Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Приклад антидемократії по Криворізькі.

На сьогоднішній день вже ні для кого не секрет, що чиновники усіх рівнів зневажають і ігнорують  думку громадськості, плюндрують самі принципи демократії. Усі важливі питання, що стосуються довкілля і безпечного проживання громадян не враховуються при прийнятті  рішень як місцевого так і загальнодержавного значення.
Так було вчинено і з питанням відкриття кар’єру на території природного заказника близь села Недайвода. Використовуючи неповну і недостовірну інформацію, надану замовником (ТОВ «Граніт Групп»), не обстеживши в натурі цю земельну ділянку, без проведення громадських слухань, ДП центр еколого-експертної аналітики міста Київ виготовив екологічну експертизу, яка не відповідає стандартам і нормам, визначеним законодавством.
Заступник міністра екології та природних ресурсів Д.Мормуль не зважаючи на те, що вже знав про проблеми, які супроводжують відкриття цього кар’єру (мешканці села Недайвода неодноразово зверталися з проханням вивчити ситуацію і надавали висновки біологів і зоологів про унікальну цінність території), одним розчерком пера затверджує висновок державної екологічної експертизи, і цим підписує вирок для заповідника і для безпечного життя мешканців Криворіжжя.
Коли про таке неподобство стало відомо жителям села Недайвода, вони стали вимагати від місцевої влади оприлюднити екологічну експертизу, щоб мати можливість хоча б оскаржити в судовому порядку цей документ, який не відповідає вимогам законодавства.
На що місцева влада відреагувала таким цікавим способом, що такі дії можуть слугувати прикладом супер антидемократичних дій влади проти народу. А саме, зібрали оперативну нараду Криворізької районної державної адміністрації, на якій були присутні: заступник голови райдержадміністрації Волосов Ю.А., начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Фартушний І.І., начальник відділу Держкомзему в Криворізькому районі Дубенко О.А., голова Недайводської сільської ради Трюхан Л.В., директор ТОВ «Граніт Групп» Удовенко О.А., і юристи(!!!) Верещага О.В., Дробот Д.М., Пак Т.Б.  Цією компанією «слуг народу» було винесено рішення про недоцільність(!!!) проведення громадських слухань, а оприлюднити в засобах масової інформації лише ВИСНОВКИ (!!!) екологічної експертизи.
Верхом цинізму є і те, що ці люди ще й посилаються на закон «Про екологічну експертизу», а саме цей закон і регулює доступ громадськості до участі в проведенні екологічної експертизи. В даному випадку громадськість була взагалі відсторонена від участі в прийнятті такого рішення. Мало того, директор ТОВ «Граніт Групп» посилається на протокол громадських слухань від 11.09.2009 року, але цей «документ» не відповідає дійсності,  бо цього дня громадські слухання НЕ ВІДБУВАЛИСЯ, про що свідчать протоколи Недайводської сільської ради.
23

Коментарі

13.02.12, 22:26

Світлана краща!

    23.02.12, 22:28Відповідь на 1 від КРИВОРІЖЖЯ

      33.02.12, 23:15Відповідь на 2 від ЯКриворожанка

      З "Маленькою перемогою!

        43.02.12, 23:26Відповідь на 3 від КРИВОРІЖЖЯ

        Дякую. В апеляційному суді теж працюють люди, які розуміють, що на нашому боці правда. Тому і зупинили бульдозери.

          54.02.12, 10:23

          Автору респект.

            анонім

            64.02.12, 13:07

            Звертайтесь до прокуратури! Вам також вкрай потрібен кваліфікований юрист.

              74.02.12, 14:11

              Колись давно студентами в Недайводі кавуни на баштані збирали. Жили по людських хатах.
              Гарні спогади. Гарні люди.
              Бажаю їм перемоги.

                84.02.12, 15:21Відповідь на 7 від DmZ

                Давно вже немає тих баштанів, і люди вже не ті, а от пейзажі захоплюючі й досі.

                  94.02.12, 15:23Відповідь на 5 від Мреє DAD

                  Дякую, але це тільки початок.

                    104.02.12, 15:25Відповідь на 6 від анонім

                    З природоохоронною прокуратурою ми співпрацюємо, але і в них не все виходить. І юристи грамотні у нас з"явилися. Так що тепер трошки веселіше.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна