що жить мешаєм".
Не спи народе мій! Агов!
Ти не чужий в своєму краї.

Злочини режиму Януковича

Лівела і мільярди
http://www.pravda.com.ua/articles/2011/10/24/6691712/

Держрезерв: не спійманий – не злодій?
http://www.epravda.com.ua/publications/2011/10/20/302589/

Про Януковича, Азарова та мито на російський вазелін
http://www.pravda.com.ua/articles/2011/10/21/6692493/

Клюєв розвиватиме свій бізнес за російський кредит під державні гарантії?http://www.pravda.com.ua/news/2010/11/18/5582295/

"Україна для людей": 370 мільйонів державної підтримки - для двох донецьких родинhttp://www.pravda.com.ua/articles/2010/11/12/5565415/

Мандат на вбивствоhttp://lb.com.ua/news/2010/12/01/76128_Mandat_na_ubiystvo.html

«Лівела» продовжує імпорт нафтопродуктів, незважаючи на 3-мільярдні збитки державіhttp://news.dt.ua/news/76285

Пшонку просять перевірити VIP-машини Януковичаhttp://www.pravda.com.ua/news/2010/12/30/5734054/

Стоимость вертолета Януковича – $17 млн.http://obkom.net.ua/news/2010-11-18/0916.shtml

Вертолетная площадка, строящаяся возле Верховной Рады, оценивается в 50-60 млн. грнhttp://fakty.ua/125143-vertolotnaya-plocshadka-kotoraya-stroitsya-vozle-verhovnoj-rady-dlya-prezidentskogo-vertoleta-ocenivaetsya-v-50-60-mln-grn

Януковичу під будівництво вертолітного майданчика виділили землюhttp://news.dt.ua/news/82303 МОГИЛЬОВУ КУПИЛИ АВТОМОБІЛЬ ЗА МІЛЬЙОН http://www.pravda.com.ua/news/2010/07/29/5259774/

МВФ, дай нам ще кредит! Нам не вистачає на ''каділлаки''!http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/4c516d2bddf33/

Загадковий спонсор української міліції, хто він?http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/4c532e016e5ba/

Костусєв хоче віддати депутатам гроші за їх агітацію з бюджету Одесиhttp://www.pravda.com.ua/news/2011/01/3/5746583/

Костусев отдал долги банку за счет зарплат бюджетниковhttp://www.svobodnaya.odessa.ua/index.php/news/2135-2010-12-302049.html

Карусельное «кидалово» от Тигипкоhttp://from-ua.com/voice/34a5c983ac202.html  Die Welt: Тигипко обменял цементную промышленность Украины на французский орден http://prawda.org.ua/1698

Тигипко! Ноль во власти (часть1) http://www.youtube.com/watch?v=RhJlU8KGDbo

Тигипко! Ноль во власти (часть2) http://www.youtube.com/watch?v=NSnPOi0PtUU&NR=1

Хто заробляє на Євро-2012? Перша частина розслідуванняhttp://www.pravda.com.ua/articles/2011/01/17/5796400/

Хто заробляє на Євро-2012? Друга частина розслідуванняhttp://www.pravda.com.ua/articles/2011/01/19/5805829/

Євро-2012: бездонна бочка бюджетних коштівhttp://www.pravda.com.ua/articles/2010/12/6/5648714/

Реконструкція НСК "Олімпійський": найкраща ціна - правдива ціна (звернути увагу на коментарі Aleksandr.Zhurba _ 22.12.2010 21:44 - 26.12.2010 18:47http://www.pravda.com.ua/articles/2010/12/16/5682508/

"Межигір'я" Азароваhttp://www.pravda.com.ua/articles/2010/06/22/5159405/

Азаров та його земля у Гурзуфіhttp://www.youtube.com/watch?v=XvqYyhR-si0І вся країна покриється будинками Азарова?http://www.pravda.com.ua/articles/2010/09/8/5365808/

Як Микола Азаров у Криму землі захопив (відео)http://www.youtube.com/watch?v=CiHdhW-eR9U"Україна для людей". Резиденцію Януковича "відремонтували" за 33 мільйониhttp://www.pravda.com.ua/articles/2011/02/22/5946822/

Янукович строит себе в Крыму частное Монакоhttp://www.domik.net/mod/main/news/commercial/news107999.html

Таємниця донецького общака. Або розгадка «Майбаха» Кірпиhttp://lb.ua/news/2011/02/02/82954_Taiemnitsya_donetskogo_obshchaka_Abo_.html

Таємниця вертольоту Януковича захована у "Межигір'ї"http://www.pravda.com.ua/articles/2011/07/20/6405659/Расследовать!http://www.kyivpost.ua/opinion/editorial/rassledovat-25993.htmlОРЕНДА ГВИНТОКРИЛА ЯНУКОВИЧА КОШТУВАТИМЕ 7,5 МІЛЬЙОНІВhttp://www.pravda.com.ua/news/2011/02/7/5889944/Партія регіонів починає...http://www.pravda.com.ua/articles/2011/07/12/6380311/Погані новини для Олени Бондаренкоhttp://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/4e20b3bc01b66/Знаєте, хто власник Межигір'я? Так от же він!http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/4df24a4b2bd96/Таємниці "Межигір'я". Нова розкіш Януковича. Відеоhttp://www.pravda.com.ua/articles/2011/06/8/6279818/"Межигір'я": рай для Януковичаhttp://www.pravda.com.ua/articles/2010/04/17/4941683/"Межигір'я": рай для Януковича. Частина ІІhttp://www.pravda.com.ua/articles/2010/04/19/4946080/Ще 150 млн для комфорту Януковичаhttp://www.youtube.com/watch?v=i9i86dmLAg8http://blog.i.ua/community/3252/748593/Прикарпатську резиденцію дачу Януковича знову відремонтують. На 20 мільйонів http://tyzhden.ua/News/24929Могильов пропонує не карати за дрібний наркобізнесhttp://www.youtube.com/watch?v=ZMsQd2BPSzYЯк три українські жінки перемогли донецьку банду при владіhttp://blog.i.ua/community/3252/748068/Бурова для Бойка (відео)http://www.youtube.com/watch?v=j2tnJ492Xrohttp://dt.ua/articles/81790http://columbus2.livejournal.com/1147268.html З кожної родини вкрали по 4 тис. грн. – Гриценкоhttp://blog.i.ua/community/3252/750627/http://grytsenko.com.ua/news/view-z-kozhnoji-rodyny-vkraly-po-4-tys-hrn-hrytsenko.htmlНепотизм у владіhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oYuQVPtSvgMhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BPlig_FxlNAТоп-10 невиконаних обіцянок Януковича http://www.unian.net/ukr/news/news-413660.html

Новий ректор ДонНУ заявляє, що невідомі побили його дружинуhttp://www.unian.net/ukr/news/news-412100.html

 

Сергій Костаков: «Я повинен сидіти, бо комусь так хочеться»http://ut.net.ua/Politics/26526

Луганcькі незалежні профспілки намагаються протестуватиhttp://blog.i.ua/community/3252/747764/

Справа Косарєва як зразок українського судочинстваhttp://blog.i.ua/community/3252/745425/

Питання їхньої безпекиhttp://blog.i.ua/community/3252/742271/Противник донецкой стройки Януковича будет сидеть долго  ВИДЕО http://novosti.dn.ua/details/157635/Власти Донецка разрешили компании Януковича проектирование многоэтажного здания на месте «Дружбы»http://novosti.dn.ua/details/159975/Борец с "домом Януковича" будет сидеть. Апелляционный суд поддержал его арестhttp://ostro.org/news/article-208139/Активиста акций против строительства VIP-высотки взяли с поличнымhttp://www.ostro.org/news/article-194513/Милиция подтвердила, что организатор акций против дома Януковича задержан. Возбуждено делоhttp://www.ostro.org/news/article-194472/Фирма сына Януковича натравила "бритоголовых" на жильцов двора: милиция смотрелаhttp://gazeta.ua/ru/articles/np-photo/386187Охрана сына Януковича на глазах у милиции разогнала дончан, защищавших свою детскую площадку. ФОТОрепортажhttp://censor.net.ua/ru/photo_news/view/171543/ohrana_syna_yanukovicha_na_glazah_u_militsii_razognala_donchan_zaschischavshih_svoyu_detskuyu_ploschadku_fotoreportajДонецкого «правозащитника-вымогателя» взяли по заявлению представителя фирмы Януковича http://novosti.dn.ua/details/157077/Адвокат активиста, выступившего против "дома Януковича", опасается, что его сделают "психом"http://www.ostro.org/news/article-210850/Пресс-конференция по стройке Януковича чуть не сорвалась: организатор заявляет о провокации (дополнено) ВИДЕО http://novosti.dn.ua/details/157652/По делу Лаврова донецкая милиция начала "загребать" журналистовhttp://donetskie.com/novosti/2011/06/25/po-delu-lavrova-donetskaya-militsiya-nachala-zagrebat-zhurnalistovЛысенко не захотел быть ректором ДонНУ. Довелиhttp://www.segodnya.ua/news/14217496.htmlhttp://novosti.dn.ua/details/145681/ Янукович. Двойная ходка.http://video.i.ua/user/2134810/31317/152058/http://www.ex.ua/view/7695764Виктор Янукович. Легенды и скелеты биографии. Часть 1.http://rupor.info/spec/dosie/novoe-delo/2009/11/09/viktor-janukovich-legendi-i-skeleti-biografii/Виктор Янукович. Легенды и скелеты биографии. Часть 2http://rupor.info/spec/dosie/novoe-delo/2009/11/26/kto-oplatil-zakaz-na-ubijstvo-evgenija-shherbanja-/Убийство и убийца Георгия Кирпы. ФОТО 18+http://rupor.info/spec/dosie/novoe-delo/2009/12/18/ubijstvo-i-ubijca-georgija-kirpi-foto/Янукович віддав під міст Кирпи півгектара Ботанічного садуhttp://tyzhden.ua/News/27083Как уходят любимые менеджеры Кучмыhttp://obkom.net.ua/articles/2004-12/28.1924.shtmlТайны Георгия Кирпыhttp://ord-ua.com/2007/05/03/tajnyi-georgiya-kirpyi/http://www.kharkovforum.com/showthread.php?t=506747&page=2Десять кучманятhttp://www.sovsekretno.ru/magazines/article/1346Глава «Нефтегаза Украины» сел на чемоданы. Потом он тоже будет сидеть. Но где?http://obkom.net.ua/news/2004-12-25/1436.shtml"Нафтогаз" пробачив Фірташу майже мільярдhttp://www.epravda.com.ua/news/2011/01/13/265985/Янукович дозволив продавати український газ Польщіhttp://www.epravda.com.ua/news/2011/07/7/291137/Влада пробачила олігархам 24 мільярди "Фірташ списав всі борги і вже робить газовий холдинг. Вони туди все це збирають, приводять до певного порядку і говорять, що він напевно продасть чи здасть холдинг "Газпрому".http://www.epravda.com.ua/publications/2011/05/16/285880/FIRTASH LIVEhttp://www.pravda.com.ua/articles/2009/01/19/3679354/Дмитро Фірташ: "я нагодував Україну, нагодував Газпром, а за весілля заплатила Європа"http://www.epravda.com.ua/publications/2009/01/20/178212/Рябченко виступає за консолідацію титану. В руках Фірташа?http://www.epravda.com.ua/news/2011/05/11/285384/У Фірташа "просто закінчився контракт"http://www.epravda.com.ua/publications/2009/01/20/178149/Гиленко-Фирташ-Нефтегаз-Газпромhttp://blogs.pravda.com.ua/authors/dubynsky/4c11ff0de76f5/

Костусєв компенсує витрати на передвиборчу агітацію із бюджету

Мер Одеси Олексій Костусєв має намір компенсувати депутатам Одеської міської ради витрати на їх передвиборну агітацію з бюджету міста.

Про це він заявив журналістам, передають Українські новини.

Зокрема, за словами мера, мова йде про фінансові витрати кандидатів у депутати (які пройшли в міськраду) на передвиборні кампанії в місцеві ради в 2010 році.

"Вважаю, що необхідно виділити 12 млн гривень у депутатський фонд. Багато депутатів у період передвиборної підготовки будували та відкривали дитячі майданчики за свій рахунок, ці витрати необхідно компенсувати", - сказав Костусєв.

Директор департаменту фінансів міськради Світлана Бедрега пояснила, що в спеціальному фонді міськради є 100 млн гривень, виведених у резерв, звідки та планується компенсувати вищезгадані витрати.

Як повідомлялося, в Одеській міськраді - 120 депутатів. Вибори в місцеві ради відбулися 31 жовтня 2010 року.

МВФ, дай нам ще кредитів! Нам не вистачає на ''каділлаки''!

(Сергій Лещенко, Блог)

 

Це прекрасна новина для Міжнародного валютного фонду. Україна довго скаржилася, що в неї не вистачає грошей, і просила МВФ про кредит. Нарешті <a href="http://www.pravda.com.ua/news/2010/07/29/5258963/" target=_blank>МВФ видає кредит Україні</a>, бо робить вигляд, що повірив у ці скигління. При тому, що криза скрізь і від грошей МВФ ніхто би не відмовився.</p> <p>І от в день виділення кредиту МВФ виявляється, що <a href="http://www.pravda.com.ua/news/2010/07/29/5259774/" target=_blank>Державна автоінспекція у Києві закупила автомобіль Cadillac Escalade, який передала до центрального апарату МВС для обслуговування міністра.</a><br /><br />Не можу тут не згадати негідний приклад нового прем'єр-міністра Чехії, <a href="http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/4c2aff3c8038c/" target=_blank>який пересів на "Шкоду".</a> Своєю поведінкою він просто цинічно дискредитує вище політичне керівництво України!<br /><br />Cadillac Escalade – це такий своєрідний танк на колесах, і, безперечно, міністру буде комфортно на ньому їздити. Також не сумуватимуть і ті, хто сидить у МВС на державних закупівлях – бензину ця машина жере за двох.<br /><br /><div><img src=http://img.blogs.pravda.com.ua/images/doc/e/9/e9668-cad.jpg ></div><br /><br />Ну і, головне, має бути щасливий МВФ – гроші, надіслані в Україну, з великою вірогідністю можуть бути реінвестовані в американський автопром.<br /><br />А найбільше задоволені мають бути громадяни – тому що гасло "Україна для людей" щоденно знаходить свого адресата.<br /><br />Сьогодні пощастило міністру внутрішніх справ. Завтра пощастить кожному з вас – коли прийдуть нові платіжки за газ.

 

МВФ, дай нам ще кредитів! Нам не вистачає на чартер для Клюєва!


(Сергій Лещенко, УП) 

Уклавши угоду з МВФ, Україна взяла зобов'язання максимально скоротити видатки держави. Тільки стосується це простих бюджетників, але аж ніяк не vip-посадовців.Міністерство економіки оприлюднило інформацію про закупівлю в одного учасника, яку було зроблено минулого тижня.Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв чартером злітав до Пекіну. Цей переліт обійшовся платникам податків у 1 мільйон 750 тисяч гривеньДосі інформація, скільки коштує переліт бортом авіакомпанії "Україна", що обслуговує перших осіб держави, трималася в секреті."Забезпечення повітряних перевезень покладено на Державне авіаційне підприємство "Україна", інформація про яке є конфіденційною", – сказано у відповіді на наш попередній запит від 4 червня щодо повітряних подорожей Клюєва. І от тепер можна зробити висновок, на що ідуть гроші платників податків.1 мільйон 750 тисяч гривень за один авіапереліт – це дуже так нехіло в країні, враженій кризою, де через бюджетні дірки змушені підвищувати пенсійний вік для жінок.Для порівняння – білет бізнес-класу авіакомпанії Lufthansa за маршрутом Київ-Пекін-Київ через Франкфурт коштує від 22 до 62 тисяч гривень.Причина, чому тендер на перевезення Клюєва до Китаю був оголошений серед одного учасника – це доручення самого Клюєва. У "Обґрунтуванні застосування процедури закупівлі в одного учасника" за підписом заступника міністра економіки Марухна сказано: "у зв'язку з виникненням термінової потреби в послугах з перевезення пасажирів авіаційним транспортом, які не підпорядковуються розкладу та з метою належного і своєчасного виконання доручень Першого віце-прем'єр-міністра України N50005/0/1-10 від 16.08.2010р. та N50217/0/1-10 від 17.08.10 щодо перельоту Першого віце-премєр-міністра України Клюєва А.П. та членів української делегації до м.Пекін (КНР) для участі у засіданні Міжурядової Українсько-Китайської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва".Навіть якщо уявити, що з Клюєвим літало 20 чиновників, то економія, скористайся вони Lufthansa за найвищим тарифом 62 тисячі за квиток, склала би півмільйона гривень.Але навіщо економити, якщо це гроші державні – тобто нічиї?А бидло все стерпить.

Про людей з враженими ком-пропагандою мізками.

Адепти кащенкізму  (комзапрограмовані) вони Вас не розуміють, у них важко вражений ком-пропагандою мозок, не тратьте на них час їм тільки скальпель поможе, психіатр нервово курить в стороні, не посилайте їх далеко бо це політ-некоректно, краще хай читають цю статтю, а Вікіпедія їм розтлумачить решту. Авторитетних ком-зомбі з десяток бігає й на ресурсі і.юа, ви самі з легкістю зможете їх назвати, даний матеріал скоріше показує безвихідну ситуацію з такими екземплярами автор не намагається дати їм оцінку чи вплинути на них, на жаль можливостями слова цій біді не зарадиш.  

Останнім часом попадаються часто такі, що діда комуністи розстріляли, чи голодом половину родини заморили, але бадьоро відстоюють комунізм, ненавидять УПА яке боролось з катами їх предків і як апофеоз дійства покрикують "сава таваісцю кобі!", дибки волосся стає від існування таких індивідів. Як http://blog.i.ua/user/323465/655737/ в цій темі "Особливо нервували катів окремі засуджені до розстрілу, які в момент розстрілу славили сталіна", на скільки твариною слід бути примітивною, щоб кричати славу кату, а раби навіть померти хотіли рабами, тому не дивуйтесь теперішнім, їх виростили за срср "я раждйон в срср!".  

Екземпляр з промитими ком-пропагандою мізками це біомаса (ком-зомбі) готова засвоїти все, що завгодно і не дивуйтесь їм, це справжній клінічний випадок, не все так просто як може Вам здатись на перший погляд, наприклад якщо такий попаде на острів до людоїдів то сам з ними спокійно їстиме людей бо всі їдять і він теж буде, а якщо йому сподобається людське м'ясо то потім з піною на губах доказуватиме що їсти людей нормально і нічого в цьому поганого нема, от я їм і всі хай їдять. Всі людські цінності йому срср успішно ком пропагандою викорінило виховуючи раба системи. Діалоги з такими недоцільні і зводятсь як правило до ковбаси: 1. Хочу ковбаси ! 2. Так заради неї знищили мільйони твоїх дідів та прадідів! 1. Головне щоб ковбаса якісна була! 2. Так за рахунок невинних людей її отримують, на людській крові вона замішана! 1. Главноє чітоб дяшьовой біла!  (переходять від хвилювання на мову жестів, багато інформації - "напіряг" по їхньому) 2. Так рабом же будеш і дітей своїх на рабство приречеш! 1. Получіть за дєло не страшно, главноє чітоб колбаса!!! (переходять на нервовий визк і істерику, слова вже не сприймають).

75%, 100 голосів

16%, 22 голоси

9%, 12 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Янукович захапал 14 тысяч га пляжей и гор, мыс Айя и курорт

Жители и гости Крыма, кажется, навсегда потеряли одну из его жемчужин – заповедное побережье от Балаклавы до бухты Ласпи. 14 тысяч га пляжей и гор, включая мыс Айя и одноименный курорт, выкуплены фирмами семьи президента. Туристов уже гонят под дулом пистолетов.

Страсть президента Украины Виктора Януковича к недвижимости общеизвестна. Его структуры наматывают на себя заповедники, охотничьи угодья, леса, поля, дороги — как ежик осеннюю листву. Однако масштабы приватизации не устают поражать.

Если так пойдет и дальше, через несколько лет семья Януковичей станет крупнейшим латифундистом Украины. А ее простым гражданам, по несчастью оказавшимся в Крыму, на Сухолучье и может быть, еще в каком хорошем месте, придется парить по воздуху. Ибо ступить там без пропуска будет некуда, а нарушителей вельможного прайвити будут отстреливать. «Чья это страна, любезный кот?» — «Маркиза, маркиза, маркиза Карабаса…»

Виктор Янукович любит приватизировать заповедные и святые места Украины, пишет в расследовании, опубликованном 5 ноября, киевская газета «Левый берег». Взять хотя бы «Межгорье». Раньше на территории нынешней резиденции президента был большой казачий монастырь. Считается, что именно здесь спрятали библиотеку Ярослава Мудрого.

Леса под Сухолучьем известны тем, что на территорию Днепровско-Тетеревского лесопромышленного хозяйства граждан пускают только по пропускам. Поэтому Янукович может наслаждаться 30 тысячами га леса, если и не единолично, то в «избранном» товариществе. При этом – это не полный список заповедных владений Януковича.

Семья Виктора Федоровича облюбовала себе также местность в Крыму. Конкретно – в государственном заказнике на мысе Айя, что в переводе значит «Святой».

Автор статьи Татьяна Черновол напоминает, что слухи о причастности Януковича к приватизации мыса ходили давно. Проверка подтвердила – огромный кусок территории мыса был приватизирован теми же людьми, что приватизировали Межгорье – и в то же самое время, что Межгорье: в июле-октябре 2007 года, когда Виктор Янукович был премьер-министром Украины. Речь идет о приватизации базы отдыха автодорожников «Мыс Айя».

Эта база представляет из себя четырехэтажный дом с номерным фондом на 86 апартаментов. Кроме того, там же расположены 45 деревянных коттеджей. С запада «Мыс Айя» соседствует с заказником, имеет собственный пляж в 150 метрах от главного корпуса.

Всё это богатство было приватизировано 21 августа 2007 года через Фонд госимущества Украина за смешные $800 тысяч. Прокуратура Крыма тогда обвинила Фонд Госимущества в незаконной приватизации объекта. По данным следователей, была занижена реальная стоимость имущества. Но, когда в прокуратуре разобрались, кто стоит за сделкой, дело закрыли.

Причем приватизировали базу отдыха аккурат после реконструкции, сделанной за госсчет. Кроме недвижимости под приватизацию угодил парк в 3,5 га. Одна лишь рыночная стоимость парка была такой, какую заплатили структуры Януковича за всё имущество и землю вместе взятые.

Установить причастность семьи Януковича к приватизации базы мыс Айя помогло постановление Высшего хозяйственного суда за 2009 года №5020-6/083. Документ открыт в свободном доступе для всех желающих.

Из этого постановления автор установила, что база отдыха «Мыс Айя» вместе с парком была приватизирована фирмой «Арктур-Крым». Через Минстат автор узнала, что фирма зарегистрирована в Симферополе на учредителей – Мотузка Владислава Ивановича (доля взноса в страховой фонд – $75 тысяч) и общество «Укркиевресурс» (взнос — $870 тысяч, которыми и оплатили покупку базы).

Реальным собственником базы отдыха стал именно «Укркиевресурс». Это предприятие зарегистрировано в Броварах, его директор и основатель – житель Донецка Добнев Михаил Сергеевич.

Этот человек хорошо известен журналистам, исследовавшим бизнес семьи нынешнего президента. В частности, именно он – основатель фирмы «Веспром», на которую была оформлена яхта «Центурион», принадлежавшая старшему сыну Януковича. При этом у самого Добнева доля в «Веспроме» небольшая – основной капитал принадлежит Колеснику Александру Юрьевичу. Он известен тем, что является основным «техническим» основателем фирм старшего сына Виктора Януковича.

Возьмем, например «Украинско-инвестиционный союз», который строит яхт-клуб, рекреационный комплекс и реставрирует исторические здания на набережной Балаклавы. В этой фирме у Колесника доля – $5 тысяч, у Александра Януковича – $500 тысяч. Этот же Колесник является основателем охранной фирмы «Деллит», которая патрулирует «Межгорье» и леса под Сухолучьем.

Причем на тот же адрес, по которому зарегистрирован «Укркиевресурс» зарегистрирована и фирма «Дом лесника», приватизировавшая Сухолучье, а также фирмы, приватизировавшие «Межгорье».

То есть сегодня база отдыха «Мыс Айя» однозначно попала в активы семьи Януковича.

Правда сейчас фирмы «Арктур-Крым», приватизировавшей «Мыс Айя», уже не существует – её ликвидировали в 2008 году, когда в интернете поползли слухи о причастности семьи Януковича к этой покупке.

Также же – в 2008 году Янукович расширил свои владения на мысе Айя за счет 900-метрового пляжа, который раньше принадлежал реабилитационному центру инвалидов-чернобыльцев. Его передали на 25 лет в аренду структурам семьи нынешнего украинского президента.

После приватизации мыса Айя там начался террор простых смертных. Под предлогом охраны экологии в государственный заказник по соседству с приватизированной базой отдыха просто закрыли вход. Въезд на территорию заказника сегодня перекрыт железным забором. Вот что пишут на посвященных Крыму интернет-форумах:

«Если раньше можно было свободно пройти по тропе, вдохнуть целебный запах можжевельников, полюбоваться живописными отвесными скалами, подходящими к морю – то ныне тропа и доступ в заказник перекрыты «экологами». Беру это слово в кавычки, потому что эти люди хоть и прикрываются «ксивами» каких-то Севастопольских и Киевских экологических организаций, на самом деле являются охранниками, нанятыми арендатором.

Если жаждущий пообщаться с природой заказника «Мыс Айя» все же проникнет на его территорию – над ним немедленно нависнет угроза физической расправы.

В этом году рейдеры пошли «зачищать» территорию дальше в заказник.Теперь их объектом стал труднодоступный пляж, именуемый в ряде публикаций и в средствах массовой информации как пляж Затерянного мира…

В один из таких наездов один из таких «экологов» несколько раз выхватывал пистолет и наставлял его на различные предметы, затем извлек нож и в ярости проткнул им около двух десятков баллонов с питьевой водой, оставив, таким образом, людей в труднодоступном месте в жару без воды…

Когда против четырех рейдеров встали восемь рослых парней – один из «экологов», испугавшись, немедленно по мобильному телефону связался с… боссом из Киева. Босс из Киева, оказывается, живо интересовался ходом «природоохранных операций» (когда такое было?) и, вероятно, позвонил еще дальше.

Примерно через час на быстроходном пограничном катере с мигалкой примчалось из Балаклавы подразделение ОМОН в бронежилетах и с автоматами. Завидная оперативность, если учесть, что по морю следовало преодолеть 13 километров!»

Дальше – больше. Весной 2008 года Севастопольский горсовета передает 14 тысяч га побережья от Балаклавы до мыса Айя частной структуре «Орлиновское охотничье хозяйство» на 25 лет в аренду по смешной цене – $62 тысячи в год. Депутатов не насторожил тот факт, что большая часть земель принадлежит заповедному фонду, где охота запрещена.

Хотя автор и не нашла доказательств причастности Януковича к «Орлиновскому охотничьему хозяйству», она отмечает, что интересы президента на этой территории свято блюдутся. В этом году в день рождения Януковича, когда он на несколько дней приезжал в Крым, с территории заказника милиция выгнала всех отдыхающих, включая тех, кто стоял там легально.

Кроме того, в последнее время начались разговоры о новых претензиях семьи Януковича на крымские земли. В частности, старший сын Януковича заинтересован расширить свои землевладения в Балаклавской бухте. Сегодня он – собственник фирм, которые выкупили и застроили часть Балаклавской набережной в районе дома Леси Украинки.

У младшего Януковчиа есть амбиции построить в бухте яхт-клуб. Но напротив его части набережной бухта довольно узкая. Для яхт класса «Бандидо» там мало места. Не исключено, что эти амбиции Александра Януковича стали причиной проблем с СБУ у его соседа-«бютовца» Андрея Сенченко. Но сын украинского президента может решить свои проблемы и за счет Министерства обороны.

30 июня 2010 года нынешний министр обороны Михаил Ежель издал указ об отчуждении имущества предприятия Минобороны – Балаклавского судоремонтного завода «Металлист». Любопытно, что ранее за аналогичную подпись под планом санации другого госпредприятия – «Феодосийского судомеханического завода» теперь сидит в тюрьме господин Иващенко.

После решения Ежеля, под приватизацию пойдет 8,4 га земель в районе бухты «Балаклава» прямо по соседству с набережной Януковича-младшего и 1,8 га земли в урочище Батилиман — мыс Айя, которые были выданы госпредприятию под размещение там базы отдыха.

И это ещё не всё. В районе мыса Айя – опять-таки по соседству с нынешними владениями Януковича продолжается процесс отчуждения ещё одного лакомого кусочка – базы отдыха «Батилиман», которая занимает 10 га земли. В Донецком хозяйственном суде (!) активно слушается дело о банкротстве Коммунального предприятия Севастополя – «Севтроллейбуса».

За долги в $1,25 млн предприятие хотя лишить базы отдыха, стоимостью в несколько миллионов долларов. Любопытно, что представителем частного предприятия, которое и банкротит «Севтроллейбус» является заместитель главы городской администрации Севастополя Игорь Локтионов, недавно назначенный на эту должность новой властью.

Так что может скоро случиться так, что в Украине появится 25-й регион. Такое себе княжество Монако семьи Янкуковичей.

 

370 мільйонів державної підтримки - для двох донецьких родин

200 мільйонів з державного бюджету - на розвиток власного бізнесу. Своїм же рішенням. Цікаво, якби таке сталося в Австрії, де переважно мешкає родина першого віце-прем'єра Андрія Клюєва та його брата-депутата, які наслідки це мало би для урядовця?

За посадовими обов'язками Андрій Клюєв, згідно з постановою уряду від 17 травня 2010, очолює таку собі "Комісію з координації здійснення заходів, пов'язаних з реалізацією інвестиційних проектів".

Це - дорадчий постійно діючий орган Кабінету міністрів. І саме на засіданнях Комісії ухвалюються рішення, яким саме проектам надати державну допомогу за рахунок коштів Стабілізаційного фонду держбюждету.

В бюджеті 2010 року на підтримку інвестиційних проектів передбачено 1 мільярд гривень. Майже половина цих грошей дісталася двом донецьким родинам.

Рішення комісії Клюєва реалізовує Державне агентство інвестицій та розвитку - підконтрольний першому віце-прем'єру орган виконавчої влади.

Клюєву вдалося створити замкнений цикл ухвалення рішень з надання "державної підтримки" бізнес-проектам, коли він пролобіював на керівника Держінвестицій свою людину - Олександра Тарана.

Нещодавно, 26 жовтня відбулося засідання комісії Клюєва, про яке ви не знайдете згадки у пресі. Так само закритою інформацією був порядок денний зборів.

Протягом тижня "Українська правда" щодня контактувала з прес-секретарем Клюєва і керівником прес-служби Державного агентства інвестицій, однак вони не могли повідомити жодну інформацію.

Лише коли автор цих рядків написав, як прес-служба Державного агентства інвестицій нехтує своїми прямими обов'язками, ми нарешті отримали відповідь.

Однак нам так і не повідомили на наші запитання про те, які рішення були ухвалені.

Відповідь по-суті була дуже малозмістовною: "26 жовтня 2010 року у будинку уряду відбулося засідання координаційної комісії. Рішення на вказаній координаційній комісії приймалися одноголосно всіма присутніми членами".

Що там сталося, "Українська правда" дізналася завдяки джерелам, які були присутні на засіданні.

На розгляд комісії Клюєва було винесено чотири "інноваційних та інвестиційних проекти", які претендували на отримання державної підтримки.

документ 1 (Протокол)

Допомога держави полягала в тому, що за кошти бюджету мало бути погашено відсотки за користування кредитами, які взяли фірми, що висунулися на конкурс.

Допомога Близнюку 

На засіданні комісії Клюєва було вирішено надати таку бюджетну підтримку двом проектам.

172 мільйона гривень - саме стільки отримав краматорський завод "Енергомашспецсталь".

Назва проекту - "Програма реконструкції і модернізації технологічних процесів та виробничих потужностей".

документ 2 (Про розгляд)

Держава погодилася компенсувати заводу "Енергомашспецсталь" виплати за користування кредитом у розмірі 172 мільйонів гривень, здійснені період 2008-2010 років.

Парадоксально, що власником цього заводу, який звертається по допомогу з державного бюджету України, був і залишається... іноземний інвестор.

Так, ще три року тому заводом володіли компанії з Британських Віргінських островів, Кіпру та Белізу - держави в центральній Америці, яка раніше називалася Британський Гондурас.

Потім відбулася структуризація акціонерного капіталу. За останньою офіційною інформацією, 24,4% краматорського заводу належить кіпрській компанії Jugon Holding Limited. Інший великий макет - 54,4% - знаходиться у власності також кіпрської фірми Ukrainian Metalurgical Plants M.S. Ltd.

Саме такий склад акціонерів зафіксований у Державній комісії цінних паперів і фондового ринку:

документ 3 (інфо про акціонерів)

 

При чому кіпрська фірма, судячи з назви, має явно українське коріння, а справжні господарі заховалися за іноземними вивісками.

Уявлення, хто є власником заводу, дає прізвище голови спостережної ради "Енергомашспецсталь". Це - депутат Донецької обласної ради Сергій Близнюк, син губернатора Донецької області Анатолія Близнюка.

документ 4 (Сергій Близнюк)

 

Отже, що ми маємо. "Енергомашспецсталь" - приватний завод, яким формально володіють іноземні компанії, а реально - українці, які вирішили прописати акціонерами офшорні фірми - напевно, з метою мінімізації податків. Власником заводу є син губернатора Донецької області, а отримує завод підтримку бюджету рішенням комісії на чолі з іншим донецьким діячем Андрієм Клюєвим.

При чому Клюєв і Близнюк пліч-о-пліч з 1998 по 2002 рік працювали заступниками губернатора Донецької області Віктора Януковича. Після того, як їх шеф перейшов на посаду прем'єра, Клюєв став його заступником, а Близнюк залишився на господарстві керувати областю.

Допомога Клюєву

Але найбільшу допомогу держави комісія Клюєва вирішила надати запорізькому "Заводу напівпровідників" - в розмірі 200 мільйонів гривень.

Ця підтримка йому надається в "для реалізації інноваційного проекту "Створення вертикально-інтегрованої компанії з виробництва фотогальванічної продукції". На 200 мільйонів їм буде компенсовано суму відсоткових ставок за користування кредитом.

документ 4 (допомога бізнесу Клюєва)

 

А тепер - найцікавіше. Власником "Заводу напівпровідників" також є нерезидент. Це - австрійська компанія Activ Solar GmbH, що володіє 75% акцій підприємства.

Українській бюджет допомагає австрійському бізнесу - чи не абсурд? Ні, тому що "віденський інвестор" лише за назвою австрійський.

"Завод напівпровідників" входить у бізнес-імперію... першого віце-прем'єра Андрія Клюєва. Як випливає з австрійського сайту Activ Solar GmbH, українське представництво фірми знаходиться у Києві за адресою вулиця Різницька, 3.

Ця велична будівля - штаб-квартира братів Клюєвих. Тут же зареєстровано компанію "Укрпідшипник" та інші їхні підприємства. Хоча Клюєв-старший працює віце-прем'єром 46-мільйонної України, його кабінет залишився на Різницькій. Напроти - робочий офіс його брата-депутата від Партії регіонів Сергія Клюєва.

 

Іншими словами, що виходить? Допомогу від держави в розмірі 200 мільйонів гривень отримує підприємство Андрія Клюєва - при чому підтримка надається за рішенням урядової комісії, яку... також очолює Андрій Клюєв.

Якщо це не конфлікт інтересів, то що?

Грошова допомога держави потрібна Клюєву для розбудови власного бізнесу зі спорудження електростанцій сонячних батарей у Криму.

І це - не перший випадок, коли держава сприяє бізнесу Клюєва.

Власне, самі кредити, які бюджет допоможе йому погасити, були взяті... також в державному "Укрексімбанку".

Хоча Клюєв є одним з лідерів Партії регіонів, він завжди намагався тримати теплі стосунки з опозицією. Не було секретом і те, що Юлія Тимошенко саме з Клюєвим вела переговори про створення "широкої коаліції".

У березні 2009 року державний "Укрексімбанк" уклав угоду з "Завод напівпровідників" на кредитування в розмірі 150 мільйонів євро - майже 1,7 мільярда гривень на той час. Гроші були надані під фінансування проектів Клюєва в межах виробництва сонячних батарей.

 

Договір кредитування було укладено під заставу майнових прав за угодами купівлі обладнання - різноманітних "систем осадження полікремнію", "випарювачів", "стартових нагрівачів" та "установок з виробництва конденсату сіланів".

При всій високій технологічності цих агрегатів, заставу важко було вважати ліквідною. Адже, в разі неспроможності кредитора повернути гроші, реалізувати ці гарантії неможливо. Це - не квартири і не бізнес-нерухомість, яку можна продати на ринку.

Проект - далеко не позбавлений ризику. Тим не менше, державний банк погодився профінансувати Клюєва на 150 мільйонів євро під 13,5-15% річних.

Ще через рік, у 2010-му, після перемоги Януковича, Клюєв став проявляти зацікавленість у контролі над "Укрексімбанком".

Зокрема, ходили чутки, що головою правління цього банку стане Денис Кірєєв - член наглядової ради, призначений в 2007 році за протекцією Клюєва.

Однак довести замислене до кінця не вдалося. Кірєєв залишився очима Клюєва в наглядовій раді. А питання свого кредиту він вирішив у інший спосіб - через очолювану ним же Комісію з координації заходів, пов'язаних з реалізацією інвестиційних проектів.

Тож поки виходить так, що держава надала Клюєву безпроцентний кредит для розбудови його бізнесу.

Крок номер два

Однак це не всі плани Клюєва з розбудови власного бізнесу за матеріальної допомоги українських громадян.

У розпорядженні "Української правди" є лист-погодження Міністерства економіки від 2 листопада 2010 року, яким надається дозвіл цілому букету споріднених фірм з майже однаковими назвами - "Оріол Солар", "Оузіл Солар", "Оспрій Солар", "Омао Солар" - брати участь у кредитуванні під державні гарантії.

Всі вони мають будувати сонячні електростанції в селі Охотнікове Сакського району Криму.

Мінекономіки дало дозвіл, хоча, наприклад, "Оріол Солар" була заснована лише в травні 2010 року та жодної діяльності не здійснює.

Як сказано в листі Міністерстві економіки, для реалізації проекту "Оріол Солар" планує залучити 875 мільйонів гривень, що складає 99,6% вартості проекту.

Сама фірма має статутний капітал в розмірі 7 тисяч гривень, а на 99,9% засновником значиться кіпрський офшор.

Хто є справжнім власником цих фірм, вказує один факт - за угодою від 28 листопада 2010 року ТОВ "Актив Солар" (також зареєстрована в офісі Клюєва на вулиці Різницькій, 3) має надати безвідсоткову фінансову допомогу фірмі "Оріол Солар".

Навіть якщо припустити, що фірма не є фіктивною, а кінцевим власником є родина Клюєвих, але загалом це виглядає абсурдно: уряд своїм напівпорожнім бюджетом підтримує тих, хто використовує офшорні схеми. Що неминуче призводить до втрат того ж таки держбюджету.

Менше з тим, очікується, що ці фірми мають бути прокредитовані за кошти Державної інноваційної фінансово-кредитної установи та Державної інвестиційної компанії, які будуть залучати ресурси під державні гарантії. Згадані установи перебувають у підпорядкуванні Держагенства з питань інвестицій тат розвитку.

Саме тому для Клюєва було важливим призначити свою людину керувати цим напрямком.

Як випливає з офіційної біографії, Олександр Таран до роботи головою в Держінвестицій, протягом 2009-2010 років "обіймав керівні посади у Федерації профспілок України".

Федерація профспілок - це ще один об'єкт інтересу Клюєва. У 2009 році профспілки очолив інший регіонал - депутат Василь Хара. Після зміни влади там почав розроблятися план входження активів Федерації профспілок до капіталу клюєвського "Актив-банку".

У підсумку це все могло закінчитися поглинанням санаторіїв бізнес-структурами Клюєва.

На підтвердження інтересів Клюєва у Федерації профспілок до наглядової ради "Актив-банку" увійшли троє лояльних до Хари профспілкових керівники, а ФПУ перейшла на обслуговування до банку Клюєва.

Зараз, після обрання Януковича президентом України, клюєвський десант з Федерації профспілок висадився у Держагентстві з питань інвестицій та розвитку. Окрім Тарана, з системи Федерації профспілок на посаду заступника голови Держагентства перейшов Юрій Караул, який у 2009-2010 працював начальником фінансового управління ЗАТ "Укрпрофоздоровниця".

P.S.

В процесі підготовки цього матеріалу "Українська правда" направила запити Андрію Клюєву та його брату Сергію, неодноразово зв'язувалася з речником першого віце-прем'єра, однак відповіді по суті не отримала.

Хоча наші звернення були адресовані братам Клюєвим, замість них до "Української правди" зателефонував депутат від Партії регіонів Олександр Єдін.

 

Єдін заявив, що комісія Клюєва ухвалила рішення про державну підтримку "Заводу напівпровідників" тільки завдяки тому, що в 2009 році уряд Юлії Тимошенко надав цьому проекту статус "інноваційного".

При цьому Єдін сказав, що не Клюєв, а він є власником запорізького "Заводу напівпровідників".

"Їхня допомога більше політична, ніж практична", - сказав Єдін.

Водночас він не зміг пояснити, чому представництво австрійської компанії Activ Solar GmbH, яка значиться кінцевим акціонером "Заводу напівпровідників", розташована в київському офісі Андрія і Сергія Клюєвих?

І чому у Відні компанія Activ Solar GmbH зареєстрована за тією ж адресою Віпплінгерштрассе, 35, за якою також зареєстрована компанія Slav AG, що є власником 92,8% клюєвського "Актив-банку"?

Або чому гарантом за позиками, які брав "Завод напівпровідників", виступала страхова компанія Клюєвих "Актив-Страхування".

Загалом, схема зв'язку Клюєва з "Заводом напівпровідників" доволі прозора:

 

Судячи з усього, Єдін є просто управляючим партнером Клюєва в розбудові бізнесу сонячної енергетики.

На елементарне запитання, чи, може, Клюєв має опціон на викуп цього бізнесу, Єдін сказав: "Є речі, про які я не можу говорити".